Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за Nikon D60
Автор: archang3lzz   
Дата:   02-07-09 14:20

Приятелката ми преди няколко дни си взе Nikon D60 и имаме много странен (поне за мен проблем).
Когато фотоапаратът е наместен да снима само в RAW режим всичко си е наред и си получаваме прекрасните файлове в .NEF
Обаче когато фотоапарата се намести на RAW + JPEG(basic) се записват 2 файла с разширение .jpeg без разлика в размер или каквато и да е била друга разлика. Закачихме фотото на 3 различни компа и нямаше разлика, а когато слезнахме до магазина бутнаха картата в един CardReader и всичко си бепе наред.
Ние ли нещо не правим като хората?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Nikon D60
Автор: asahi   
Дата:   02-07-09 14:55

1. Човек, дори и добре да живее, си купува картрийдър.
2. След време, като чуе за подобен на твоя проблем, цитира т.1.

Автор: beliot   
Дата:   02-07-09 14:56

Много странен проблем. Защо вярно не си вземеш едно рийдърче?

Автор: slav4cho   
Дата:   03-07-09 00:44

аз се чудя след като във форума това е поне третата тема за проблем с този апарат как си го купувате ?

Автор: archang3lzz   
Дата:   03-07-09 14:20

Оправих се след инсталирането на около 20 програми за разчитане на кирливия .NEF формат.

@slav4cho аз пък се чудя това какво общо имаше с темата?

Автор: tantris   
Дата:   03-07-09 14:22

Инсталирай драйвера на апарата на компа.

Автор: Vinsent   
Дата:   03-07-09 14:38

Мъ, защо тази несериозна тема не отиде във форума, а тук спами зоната... [smile] [smilie25] [smilie18]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   03-07-09 17:29

archang3lzz написа:

> Оправих се след инсталирането на около 20 програми за
> разчитане на кирливия .NEF формат.
>

Абе то формата не е килив, явно друго ще да е. във всички случаи е необхдим цонвертор от NEF към друг познат за компютъра или графични и обработващи програми формат, освен ако не се откажеш от него, което не е препоръчително.
Когато аз си избирах и си купих апарата, доста тукашни видни форумци ме посъветваха да си взема кард рийдър. Не помня Асахи дали беше сред тях, ама това няма значение. С кард рийдъра си спестяваш доста потенциални глваоболия. Това важи не само за DSLR а и за сапунерките.
1. Липса на сувместимост или необходимост от драйвери - кардрийдърите или имат такива в коплкекта или са тествани, че се разпознават от ОС. А ако е необходим, на сайта на производителя винаги има актуални драйверти. 2. Много четсто по масата (и не само) на УСБ-то има разни електрически бози, които могат да повредят апарата. Знам за повредени 2 сапунерки, няколко флаш-памети, един iPod.
3. Има опасност по невнимание да повлечеш с кабела апарата. Последиците сигурно са ясни.
4. Можеш да прехвърлиш снимките и при изтощена батерия на апарата - често се случва след дълго снимане.

2., 3. и 4. са според мен напълно достатъчно основателни причини за да жертваш още 20-25 лв. за кардрийдър.

Автор: asahi   
Дата:   03-07-09 17:54

В комп. магазини има по 15 лева напълно нормални рийдъри.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.