Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 До софиянци- опасни ветеринари в Редута!
Автор: Manchev   
Дата:   28-07-09 10:57

Това се е случило на една позната, оказа се че въпросните ветеринари не се дънят за пръв път. Поствам написаното от нея във Фейсбук тук. Всички софианци, които имат животинки, трябва да знаят за това.

Искам да ви разкажа една адски несправедлива история, която за жалост ни сполетя!
Историята започва преди около година и 3-4 месеца, когато дълго желана, от мен, мечта се сбъдна – взехме си кученце – най-милото и сладко мопсче. Казваше се Джейми, повечето от вас или са го виждали, или са попадали на негови снимки в албумите ми. Беше и си остана много мъничък, което ми даваше възможността да го водя почти навсякъде с мен. Слагах го чанта си и ходех всеки ден на работа с него. Колегите ми го обожаваха, както и той тях - всяка сутрин закусваха ябълки, а следобед – солети, което си беше станало като ритуал между тях . Оставях го на бюрото ми, когато трябваше да изляза за обяд, а като се връщах той се изправяше, прибираше ушичките си назад и започваше едно махане с опашка, с крака и виждах най-искрения и радостен поглед. Вкъщи обичаше да си играе с другото ни куче- лабрадор, Джак. Джейми обожаваше да се качва върху него и така заспиваха един върху друг, а когато Джак тръгнеше да се намества, Джейми се стряскаше и започваше да лае истерично, полу-заспал към вратата.
Идилията ни започна да „залязва” преди около две седмици. Джейми започна да повръща и го заведохме във ветеринарен кабинет „Зооландия”, който се намира близо до нас, в Редута. Доверихме се на двамата лекари – д-р Георгиева и д-р Камбуров , които ни увериха ( без изследвания или каквито и да било прегледи), че много кучета били на това ‘дередже’, защото имало стомашно-чревен летен грип. Започнаха да му бият антибиотици няколко дни, повръщането спря, но също така и апетът му изчезна и той спря да се храни. 10 дни не беше поемал никаква храна, а те ни казваха (отново без дори да го преслушат или да му опипат коремчето), че го боли гърлото и не можел да преглъща и затова не ядял- да сме му давали чай с мед. Последните няколко дни започнаха да му вливат и глюкоза, защото момченцето ми не се хранеше и беше станало буквално „кожа и кости”.
Видяхме, че нещата не вървят хич на добре и потърсихме второ мнение. В момента, в който отидохме при вторите лекари, първото нешо, което направиха беше да му опипат коремчето и да намерят всъщност първопричината за всички му болежки. Беше глътнал няколко малки камъчета, които бяха запушили стомаха му. Правихме снимки, видяха всичко.С няколко не-толкова приятни интервенции успяха да му изчистят коремчето. Взеха му кръв за изследвания, а ние започнахме строга диета за захранване и видимо момченцето ми се чувсташе по-добре.
Миналият вторник ( 21/07/2009/) Джейми се усложни рязко. Получихме и резултатите му , който бяха отчели, че с прости думи : Блъскането с антибиотик, който не му е бил нужен, и фактът, че не е потърсена причината за всичко толкова дълго време са му ебали майката на вътрешностите и най-вече на черния дроб.
За да не ви разказвам с подробности, защото не бяха никак приятни , ще ви кажа че малкото ми бебенце почина на 21/07 късно вечерта, отиде си буквално за един следобед. Беше прекалено късно да му се помогне, а е могло.....
Когато отидохме да кажем на Георгиева и Камбуров какво е станало, те ни казаха че са били абсолютно прави и че са го лекували от ларингит ( Вие да чухте досега някъде да се е споменвало за ларингит!!!!!!).......Затова са му давали чай с мед и глюкоза, защото ларингитът при хората се лекувал така....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз нямам думи , с които да опиша мъката си и разочарованието си ....изумена съм от това какви хора има и как ми убиха момченцето без да им мигне окото....
Кажете ми какви хора са те и какво заслужават?!?!

Отговори на това съобщение
 Re: До софианци- опасни ветеринари в Редута!
Автор: Pulsar   
Дата:   28-07-09 11:04

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, на тея директно отивам и им взривявам псевдо-кабинетчето... Моя вет преди време като ме видя под ръка със скъпо куче май си помисли, че ще го блъска с квот му дойде когато му дойде, щото е като златна кокошка, видите ли ?!?!?!?!?

На такива съм им таковал таковата в такава ситуация !!!

Съжалявам за загубата ви, знам какво е да загубиш приятелче... [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Re: До софианци- опасни ветеринари в Редута!
Автор: tnt   
Дата:   28-07-09 11:05

[smilie2]

Re: До софиянци- опасни ветеринари в Редута!
Автор: k7   
Дата:   28-07-09 11:09

Мойте съболезнования.

Автор: asahi   
Дата:   28-07-09 11:26

Що не ги осъдиш? Ще им падне сериозно репутацията.

Дата:   28-07-09 11:31

Асахи, репутацията им много сериозно ще падне и чрез такива теми. Вероятно сами ще трябва да затворят кабинета си, като не им останат "пациенти"... ако има още 1-2 такива теми и то в специализираните сайтове и ... да си ходят [smilie23]

Автор: 1vo   
Дата:   28-07-09 11:33

От историята става ясно едно, че лекарите в БГ умират да плюят по колегите си за да се изтъкнат.

Нито антибиотик за няколко дена, нито някоко малки камъчета в стомаха ще доведат толкова лесно до смърт. Има доста неясни неща.

Автор: stoyan_5   
Дата:   28-07-09 11:35

... жалко за малкото![smilie2]

За съжаление така лекуват и нас вече ...
Няма къде да ти поставят точна диагноза.
Лекуват те от едно, а умираш от друго ...

Дата:   28-07-09 11:36

Тази тема ще се прочете от 20-30 кучкари. Дреме им на ветеринарите в Редута.

Автор: stoyan_5   
Дата:   28-07-09 11:39

asahi - аз като търсех ветеринар пуснах в гоглето ... и излезнаха и такива теми, като тази ...

Дата:   28-07-09 11:40

Асахи, те баш кучкарите трябва да я прочетата тази тема, както и хора, които искат да си вземат животинки

Автор: NeDDRaG   
Дата:   28-07-09 11:49

Мда... Абе мама му стара, като не можеш или не ти се върши една работа, що се мориш да я вършиш? Вярно, не е човек, куче е, ама като си решил да лекуваш кучета, лекувай ги. Не ги мори. Ядосвам се от такива неща. Съжалявам за кутрето. Ама тези заслужават да идеш да им строшиш тиквите. Измекярска работа... [smilie22] [smilie22] [smilie22] [smilie22] [smilie22]

Автор: Vinsent   
Дата:   28-07-09 15:12

Тъжно [smilie2]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   28-07-09 15:54

Миналата година далматинеца ми си отиде от кадърни ветеринари - 10 дни го лекуват от сърце с инжекции и хапове, а той залиняваше все повече и повече. Най-страшното е , че баща ми го води в 3 клиники и все едно и също - диагноза моментално без никакви изследвания "да не му били взимали парите" на баща ми въпреки, че той настоявал да направят всичко необходимо. Накрая в клиниката "Син кръст" от вратата му направили всички иследвания и се оказало, че кучето е болно от вирусна бронхопневмония краен стадий. Отиде си същия следобед....

[smilie23]

Искам обаче да похваля тази клиника "Син кръст" защото действат, както трябва и разполагат с каквото е необходимо. Сегашния ми пес като двумесечно пале през март се разболя от парвовирус. така ни го докараха от кучкарника в Берковица. Само бързата и професионална реакция на докторите в клиниката го спаси. След 5 дни на системи и антибиотици се оправи и сега е една прекрасна млада дама на 6,5 месеца и вече е 30 кг.

Re:
Автор: krist   
Дата:   28-07-09 16:02

Абе, те човешките лекари не се церемонят много и с хората, та вие за ветеринарите ли... Антибиотиците са голяма гадост - избягвайте ВИНАГИ употребата им, освен в краен случай.. Уви "заводската" медицина разполага с голям арсенал от такива и хората в невежеството си и се доверяват.. Иначе съболезнования за животинките.. И на мен ми е умирало така коте от лекарска грешка.. Съди ги, ако е възможно, или разпространявай информацията на повече места - такива трябва да ходят да копаят на село, а не да се правят на лечители[smilie23]

Автор: slivenski   
Дата:   28-07-09 16:11

На моето коте му окапа едно петно козина преди два месеца... Колкото монета от 10 стотинки...
Заведох го на вет. Погледнаха го и казаха, че е микроспория и му надупчиха гъза с някаква ваксина...Поливак... После през 10 дни още два пъти... Отидох на четвъртия път, но пак му се беше появило нещо като струпейче на козината...
И я питам една докторица "Добре, де, нали му бием ваксини? Защо пак излиза?" И оная ми се хили насреща "Ами, то може и да не е микроспория. Може да е екзема. То се лекува с друго" [smilie23] [smilie23] [smilie23]
Но не ми върна парите за неправилните инжекции. Да не говорим за загубеното време и това, че разнасям котето да го шашкам по пътя... Ами, ако е нещо по-сериозно, да не се случва, тогава какво правим? [smilie8]

Публикацията е редактирана (28-07-09 16:25)

Автор: Manchev   
Дата:   28-07-09 16:12

Най-лошото е, че тези ветеринари не могат да бъдат осъдени. Няма закони, които да регулират практиката им. Те са частници- невъзможно е да ги осъдиш тук. затова трябва възможно повече хора да го видят това - поне да не си изпатят и други.

Дата:   28-07-09 16:24

Могат да бъдат осъдени по други закони. Посъветвай се с адвокат.

Мерилиън, как ти се струва?

Автор: Safira   
Дата:   28-07-09 17:09

[smilie2]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.