Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Изхвърлено бебе куче си търси дом!
Автор: mrtn   
Дата:   05-07-09 00:15

Да ви представя Рики, по-рано днес намерен на улицата. Видяхме как, за съжаление, хората го подминаваха, без да им мигне окото, че това може да са му последните секунди живот...просто все едно нямаше бебе-куче по средата на шосето. Потърсихме наоколо майка и други бебета, но нямаше - беше самичък, явно прясно изхвърлен на изключително подходящо място. Е..нищо ново и все пак безхаберието у хората направо ме разбива. Според вета е момък на около месец и половина, вече е вътрешно и външно обезпаразитен.

https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/tvyz9848.JPG
http://photo-zona.net/images/user1217/album18042/large/1246741531_dija9243_Ricky_01.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/nlrj7733.JPG
http://photo-zona.net/images/user1217/album18042/large/1246741533_zczp1785_Ricky_02.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/hdkk2625.JPG
http://photo-zona.net/images/user1217/album18042/large/1246741534_ghur2277_Ricky_03.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=-LA3vd8uQE0

Помогнете да му намерим дом, той го заслужава!
[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Изхвърлено бебе куче си търси дом!
Автор: snoopoff   
Дата:   05-07-09 00:44

Malka dushichka sladka! dano da si nameri nqkoi koito da se griji za nego podobavashto. Za moe ogromno syjalenie, nqmam nito vremeto, nito mqstoto za kuche... (kolkoto i da iskam)

Uspeh na Roki!!!

Pusnete post i vyv facebook ako oshte ne ste...

[smilie24]

Re:
Автор: Safira   
Дата:   05-07-09 00:58

mrtn, адмирации [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Пожелавам успех и късмет! Аз ще разпитам приятели и познати. Ако не си пуснал тема в дог.бг, то пусни, във фейсбук също. Опита ми показва, че колкото повече снимки на малчугана, по-добре. Ако ти се занимава, направи му един разказ в картинки. С точно такова майтапчийско разказче миналата година (май миналата беше [smilie8] , мда) раздадохме 6 бебока [smile] Просто направи хората съпричастни с това малко сладурче. Кученцето е страхотно, дано по-скоро се намери някой, който иска малък верен приятел [smile]

Стискам палци![smilie24] [smile]

Автор: Pulsar   
Дата:   05-07-09 02:15

Веднага пуснете в Дог.Бг там все ще се намери някой добър човек да иска тая душичка... Аз имам чау-чау и 6 котки доскоро и едвам се оправях с тях, с удоволствие бих помогнал иначе.

УСПЕХ с намирането на добри стопани !!!
[smilie24] [smilie24]

Дата:   05-07-09 02:23

Pulsar - predstavih si edna ot oniq babi ot filmite s po 10-20 kotki [smilie18] sory [smilie6]

Дата:   05-07-09 02:35

snoopoff /

Сега ще ти визуализирам представянето... На моята улица има 2 баби, и двете вече са много възрастни, но преди 15-20 години се състезаваха коя ще има повече котенца... И двете са ги писали по тогавашните вестници, защото средното число във всеки двор имаше около 150-200 котака... На цялата тая котешка мафия, първата ми котка изобщо, беше донесена от София [smilie10] [smilie5] [smilie10] и живя около 15 години.

ПП. Сори за ОФФ-а. Продължавам да си мисля за паленцето и дано да се намери мама и тати за него скоро...[smilie24] [smilie24]

Публикацията е редактирана (05-07-09 02:36)

Дата:   05-07-09 02:49

dano ne govorish za apartamenti [smilie18] [smilie25]

Дата:   05-07-09 03:45

Не, за доста големи къщи с дворове говоря всъщност

Автор: mrtn   
Дата:   05-07-09 08:13

Благодаря на всички за подкрепата! По-късно днес ще пусна обяви и на други места (за сега има тема тук и в dailapa.dog.bg).

Safira, къде във facebook да пусна?

[smilie24]

Автор: tnt   
Дата:   05-07-09 10:06

[smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   05-07-09 10:46

Що не ги кастрирате тея кучета? Плодят се като мишки, а после си упражняваме съчувствието по тях. Като ви се гледа живо същество осиновете дете и го възпитайте. Оставете бездомните кучета н аобщината.

Автор: НАСОО   
Дата:   05-07-09 11:26

абсолютно.. да не питам дали сте го ваксинирали, обезпаразитили и водили на доктор за преглед. В последно време всеки трупа активи на чужд гръб. Като сте го с добро сърце го взимате и си го гледате, а не търсите къде да го пласирате още на другия ден. Нищо лично, но човекът който го е оставил може също да го е хранил 10тина дена с мляко и като е видял, че никой го не иска.. Що трябва да обиждате хората, те знаят че нямат възможност да го гледат и не проявяват фалшиво състрадание.

П.П. търся дом за три циганета 2-6 годишни, които въпреки, че едва шляпкат с мъничките си крачета вече цял месец обикалят квартала да намерят нещо за ядене. Докато не видя, че те живеят добре не ме интересуват никви песове, котки, гугутки и тем подобни глупости

Дата:   05-07-09 11:37

Циганетата ако попаднат в добра среда могат да се възпитат и да станат достойни граждани на Родината.

Автор: caprichosa   
Дата:   05-07-09 11:37

HACO,явно само гледаш картинки без да четеш текста,човека е написалСпоред вета е момък на около месец и половина, вече е вътрешно и външно обезпаразитен.
И да ми сравняваш циганета(човеци) със животни е меко казано смешно.Разликата ни с животните е именно разума,това че мама циганка и тате циганин са го нямали и са си народили 10 дечица е отделен въпрос.
А хората,който нямат възможност да гледат животно може да го занесът в някой приют,не да го захвърлят насред шосето.Все още някой хора не разбират, че животинките не са играчки,а си изискват сериозни грижи...доживот.

Адмирации за постъпката на mrtn,и дано кученцето скоро си намери дом.

Дата:   05-07-09 11:44

Вероятността Рики да се появи на улицата след осиновяване е 80%. Ще е некастриран и ще сее Рикита всеки сезон по 2 пъти. Не задълбочаваме ли проблема?

Дата:   05-07-09 11:48

Предпочитам да си мисля за останалите 20%

Дата:   05-07-09 11:49

и ко става в приютите с кучетата, които не си намерят стопанин известно време, а са прекалено малки, изискват специални грижи и немогат да се върнат в нормалната им среда - просто защото още нямат такава[smilie11]

caprichosa май нема станем гаджета а?[smilie18]

Re:
Дата:   05-07-09 11:54

Ходи и ги питай какво става в приютите,надявам се под нормална среда нямаш в предвид улицата?:)
Докато не се създаде действащ закон за защита на животните и големи санкции за безотговорни хора,ще има бездомни кучета и котки по улиците.

Аз с кучемрази гадже не ставам:)[ezik]

п.п Малките кученца не изискват кой знае колко специални грижи...личен опит!

Дата:   05-07-09 12:03

точно улицата имам предвид. Е една част сигурно стават и на кебапи за изборите.. знам ли[smilie11]Ти си спеца, може да ни светнеш. Асахи точно нещо за безотговорността намекна[smilie18] много се забавлявам..

аз имам ногу убав пес...

Публикацията е редактирана (05-07-09 12:03)

Re:
Дата:   05-07-09 12:11

Автор: НАСОО
Дата: 05-07-09 11:26

абсолютно.. да не питам дали сте го ваксинирали, обезпаразитили и водили на доктор за преглед. В последно време всеки трупа активи на чужд гръб. Като сте го с добро сърце го взимате и си го гледате, а не търсите къде да го пласирате още на другия ден.

Чакай малко сега... Първо още един прочит какво са и не са направили явно е необходим, защото хората са се погрижили. После, защо си мислиш, че хората го взимат за да трупат АКТИВ или да го пласират на следващия ден??? Искам да попитам какъв точно е този АКТИВ??? Какво представлява? Не разбирам наистина, НАСОО.
Сравнение между животно и човек не може да се прави. До колкото знам кучета имаш (а и да нямаш, то все някога си имал някакво животно, или твои познати са имали), а цигане имаш/л ли си? какво беше? Мъжко, женско? Кастрира ли го? На двора ли го гледа през лятото и на балкона през зимата? Хайде, хайде! Разликата между човек и животно е... да не кавам каква.
Факт е, че това е работа на общината, Асахи. Да, така е. В не една и не 2 теми съм писала, че безпризорните животни в градовете са напаст. Те са неконтолируеми, което води до последствия понякога, а и самите те са нещастни. Лошо и за нас, и за тях. О'К, така е. И к'во? да ги оставяме да мрат по улиците? Не сте ли се замисляли, че да се погрижиш да намериш дом на това животно е първата стъпка към това да не е безпризорно? Защо трябва да е пласиране? На сила ли ще го бутнеш на някого? Не. Има хора (и то не малко), които имат желание да се грижат и взимат животни. За тези хора става дума. Не знам какви са тия 80%, но когато даваш животно малко или много гледаш на кого го даваш. Стига във всяка тема с тия опозиции човек - животно. Няма база за сравнение.

Re:
Дата:   05-07-09 12:14

Забавно а:)Ами да ти пожелая все такива кебапи да хапваш.[smilie5]
Пес имаш пък такива ги редиш...тцтц[smilie2]

Дата:   05-07-09 12:30

има!
аз обичам растенията - тревата в градината, асмите, дръвчетата, цветята, чемширите и т.н. Когато песа ми се види оклюмал и го пусна от дворчето му да е близо до нас, рано или късно отива и изкоренява нещо от гореизброените. Но аз не изгонвам песа или не му причинявам някакви ограничения щото все пак е животно а това растения. Кучето живее в дворче 60квадрата, циментирано цялото с подходящ наклон, със сифон вързан за канализацията, дървена къща 1,5квадрата и голяма купа която се пълни с кучешка храна веднъж дневно. Но брат ми понякога забрява да нахрани кучето или да отиде и да му измие дворчето, да му сипе вода и т.н. когато мене ме няма. Е мога да пребия брат ми или най-малко да му се скарам, но все пак брат ми е човек а това животно. Ако утре имам деца и по-една или друга причина им трябват неща за които нямам достатъчно пари, но мога да спестя като махна градината, кучето и разни други дори няма да се замисля. Това мое разсъждение онагледява т.нар. ценностна система, която колкото по-богата и подредена толкова по-добре живеят хората, получава се по-силно общество и по-добра държава. Когато на някой в ценносттната им система на първо място са животните, на други растенията, а на някой пък въобще не присъстват ценности като изкуство.. няма да се реши проблема с кучетата, циганите, изоставените деца, наркотиците и т.н.

Дата:   05-07-09 12:37

Нещо изпуснах нишката... какво има?

"Когато на някой в ценносттната им система на първо място са животните"

Това пък как стана извод? И каква е връзката с темата и разговора? Всякакви ще има винаги... Е, и? Нищо не може да се направи. Естествено, че децата и хората са преди всичко, но каква е връзката с темата?

Дата:   05-07-09 12:43

че не сме слънце да огреем навсякъде и ако някъде умре едно кутре това не е повод за национален траур. Това не изключва когато някой има възможност да се грижи за някое бездомно животно да го прибере и отглежда. Но да обиждаме и посочваме другите като нищо ново и все пак безхаберието у хората направо ме разбивами се вижда малко прекалено, като Нацизма, Комунизма, Ислямизма и т.н.

Re:
Дата:   05-07-09 12:48

че не сме слънце да огреем навсякъде и ако някъде умре едно кутре това не е повод за национален траур

Тук темата е че имаме възможност да спасим едно от тях,но все по-рядко го правим.Виждам, че на доста хора не им пука.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.