Автор: ejko
Дата: 30-04-09 13:47
totosea, Stoyan 5 i t.n.
Има една поговорка:
"When you laugh, the whole world laughs with you, when you cry, you cry alone"
Щастието е винаги споделено и лесно възприемчиво, в смисъл на разбираемо. Всички знаем как се радваме, защото споделяме радостите си. Всички знаем красивите неща- залеза, изгрева, пролетната роса, детските усмивки и това са все неща, които са много по красиви, когато ги гледаме и изживяваме, отколкото, когато ни ги показват. Аз не съм виждал снимка на залез, която да е по хубава от това, което самият аз съм изживявал и почувствал в някакъв момент от живота.
Докато "депресивните творби", както ги наричаш, разкриват нещо, което хората рядко споделят. Нещо което всеки изживява вътрешно, изолорано и е винаги уникално. Те разкриват в много по голяма степен чувства, които не са унифицирани, поради своята показност.
Затова и се харесват..., защото са уникални.
Хората на изкуството рядко оплюват изкуството на колеги, творящи в друго направление, освен ако не е лично. Това е нещо като при футбола- нападателите не ненавиждат защитниците или вратарите, защото правят нещо различно, напротив! Защото всички са от един отбор и се борят за едно и също нещо.
Виж на селското мачле не е така, там ако си им съмнителен и те слагат вратарче:))))
Може би е възможно да се оценят и двете, но явно трябва време за това. До тогава делете изкуството и със сигурност ще изпуснете нещо, уверявам Ви!
|
|