Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 "Защото сме социалисти" или как държавата си събира дължимото...
Автор: boni   
Дата:   03-06-09 12:22

Имам разни актове през годините. Преди ги плащах в общината редовно.
Преди няколко години се опитах да ги изчистя пак там, но ме препратиха не си спомням вече къде. На другото място ме посрещнаха със следния въпрос:
"Имате ли квитанции от актовете ? " пита лелката
"Не, казвам, нямам, не ги пазя. "
"Еми тогава аз отде да знам какво трябва да плащате" - ми се тросва лелката и забива нос в компютъра.
Замислих се за какво ли и е този компютър, но както и да е.
Сега съм тръгнал да си сменям шофьорската книжка. Няма да описвам супер тегавата процедура, номерцата, неработещите гишета, мотането и свръх тъпата им огранизация. (Както се казва милиционер му кажи и не го обиждай повече)
Обаче върха на сладоледа - отивам за справка за неплатени глоби. Лелката вика - абе има тука някакви стари. А, има и една по-голяма от ПТП преди 6 години.
Ама те вече са с давност, не ги дължите.

ХАХАХАХА? Вместо да ми начислят лихви, аз не ги дължа поради давност.
Ами добре. Хубаво. Аз съм съгласен. Няма да им се моля да ги плащам.
[smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: "Защото сме социалисти" или как държавата си събира дължимото...
Автор: Pulsar   
Дата:   03-06-09 12:25

Пробвай да си смениш международния и личната карта също... Е, там е голем купон!! Аз скоро бях в него [smilie18]

Автор: юнга   

Крака с глава. И нямат връзка по между си.
По-средата нищо.

Re:
Автор: Славов   

Bulgaristan .... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: CanoniO   
Дата:   03-06-09 12:29

Лошото Бони е, че един ден ще ти кажат "имаш да плащаш едно ПТП от преди 12 години" и ти като кажеш, че има давност, отговорът ще бъде "Няма давност-мавност, дължиш ги с лихвите".

Защото никой нищо не дава черно на бяло. Само ти казват нещо, после идва друга власт, решава да събира пари и нещата се променят... Нищо сигурно няма, докато не ти дадат подпечатан и подписан лист с голям надпис "НЕ ДЪЛЖИ ПАРИ КЪМ ДНЕшНА ДАТА"...

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   03-06-09 12:29

Ако ви бяха взели парите, щяхте да се оплаквате, че много лихва има... брей... нема угодия... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Публикацията е редактирана (03-06-09 12:31)

Автор: kaiser.soze   
Дата:   03-06-09 12:30

тцтцтц [smilie23] всички тези смяни на документи трабва да се правят по пощата с едно писмо.

Дата:   03-06-09 13:39

Абе тези са ПЪЛНИ ИДИОТИ !!!
Работят три гишета за цяла София и даже не работят трите постоянно, а често остава само едното.
ПЪЛНИ ИДИОТИ.
Толкова ли е трудно да има такова гише във всяко РПУ.

Както каза някой - милиционери са си, не полицаи. Чисто и просто - къпан милиционер.
Губят времето на хората по най безбожно тъпанарския начин.

Автор: explorer   
Дата:   03-06-09 13:49

Не мога да разбера защо си мислите, че тези хора трябва да работят за нас. Нищо подобно - ние работим за тях. Плащаме им заплатите и им осигуряваме занимание, да не би случайно да станат излишни.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   03-06-09 13:56

е аз гледам да не им ги плащам много-много

[smilie3]

Все си мисля, че ако плащам на някого заплатата, то той работи за мен. Мога да изисквам от него, да имам претенции и т.н.

Автор: Блясък   

Бони, във Варна за подновяване на шофьорска книжка работи 1 (едно) гише, и женицата е постоянно в мензис (да ма прощават дамите), и освен гьон суратлък май друго не може да предложи. Да не говорим за скоростта и на работата. Аз ходих три дни на безконечната опашка. На четвъртия пратих тъста, той и без това си става раничко, цъфнал пред КАТ 5 часа!!! И не бил първи на опашката!!!! [smilie5] [smilie5] [smilie5] Към 10 като наближи реда, отидох и довърших ПРОЦЕДУРАТА.
А с лелката зад гишето станахме близки още първия ден. Май цялата опашка и станаха близки [smilie18]

Автор: CanoniO   
Дата:   03-06-09 14:00

Да, тъпа е схемата и всичкото им е по милиционерски. Някой казал "по 3 гишета" и те сложили 3 в София, 3 в Пловдив, 3 във Варна, ама и 3 в Добрич, 3 в Търговище и т.н... Все по 3....
Някой казал, да се ползват компютри, и хоп - на всяка леля по един компютър... И пак трябва да чакаш с месеци, пак ровят в някакви тетрадки, пак някакви архивари и т.н..

Това е защото и шефът им е милиционер, и неговият шеф е милиционер, и оня най-горе и той такъв. Пък тези дето работят в офиса КАТ са деца на милиционери, жени на милиционери и пенсионирани милиционери.

като се събере думата "милиционер" на едно място, повече от два пъти, яко сте загазили....

Дата:   03-06-09 14:04

Един човек разказа, как вчера някакъв пич се изтъпанил пред тълпата и се провикнал - ако някой има приближаващ номер и иска да ми го продаде, моля да се обади - давам 20лв. Никой не се обадил, пича вдигнал мизата на 30, после на 50лв и накрая се намерил продавач за 50лв. В тоя момент дотичал един милиционер и взел да се кара на пича - как може, не го ли е срам да прави черна борса в КАТ и т.н. А пича го изгледал невъзмутимо и рекъл - господине, аз заради вашето тъпо чакане с часове тука, ще загубя над 100лв. Смятам, че 50лв беше добра сделка. И се отправил към гишето без повече обяснения, а милиционера останал зяпнал да гледа умно:)

Автор: NeDDRaG   
Дата:   03-06-09 14:07

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: ALBIREO   
Дата:   03-06-09 14:23

А не смятате ли, че трябва да направите нещо, за да се промени тази система?
Явно това няма да е последното ви пилеене на време и нерви по милиционерските гишета.

Автор: mardraum   
Дата:   03-06-09 14:31

Тези с на паспортните гишета са култови. Отивам да си взема международния паспорт и тази на гишето ми гледа личната карта от 2000 г. и ми казва, "на личната карта си без брада а сега имаш брада трябва да си смениш и личната карта, това е голяма промяна във външния вид", стана ми смешно щото по тая логика всеки път като се бръсна трябва нова лична карта да вадя и и казах "ама вие като си боядисвате косата , нова лична карта ли си вадите". Голяма разправия беше.

Автор: kkkolelo   
Дата:   03-06-09 14:50

Не се заблуждавайте, не се "забърсвайте" със социалистите, щото с грешно определени причини, резултата няма да се промени. Най - общо казано: просто през годините никой "не го ебе" да направи системата работеща и удобна за човек ...

В сегашното си жилище живея от 1996 г (ново). Един от документите за акт 16 и нот. акт е удост. за местонахождение, в което се казва, че на тази улица и номер (8А) е въпросното жилище. 2000 г, смяна на документите - няма такъв номер 8А, ще ви пишем на 8. Как, що ... изкарах си удост. за местонахождение от кметството ... 2005- откраднаха ми колелото с чанта и документи ... Вадя л.к. ... пак няма 8А, отидох, разправях се ... за първи път видях такъв рафинираниран чиновнически гьонсуратлък - вие за какво?, въпрос, без да те погледне, започва закачки с колегата си, който влезе с мен, и след още един-два нечленоразделни звука отнасящи се за мен, повече не ме ... Изкарах си пак (направих си няколко копия) ... не го били вписали в кадастъра, затова вероятно не излизало ... 2006 - дъщеря ми за м/унар. паспорт ... пак го няма жилишето ни на 8А [smilie5]

Ами с вилно място същото - заради движение на граници по поредния нов кадастър за 6 кв. м, получаваш известие, от което си мислиш, че ти конфискуват мястото, никакви обяснения, чудех се да възразявам ли по съдебен ред ... Отидох в общината и просто случих на служба с н-к, специалисти (и стажанти) на мястото си ... и любезни, консултираха ме и това което не знаех в момента, за да нямам бъдещи проблеми.

Преди месец, опят [smilie5] в кмеството регистрирам МПС. Гледа, гледа документите ... защо по прехвърлянето е платено 1,3 %, а не 2,5, върна ме, ще доплащаш и си вземи от застрахователя удост. за застр. ст-ст [smilie11] (че аз можех да не правя каско). Говорих с дилъра си, ами март 2009 е такава табл. с % - 2.5 за Сф, другаде 1.3. Междувременно влязох в друга стая (бяха 3 стаи, като във всяка те питаха, защо влизаш при нас, провери ли другите дали са свободни [smilie18] ). ... Пича гледа, гледа изкара една малка табличка за двигатели и кубици и отсече - даже ти са надвзели пари [smilie11] [smilie10] . Накрая ми изкара и хубав данък - 56 лв за 4 годишен Форд Фокус ТДИ 90 кс. Щях да се върна в първата стая да им отварям очите, ама айде бегай [smile]

Автор: d256h   
Дата:   03-06-09 15:05

Ами на границата? Като ходихме на концерт в Белград, на нашата граница се разхождахме с една флашка от бариера на бариера защото нямали мрежа. На последната бариера флашките се събираха в един леген![smilie10]

К'во да ви кажа, толкова е смотана нашата държава, че не попада в никакво определение за нишизъм в моя речник.

Като видя Станишев да мели глупости по телевизията направо побеснявам...

Ултра нещастни държавни институции..
Днес плащах малко данъци. Отивам в Общината и аха да влезна при касата да си платя, байчото отпред ми вика..'опааа, изтеглете си номерче от машината'. Озъртам се аз, гледам киоск с тъчскриин в долната част на който се изплюват листчета с номера. Чета аз по екрана, но няма в менюто опция за плащане на данъци. Питам байчото, какво да натисна, той ми казва 'на мен за това не ми плащат, оправяйте се сами'! Теглих му една на ум. Реших поне номерче за 'каса' да си взема. Да ама не, бутона не беше достъпен и не можееее. Накрая отидох в касата, усмихнах се широко на каката и я помолих да платя, щото с този терминал няма оправяне, хем нямаше никой на опашката! Тя се усмихна и много любезно ме обслужи. На излизане питам байчото, от кога е тази 'новост', а той казва гордо 'от днес' - на ви Европейски съюз, на ви ред.... и се хили. После разбрах, че в общината щял да идва някой си министър, ама кой точно, не знам. Помолих байчото да му предаде, на министъра, като дойде да натисне оня бутон 'каса' дето не е активен, да го видим той как се ориентира с интерфейсите на киоска......

Еййй на всички институции да им е** м****а !

Re:
Дата:   03-06-09 15:38

Съвсем очаквано - подминахте ми коментара.
Явно ни бива само да си споделяме неприятни истории и нищо да не правим, за да оправим нещата.

"Чакаме някой да ни оправи!"

Чакайте! :)

Автор: promis   
Дата:   03-06-09 15:41

ALBIERO - ми ще гласуваме, какво друго? [smilie5]

Автор: boink   
Дата:   03-06-09 15:47

ще гласувате, то е ясно, но за кого?

започвам да си мисля, че май наистина хората си мислят, че административната столица на България - София е олицетворение на цялата ни държава. в много голяма грешка сте.

в Плевен ми извадиха червен паспорт за 1 ден.
лична карта за 3 дена. всичко стана много лесно на едно гише, на съседното гише плащах. хората няха любезни и дори ми влязоха в положението. колата си регистрирах за час и половина и дори ми дадоха 20 номера да си избера?

май не е само в Плевен така?
май в София е сбъркана системата?

и какво общо имат социалистите с цялата тема за милиционерите неразбрах? те са деполитизирани ако не се лъжа?

Re:
Дата:   03-06-09 15:57

promis - какво друго? [smilie10]
Точно пък с гласуването нищо няма да промените. Ама аз не говоря за "по принцип", а за конкретния проблем с милицията. [smilie3]

Има точна последователност от действия, която да се предприемат и безумието да стане поне по-малко безумие.

Но явно не искате да си правите труда, а предпочитате да си разказвате истории, кой-колко бил недоволен и отново да си губите времето и нервите във висене по опашки и разправии с неадекватни служители...

Същото е, като видиш голям паднал клон на пътя. Вместо един да слезе и да го премести, предпочитате всички да го заобикаляте, да се изнервяте и после да споделяте "Днес к'ва простотия ми се случи."

Просто исках да си изясня, наистина ли виждате смисъл в това което (не) правите?

Автор: promis   
Дата:   03-06-09 16:07

"Има точна последователност от действия, която да се предприемат и безумието да стане поне по-малко безумие."

И каква е тази точна последователност? [smilie21]

Автор: юнга   
Дата:   03-06-09 16:13

Автор: boink
Дата: 03-06-09 15:47

и какво общо имат социалистите с цялата тема за милиционерите неразбрах? те са деполитизирани ако не се лъжа?

Едва ли и ще разбереш, но спомни си как комунистите за една нощ станаха социалисти.
Начина по който работят днешните милиционери , не се различава много от начина по който работеха милиционерите от милиционеросоциализма.
И всичко това, след управлението на гениалните социалисти при Луканов, Виденов и Беров. След периода им на монархокомунизъм и т.н.
Разликата между днес и вчера не е голяма, та за това недей пита какво общо имат "социалистите", които всъщност са комунисти с милиционерите, които всъщност са милиционери, както и да ги наричат.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.