Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Как мислите, ако и за основното население на България...
Автор: Lalinda   
Дата:   01-07-09 16:18

се изискваше предварително заявяване на желанието за гласуване на избори, както е за сънародниците ни в чужбина, КОЛКО ПРОЦЕНТА ЩЕШЕ ДА Е ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ В ОТЕЧЕСТВОТО НИ?

Според мен, не повече от 5 %.

Замислете се над това и...

Имаме късмет, че някой изобщо съставя избирателни списъци на имащите право на глас (в някои съседни нам държави не е така, а се иска, образно казано, избирателят да си "вдигне задника" и до изборите).
Иначе малко трудно виждам българина на опашка пред Общината или в поделенията на ЕСГРАОН, тръпнещ да гласува.
[smilie18]

(с тази тема бих искала да дадем и нов принос в народопсихологията на съвременния българин)

Отговори на това съобщение
 Re: Как мислите, ако и за основното население на България...
Автор: IvoZafirov   
Дата:   01-07-09 16:23

Аз съм на мнение, че гласуването трябва да е задължително както е в Белгия и Гърция.

От тая свободия българина така е затъпял и на такъв мързел се е отдал, че комунисти и турчоля ни се качват на главата.

Нека да е задължително пък да ги видим турците как ще са в управлението.

Ще ми управляват ...

[smilie21]

Автор: alsash   
Дата:   01-07-09 16:37

...ДИКТАТУРА...[smilie24]

Автор: alsash   
Дата:   01-07-09 16:38

какво по дяволите става....жени карат коли....всеки снима...и то с РАЗЛИЧНИ марки камери...партиите са повече от 2....[smilie2] [smilie2] [smilie2]

Автор: boink   
Дата:   01-07-09 16:45

ивоз.

не съм съгласен с теб. щом е "затъпял" значи е имал нужда да затъпее.

тези които искат българина да не е тъп, да го мотивират да гласува за тях и да промени.

не е ли така?

защо трябва да е задължително. аз съм против това. това си е чиста проба 45-89.

никой не може да ме задължи да гласувам освен ако аз не искам да го правя.

Автор: black_swans   
Дата:   01-07-09 16:53

IvoZafirov, аз лично не само че нямам нищо против, но смятам и за необходимо български граждани с турски произход да участвуват в управлението на държавата. И не с такава реторика ("турчоля") ще бъде неутрализиран мафиотския обръч на дпс.

Автор: ALBIREO   
Дата:   01-07-09 16:58

Независимо дали искаш или не, ти биваш управляван от политическата ни сган... класа имам предвид. По-добре е да проявиш правото си на избор, отколкото да се въздържиш. Друг е въпросът - имаме ли реално ИЗБОР?
И по-същественото - какво правим, за да имаме избор?

Дата:   01-07-09 17:05

Автор: black_swans
Дата: 01-07-09 16:53

IvoZafirov, аз лично не само че нямам нищо против, но смятам и за необходимо български граждани с турски произход да участвуват в управлението на държавата. И не с такава реторика ("турчоля") ще бъде неутрализиран мафиотския обръч на дпс.
............................................

Ми щом искаш "турчоля" да те управляват значи знаеш на 5-ти какво да правиш. Аз обаче не искам определено защото не съм в Анадола. И изобщо не смятам, че е необходимо.

а реториката си е за тук - махленския форум. Пък и имам собствено мнение от многогодишни контакти с турци колко чинат и що за стока са - говоря точно за тези дето се бутат в управлението и администрацията и то трудно би могло да бъде променено.

Автор: Todd   
Дата:   01-07-09 17:10

Единственото решение за проблемите в тая държава са - избиване на коренното население - до крак !!!
Със всички прилежащи към него етноси и националности !!!

И заселване с друга порода която в историята си нема Андрешко , бай Ганьо и хитър Петър !!! Сегашната е генно увредена ....

[smilie7]

Иначе няма спасение !!!

[smilie5]

Автор: chill   
Дата:   01-07-09 17:11

Todd [smilie24]

Дата:   01-07-09 17:14

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Тодееее, пак изби рибата ей!

Дата:   01-07-09 17:24

Ами ти, и хилядите като теб, които биха ти вдигнали палец, сте едно от основанията дпс да събира все повече гласове [smile]
"многогодишните ти контакти с турци" са ирелевантни към фактическата обстановка, впрочем [smile]

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   01-07-09 18:25

Щах да кажа каквото рекъл Зафето. [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: ejko   
Дата:   01-07-09 18:41

ДПС и Доган са представителни за турското население, колкото Станишев е представителен за мен. Според мен ДПС действа изключително в ущърб на собствените си избиратели, точно както кумунистите работят против нас. Интересното е че и двете партии са се обединили, за да работят всеобхватно.
Нищо против участието на хора от турски произход в политиката нямам, но ДПС, в този си вид е абсолютен ужас.

Автор: djogata   
Дата:   01-07-09 19:31

Black_Swans, доколкото си спомням от предишни политически теми ти си турчин/туркиня (поправи ме ако бъркам), но се надявам да си от мислещите с главата си, и да не гласуваш за ДПС, защото предполагам повечето мислещи и образовани хора вече са осъзнали, че ДПС е вредно и за самите турци [smilie24]

Предполагам повечето хора биха се радвали или поне не биха имали нищо против да наемат на работа или да правят бизнес с турчин (грамотен и говорещ български!), защото се смята, че са работливи хора. Но виж, повечето нормални хора, като чуят за ДПС, и се чудят къде да се изплюят. И така лошата слава на ДПС се прехвърля и върху всички турци. Така всъщност ДПС не помага, а възпрепятства интеграцията на турското население.

Дата:   01-07-09 19:35

РОДЕН ОПИТ - Задължителното гласуване не е новост за страната ни. Пръв го въвежда Александър Стамболийски през 1919 г. в един много интересен исторически момент. Тогава държавата е абсолютно съсипана от неуспешните войни, националният идеал е сринат и България е пред гражданска война. Предната година е бил войнишкият бунт, болшевиките са надигнали глава и държавата е пред срив. Подписан е Ньойският договор, а хората са загубили всякаква вяра в държавността. Стамболийски нарочно ги кара да гласуват, за да се ангажират лично с участие в съдбините на страната.

ПРАКТИКА ЗА ИДИОТИ - В гръцкия закон за хората, които трябва да гласуват, е употребена думата "идиот", което в буквален превод (от идиотис) означава "частник". В широк смисъл се отнася до човек, който се занимава само със себе си и не мисли за делата на обществото. За да няма "идиоти", които чрез своята "частна незаинтересованост" да създават нереални политически представителства, гърците са въвели задължителното гласуване.

http://www.big.bg/modules/news/article.php?storyid=48122

Не виждам с какво правата ви могат да бъдат нарушени, ако гласуването стане задължително?

Помня, че преди време тук се бе разгорял и страшен спор относно евентуалното маркиране на пръстите срещу повторно гласуване.

В Косово и Босна го изпитаха първо върху нас, наблюдателите, тъй като останалото население щеше да гласува. Маркирането е с УВ спрей, който е напълно безцветен и наличието му се установява със засветване на ръката с УВ лампа.

Пък нашите депутати си въобразяваха някакви черни мастила, като тези за снемане на отпечатъци, и незнайно защо казваха, че ние не сме били нецивилизовани африканци. Какво ли пък са им направили африканците. Българинът, уви, освен, че е неинформиран, си е проклет!

Автор: slivenski   
Дата:   01-07-09 19:39

Скоро ще ни маркират с печат върху челата... [smilie21] [smilie21]

Дата:   01-07-09 19:49

Не пуснах темата, за да може "нормалните" българи да нападнат и тук "нормалните" турци, заслепени от пропагандата (първите, не вторите).

Въпросът бе за мързела и проклетията на българина - пълен "идиот", тоест незаинтересован, в гръцкия му смисъл.

За да изместя темата малко встрани, да ви разкажа за едно псевдосоциологическо изследване, което проведох ненадейно в нашия вход, тоест то само ми се предложи на блиц анализ...

Та, поставили сме една пластмасова касета във входа, в която съседите ни да изхвърлят нежеланите рекламни материали, а аз ги събирам и ги нося в жълтите контейнери, защото останалите явно ги мързи (тоест постигнахме консенсус да го правя аз).

И значи, изброих днес, сортирайки тези хартии в един кашон за контейнера, 16 ИЗХВЪРЛЕНИ позива за БСП, 13 ИЗХВЪРЛЕНИ за Атака, и други 12, пак за Атака, с една изумителна красавица на тях, Деница - може пък някой скейтър да си я е харесал и да си я е лепнал над кревата, та някой не е повторил вота си, 8 ИЗХВЪРЛЕНИ за Иван Костов (от ония, лъскавите, но те се появиха днес и утре сутрин сигурно ще има още от тях на боклука за рециклиране) и само 2 ИЗХВЪРЛЕНИ за Даниел Вълчев... Някои от съседите ни (от общо 24 апартамента) ги няма или пък апартаментите са изобщо необитавани, тъй че кутиите им са пълни и не участват в импровизирания протестен вот...
[smilie3]

Може пък Вълчев да спечели като мажоритарен кандидат, още повече, че тук не гъмжи от учители... Или просто жените са го харесали и са запазили снимката му и са я окачили над креватите си? Едва ли.

Edit:
Допълнения към ИЗХВЪРЛЕНИЯ ВОТ от тази сутрин:

- 5 ИЗХВЪРЛЕНИ позива с лика на Иван Костов
- 3 ИЗХВЪРЛЕНИ позива за БСП
- 1 ИЗХВЪРЛЕН позив за Атака.

Впрочем, на спирката си намерих един ИЗХВЪРЛЕН позив с лика на Мартин Димитров и един ИЗХВЪРЛЕН позив с лика на Бойко Борисов. От тези обаче в нашите кутии не са пускали, може би чакат утре или събота?

Тоест, сумарно:

- 19 от възможно 24 изхвърлени позива за БСП
- 14 за Атака
- 13 за Иван Костов
- 2 за Даниел Вълчев.

Допускам, все пак, че някои от съседите ни може да формират и собствен боклук за рециклиране, тъй че изследването е ориентировъчно и не показва максималните възможни измерения на отрицателния вот.

Публикацията е редактирана (02-07-09 15:04)

Дата:   01-07-09 19:51

Как можеш да разбереш дали има учители във входа ти - ако утре намериш листовка на Вълчев с избодени очи [smilie18]

Автор: CanoniO   
Дата:   01-07-09 19:53

А не може ли да са си избърсали нещо с Вълчев?

Автор: uli   
Дата:   01-07-09 20:52

Лалинда, щастливка си ти, че изхвърляш само рекламни материали.
И в нашия вход поставихме същата касета, но на някой това му се видя много удобно и започна да си изхвърля торбите с боклука в нея.[smilie10] За какво говорим...
Махнахме касетата.

Иначе - по темата:
Българина когато е мотивиран и има водачи на които вярва, не само ще гласува, ами като нищо може да вдигне и Априлско въстание. Доказал го е вече.
Ако няма такива - пътя до дъното е дълъг...

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   01-07-09 21:38

Аз пък днес си тропам по улицата, отивайки към инвестиционните си посредници - гледам някакъв човек полугърбом пред мене, аз да мина зад него, той мръдна и се сблъскахме - обръща се - Иван Костов - с него две девойчички раздаваха някакви картички. "Извинете" - "Извинете, г-н Костов", едната девойчичка ми даде картичка и си заминах. Откак изтарва кокълът тоя бая изсъхнал - преди беше по-тлъст... [smilie8]

Дата:   01-07-09 21:44

Еми агнешкото на цял един народ - как си я мислиш ти тая работа? Барем пет години с Елена са го яли кришом в мазето. Но явно са изяли и дваесето милярда, които откраднаха само от митницата; и другити милярди са изяли, и ей го на - раздават листчета по улиците [smilie23] Провери ли си след това портофела, че нищо чудно да си олекнал залудо с една-две инвестиции?! [smilie23]

Проблем някакъв имаш с паметта, djogata [smile]

Дата:   01-07-09 21:45

Black_swans, сори тогава [smilie5] [beer]

Автор: CanoniO   
Дата:   01-07-09 21:46

Нито е Хелена, нито е Иван, най-си е теменужката, дето изяде агнешкото.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.