Автор: Safira
Дата: 05-07-09 12:11
Автор: НАСОО
Дата: 05-07-09 11:26
абсолютно.. да не питам дали сте го ваксинирали, обезпаразитили и водили на доктор за преглед. В последно време всеки трупа активи на чужд гръб. Като сте го с добро сърце го взимате и си го гледате, а не търсите къде да го пласирате още на другия ден.
Чакай малко сега... Първо още един прочит какво са и не са направили явно е необходим, защото хората са се погрижили. После, защо си мислиш, че хората го взимат за да трупат АКТИВ или да го пласират на следващия ден??? Искам да попитам какъв точно е този АКТИВ??? Какво представлява? Не разбирам наистина, НАСОО.
Сравнение между животно и човек не може да се прави. До колкото знам кучета имаш (а и да нямаш, то все някога си имал някакво животно, или твои познати са имали), а цигане имаш/л ли си? какво беше? Мъжко, женско? Кастрира ли го? На двора ли го гледа през лятото и на балкона през зимата? Хайде, хайде! Разликата между човек и животно е... да не кавам каква.
Факт е, че това е работа на общината, Асахи. Да, така е. В не една и не 2 теми съм писала, че безпризорните животни в градовете са напаст. Те са неконтолируеми, което води до последствия понякога, а и самите те са нещастни. Лошо и за нас, и за тях. О'К, така е. И к'во? да ги оставяме да мрат по улиците? Не сте ли се замисляли, че да се погрижиш да намериш дом на това животно е първата стъпка към това да не е безпризорно? Защо трябва да е пласиране? На сила ли ще го бутнеш на някого? Не. Има хора (и то не малко), които имат желание да се грижат и взимат животни. За тези хора става дума. Не знам какви са тия 80%, но когато даваш животно малко или много гледаш на кого го даваш. Стига във всяка тема с тия опозиции човек - животно. Няма база за сравнение.
|
|