Автор: slivenski
Дата: 22-04-09 17:49
Lalinda каза "Бахти логиката."!
Баси, доживях...
------------------------------
Апропо, имаше такава тема преди няколко дни... Там споделих какво мисля по въпроса... А то е, че няма лошо в това. Който иска, той ще учи и без да го задължава законът.
Освен това, за какво трябва да е задължително всеки да знае правописа? То сега като е задължително, все едно се спазва или има някакви последствия за неграмотните. Който не може да пише и чете правилно, ще кОпа картофите... Натам отиват нещата...
На мен ми е интересно как се тълкува този нов законопроект. Защото е очевидно, че за да те приемат в университет, трябва да можеш да пишеш и четеш. За да станеш старши експерт в Министерството на земеделието, обаче, дали след като сега е задължително да си грамотен, това изискване се спазва дори на най-високо ниво? Може би натам бие това предложение…
Очевидно е, че неграмотният човек няма да може да изпълнява административни или други служебни дейности, които са свързани основно с писане, четене и говорене. На вас какво ви пука дали ватманът в трамвая може да поставя правилно запетайките, стига да си изпълнява съвестно, прилежно и безопасно ватманските задължения?
Публикацията е редактирана (22-04-09 17:50)
|
|