Автор: Coincidentia
Дата: 24-04-09 16:30
tonyf, сега, признавам си, че в случая тотално разпускам, карам го изцяло на автопилот и изобщо само се бъзикам небрежно.
Съвсем честно си казвам, че не съм го гледал филмчето, съвсем честно си казвам и че изобщо нямам намерение да го гледам.
Наистина действам предубедено - просто винаги така се случва, че по подразбиране си има места, от които в 99 % от случаите можеш да получиш максимално сериозна научна информация, а има и такива, от които никога не можеш да получиш достоверна информация.
Не в смисъл, че не съдържат доза истина, а в смисъл, че манипулативно изопачават нещата и създават съвсем невярна глобална картинка.
Иначе всеки що-годе умел манипулатор знае идеално, че най-добрият начин да манипулираш е като вмъкваш колкото се може повече достоверни неща и съвсем финичко изопачаваш - просто така се прави.
Та, сори ако съм обидил някого, понякога май леко пиперливо се заяждам, но пък си мисля, че винаги си ми личи и нагласата кога смятам заблужденията на хората за безобидна странност и кога - за нещо вече опасно.
В случая някак не усещам заплаха за свободата и демокрацията, а по-скоро съвсем нормалното влечение на тийнейджърите да променят света, което в повечето случаи се преболява и се насочва в по-продуктивни посоки - не към революция, а към еволюция
|
|