Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Много хора ще те подминат, но на човек няма да попаднеш............................. RIP
Автор: Safira   
Дата:   18-06-09 19:57

Понякога стават и странни неща. А защо да са странни? Вероятно защото не се случват често? Защото хората не виждат смисъл да ги правят? Чудно ми е. Много ми че чудно как може да отминаваме с лека ръка чуждата болка. Пък била тя и на едно животинче. Всички са големи на приказки, но рядко на действия. Днес ми се обади майка ми. Беше... колко... 4/5 следобед. Сподели, че се е разтройла заради някаква малка котка до офиса им. Поговорихме и реших да отида. Разказа ми, че преди седмица и нещо е видяла сгазено малко черно коте на нашата улица. Това до офиса им е също толкова малко (по-малко от педя) и пак толкова черно. [smilie3] И умиращо. Буквално. [smilie2]
Реших, че можем да помогнем и отидох. Втрещих се от това, което видях. Това хората сме жестоки създания.Това, което видях беше няма и педя душица, разперила 4те лапички във всички посоки, дезориентирана, с полузатворени очи, едното със страшен конюктивид. Казвам си честно, че животинката едва дишаше. Слабо като скелет и съвсем самичко, котето седеше почти на средата на улицата и всеки го... прескачаше. Отминаващите хора даже не обръщаха внимание. Това ме втрещи най-много... Вярно, някой ще каже такъв е живота.... и ще е прав, обаче как е възможно никой да не трепва? Толкова ли е нормално вече? Всъщност нормално ли е? Не мисля. Чувствам се длъжна да отбележа, че минаха не малко деца... Чудно ми е защо никое от тях дори не забеляза берящото душа малко пухче [smilie2] И това ли е нормално вече?
Заведохме малкия/малката мац на Вет (още съм разтреперана и не съм гледала, пък и не знам до колко мога да преценя за толкова малко животинче [smilie8]). Реакцията на доктора беше, че е взело-дало [smilie2] Според ветеринаря не е яло поне 4/5 дни. Не е пило и вода толкова време. Их, мама му стара, поне да бяха изнели малко водица! Малко ли хора минаваха - не, малко ли офиси, магазини и каквото се сетиш има наоколо - не. ХОРА имало ли е - явно не.

Та така, 6 инжекции, изследвания, цялостен преглед. Котето е толкова изнемощяло, че когато дръпнеш кожата му.... си остава дръпната [smilie10] [smilie2] [smilie2] [smilie2] То с часове не мръдна. Изобщо. Само седеше, гледаше в нищото вече предало се и дори лапичка не помръдна [smilie2] Дадоха ми антибиотик за 4ри поредни дни, както и нещо (не съм убедена, че разбрах точно какво), което се разтваря в чашка вода, а после това в литър, за да го изкъпя с него, без да го плакна. То е за бълхи, кърлежи и пр... Също така взех и течно обезпаразитяващо заслед 5 дни... ако оживее [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] Много се надявам... малкото е една пухкава душичка, която не е имала късмет и макар да са я прескочили доста хора, не е случила на човек. Стана ми болно и реших да го споделя с вас. Ако получа някой и друг съвет, ще бъда благодарна. После ще пусна и снимки.

Благодаря за отделеното време!

Отговори на това съобщение
 Re: Много хора ще те подминат, но на човек няма да попаднеш
Автор: HP   
Дата:   18-06-09 20:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: r_popov   
Дата:   18-06-09 20:03

Мдаа, хора много, но човеци... няма[smilie18]

Автор: abyser   
Дата:   18-06-09 20:07

Горе главата![smilie24]
Всичко ще е ок, котките са корави креатури [smilie5]. Правят се на "взели-дали", след малко гледаш, че се заиграват и нападат [smilie6] Ще се оправи [smilie3], остават му - има-няма - 7-8 живота още [smilie5]
Хубаво, че сте го завели на лекар и сте реагирали бързо, евала! [smilie24][beer]

Автор: jekopj   
Дата:   18-06-09 20:11

Благородно е да се помогне на изпаднало в беда живо същество,но ти предлагам,след като укрепне котето да го оставиш някъде да се оправя само.
В нас заради дъщеря ми взехме преди зимата две котета с уговорката,че напролет ще ги пуснем в естествената им среда.На пролет ги пуснахме,но по-голямото се върна и до момента мързелува от стая в стая.Едно,че от хигиенна гледна точка не е за препоръчване,друго че това животно вече не е научено само да си търси храна и ми е кофти,че съм го лишил от неговият си живот.
Толкова като препоръка от мен...[smilie25]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   18-06-09 20:11

Не! Не сме такива хората! Такива сме българите. Едно бездушно бай ганьовско племе, бедно не само по джоб , а и по душа.....

Стискам палци за котето.

Дата:   18-06-09 20:27

Първо Благодаря на всички писали!

r_popov , не си ли съгласен?

Стискам палци да се оправи [smilie2]
Според лекаря е... пътник [smilie2]
Уф, яд ме хваща [smilie9] Много е трудно да го гледаш как гине[smilie9] Да се надяваме, че антибиотиците и другите лекарства ще си свършат работата. Направихме всичко възможно. Дадох му малко бяло месо от пиле, накълцано на трохи и прясно мляко. Лекаря каза силна хра, много силна, и че след лекарствата, това му е единствената надежда. Мляко пи, храната повърна :(. Цялото се тресе от обезводняване [smilie2]

jekopj, нека само се оправи, пък обява ще пусна, та белким някой си го вземе. Нека само се оправи [smilie2]

Отново мерси на всички писали! Ако някой може да ми даде някакъв съвет с какво точно да го храня, макар че придобих представа горе-долу, ще съм благодарна.

Автор: мара   
Дата:   18-06-09 20:32

не, дзафе, не си прав! има и такива българи, ма има и други. ето ти я сафира. и майка й! и майка ми! щот тя не обича много животни, ма все й се налага да се грижи за тях...ние сме й влачили години наред, сега комшиите подхвърлят в двора. и любимият не обича много животни, ма лани прибра една бременна котка, докат роди и си изгледа децата. да, после и ние ги пуснахме да си живеят уличния живот, ма в нужда ги прибрахме. та всеки е както го научат...[smilie8]
...мен най-ме плаши, че децата подминават животинка в нужда. това не е нормално. ма тук пак опираме до 1-те 7...

Автор: siyann   
Дата:   18-06-09 20:36

На моят му помогна глюкоза+някакви соли подкожно, но за толкова малко коте... не знам. Стискам палци и ни кажи дали ще се справи мъникът .... [smilie2] [smilie9]

Дата:   18-06-09 20:39

Мара, сама го казваш - броят се на пръсти хората. Другото е бездушно стадо.

Re:
Автор: tahamoto   
Дата:   18-06-09 20:46

Мара, това "...мен най-ме плаши, че децата подминават животинка в нужда" е дори по-добре, много по-зле е, че има деца, които съзнателно вредят, дори убиват...

Автор: siyann   
Дата:   18-06-09 20:46

Щепусна нещо, от което още не мога да спя, и се извинявам предварително, че ви го натрисам, но като сме почнали...

"Приятели,

Моля ви, нека ви разкажа нещо.
Нещо от преди 15 години.
Тъкмо се нанесох да живея в ж.к. "Дружба" с моите баба и дядо.
Четвърти етаж на панелен блок.
216 апартамента в седем входа.
Седим з баба на балкона и зяпаме към снежната качулка на Витоша.
Гледката е красива, спомняме си разходките из планината по врмето, когато баба все още можеше да издържи толкова вървене...
Зяпаме планината и си смилсим... за нищо не мислим.

Под нас по тротоара върви млада жена. Води за ръка две дечица. Мънички, къдрокоси, тупуркат с кривите си крачка по неравния дружбенски асфалт. Всяко едно хванато за ръката на майка си. От балкона на четвъртия етаж с баба чуваме тънкото, жялно мяучене на котка. Мам не котка, ами котенце. Някак като котенце, зклещено между гумата и джантата на нечия кола.
Едно такова безсилно, тъничко мяучене, съвсем като стон.
И жената, и децата й, чуха мяукането.
Едното от децата се отскубна от майка си и нагази в тревата. Сграбчи малкото котенце (новородено бих казала, беше малко по-голямо от детското юмруче) и тръгна с него към майка си.
Едва стъпило на тротоара, детето започна да блъска котенцето в асфалта.
Хванало го за задние крака, човешкото дете блъскаше котешката главица в асфалта....И удря, и удря, и удря малката главица на котето в асфалта. А майката гледаше. Секунди само, но тя просто гледаше. Баба извика от балкона: "Но моля ви, как може, вижте детето какво прави!"
Жената погледна нагоре.
И блъвна най-гнусния порой от пусувни и клетви, който можете да си представите.
Злоба, и злост, и ярост, и майчинско тигрово безумие се изляха върху нас.
Само дето ние с нищо не застрашавахме детето й.
Само искахме да го спрем да размаже мозъка на едно бебе-котенце по асфалта...
Само дето искахме да й кажем, че не е правилно четиригодишното й къдрокосо момиченце, да убива котки, размазвайки мозъка им по асфалта.
Само дето искахме да й кажем :"Детето ти убиова - спри го!", "Детето ти мрази - в дните, в които трябва да знае само обичта! - спри го!"
Само задето изрекохме човешки звук за да спасим невръстното, новородено пухкаво котенце, от размазване по афалта....
Късно беше.....
Мухите вече кацаха по миниатюрното смазано тяло.
А детето смучеше пръста си.
И намяше виновни.
Гладните градски гълъби, поради липсата на лешояди, оглозгаха и кожата.

2008/12/17 Jasmina Rankova "

[smilie2] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Мразя проклетото човешко племе и ме срам, че съм част от него!

Публикацията е редактирана (18-06-09 20:53)

Автор: navy   
Дата:   18-06-09 20:48

просълзих съ [smilie8]

Автор: r_popov   
Дата:   18-06-09 21:04

Safira, С какво да не съм съгласен?

Дата:   18-06-09 21:08

Абе доста народ има за растрел....

Автор: tnt   
Дата:   18-06-09 21:10

Мисля си, че малко се уляхте в отрицателната посока.
Сафира [smilie24] Евалла
Само не забравяйте, че НЕ можем да спасим всички живинки /даже да става дума само за кучета и котки/... просто не можем.
И също така не забравяйте, че в Софията /за други градове не знам/ почти всеки магазин, дупка, офис, офисче си гледа поне по едно улично животно. Да не говорим за колбасарски, хранителни и тн магазини за лакомства

Дата:   18-06-09 21:27

сиян, дзафе, и е така, и не е....много деца вредят, но тяхното си е друго. аз така си мачках котето, че бягаше от мен и се криеше зад хладилника. или го въртях в една мрежа и си виках, че става за космонавт. мойте деца гушкат едно коте и го пускат на земята, "щот обичало да скача"[smilie18] ...но нали затва са родителите-да спрат децата си навреме. щот те, децата, са невинни, но жестоки. е, виж, с такава родителка - кат тая, споменатата горе- нея бих слязла и бих й метнала един хубав бой-кротко и мълчаливо, без да я повреждам много, че и без друго е повредена.
...макар че кат си помислиш...и тва не е никво решение, ма поне да има някво удовлетворение.[smilie8]

Автор: slivenski   
Дата:   18-06-09 21:31

Тази история ми се вижда твърде нереална... [smilie8]

Не мога да си представя родител, колкото и идиот да е, който ще гледа безучастно детето си как рабива черепа на някое животно просто за удоволствие... [smilie21]

Автор: kkkolelo   
Дата:   18-06-09 21:45

Най естествено е да има едно нормално състрадание към всяко живо същество (а и кучетата и котките в града дължат популациите си на човек). И аз храня 5-6 улични котки, но напоследък взех да ги "отбивам", защото те не си правят труда да хванат врабче, гълъб, мишка. (В къщи имаме 2 котки)
Safira преди десет дни дъщеря ми видяла кашон с малки котета (нямат и месец) на улицата и ги отнесе при една улична котка-майка, при която повечето се оправиха след 1-2 дни, прогледнаха с изключение на един изтърсак, който не се вреди на цица, не му се отвяряха очите. В неделя го водихме на доктор, който даде шанс за минимален % с едното око, но каза, че знае котки, които се справят и така. Взехме го в къщи, специални грижи, къщичка, млека сякаш позаякна ... но този следобед като се прибрахме тъкмо ще го храним, спеше и в съня си помъркваше и мяукаше, сякаш сънува ... изведнъж получи някакви спазми (гърчове) и умря.
https://photo-forum.net/static/forum/2009-06/msyg8531.JPG
http://photo-zona.net/images/user38774/album17324/large/1245350455_fbuc0489__IGP58991280x768.JPG

Предната ни котка редовно забременяваше (на 1 ет. сме, излиза за 1/2 - 1 час и си се прибира) и от 35-40 котета през годините всички сме раздали чрез "Позвънете" на "грижовни" стопани след 3-я месец.

Re:
Дата:   18-06-09 21:52

r_popov, с нищо. Просто съм афектирана и това че хора много, а човеци малко е факт. Емотикона ме предизвика да кажа нещо. Надали съм права.

tnt - Мислех си, докато пишех първия пост, кога ще дойде точно този отговор. Само че не съм съгласна. Не и напълно. Вярно е, че ние не можем да спасяваме всички, няма нито такъв вариант, нито шанс. Тук става въпрос за друго. Когато можем защо не подаваме ръка? Когато не ни причинява нищичко, а напротив, защо си затваряме очите? Болно ми е. Седя си на леглото, а до леглото ми има едно кашонче, където вече не знам колко часа една душица не може да диша, тресе се, писука понякога, не може да се движи. Боли. В живота всичко се случва, не винаги е справедливо, а напротив. Често пъти е жестоко. Тук обаче не си говорим масово да се спасява всичко. Не, не е възможно. Тук си говорим, че ако беше имало някой, който няма да го домързи да изнесе паничка с водица, или просто нещо за ядене... (едно коте по малко от женска педя... сетете се колко яде), то това малко пухче, което заслужава да живее намаше да бере душа.

Дата:   18-06-09 21:54

Мара, за майката говорех.

[smilie21]

Re:
Дата:   18-06-09 21:57

kkkolelo, стискай палци да не сполети тази участ и това бебо.... Просто е адски трудно да гледаш как се мъчи... Не знам... Направихме уж всичко. Сега се надявам силно. Минават ми такива мисли. Даже от време на време го побутвам, защото ме е страх, че ще видя точно това [smilie2] Оф, майка му стара... колко лесно е било да се помогне, ама [smilie9] защо бе [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Re:
Дата:   18-06-09 21:57

Маре [smile] [smile] [smile] [smilie7]

Дата:   18-06-09 21:58

е, дзафе, през ум не ми е минало, че за чавенцата, бе[smilie18]

Дата:   18-06-09 22:16

Вчера привечер отивам в близкия парк да изведа кучката и гледам отдалеч, че на кучешката поляна кучетата са вързани, един човек лежи на земята и има двама полицаи. Какво се оказа...
Говорели си стопаните, а песовете (два лабрадора, две хъскита, санбернар и два мелеза) беснеели както винаги наоколо. В това паркче има и много деца и една групичка дечурлига на около 10 г. се гонели заедно с песовете ама почнали много да ги дърпат и да досаждат и собственика на единия лабрадор помолил майките седящи на една пейка да викнат децата защото тормозят кучетата. Човека не го познавам, но съм го виждал няколко пъти с лабрадора му и имам впечатление да е възпитан (нещо рядко за подуене. Въпросната майка обаче му се изрепчила и му теглила една. Естествено от учудване и той не и останал длъжен (и аз нямаше). Злобния отговор бил "Ти ей сега ще видиш какво ще ти се случи" ама той повече не и обърнал внимание. Не минали и 15 мин. и изведнъж някакъв се появил отишъл до него и с думите "Ти ли си ебача тука?" го ударил в слепоочието. Човека се свлякъл в безсъзнание моментално. Аз пристигнах когато полицията вече беше дошла и чакаха линейка защото човека имаше силен кръвоизлив в окото, беше му зле и не можеше да стане от земята.....

Наоколо парка се беше опразнил. Всички свидетели на деянието си бяха заминали скоропостижно въпреки молбите на някои от кучкарите да останат. За късмет повечето кучета бяха със собственички , а не собственици и не са могли нищо друго да направят освен да викнат полиция.

но комент....

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.