Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Спрях цигарите...
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   26-03-09 14:28

... и сега свивам тютюн![smilie19] [smilie19] [smilie19] за Булгартабак!

Отговори на това съобщение
 Re: Спрях цигарите...
Автор: exile   
Дата:   26-03-09 14:49

пхаха, само така [smilie5]
почнали са да продават голдън вирджиния...
баси, като разбрах, че имало и тук и ме хвана малко яд, че ги спрях цигарите изобщо [smilie5]

Дата:   26-03-09 14:52

Има голдън вирджиния, ама трудно се намира, нихната мама...

Дата:   26-03-09 15:06

трудно, ма си струва.
ъмерикан спирит май още не са почнали да внасят?

Автор: IvoZafirov   
Дата:   26-03-09 15:07

кои цигари спря?[smilie8]

[smilie21]

Re:
Автор: tNt   
Дата:   26-03-09 15:11

до кога? [smilie21]

Дата:   26-03-09 15:26

Купешките, Дзафе!
тинти, по ми е благо да си свивам тутюйн

Автор: graphic   
Дата:   26-03-09 15:28

Честито [smilie24]

Автор: tNt   
Дата:   26-03-09 15:31

Автор: OrLIndraGanOv
Дата: 26-03-09 15:26

Купешките, Дзафе!
тинти, по ми е благо да си свивам тутюйн

Орле, ти си си надвил на масрафа [smilie21]

Дата:   26-03-09 15:33

Ше им дам 3.50, ама га пръдне смоко!!!

Пакет тютюн е 7 лв. Като го изпуша ше кажа за колко време стига.

Дата:   26-03-09 15:37

седмица. за толкова ма стигаше средно. 5 до 10 дни.
звиси от начините на свиване но един пакет е между 3 и 6 кутии цигари. страшно много зависи как го тъпчеш.
и пушиш по-малко.

Автор: asahi   
Дата:   26-03-09 15:37

Що не ги откажеш изобщо? Това с тутуна са половинчати мерки.

Дата:   26-03-09 15:39

и да, машинките са за noobz [smilie5]
не е ли свита на ръка не е цигара.

Автор: rumenceto   
Дата:   26-03-09 15:46

[smilie21]

Автор: шошин   
Дата:   26-03-09 15:54

От 5-7 дена ми стигаше един пакет, но след вторият се чувстваш адски задръстен. Ако можеш наистина ги спри [smile]

Автор: ejko   
Дата:   26-03-09 16:20

еййййй ти от вредно, на по вредно човек...

Автор: ARGO   
Дата:   26-03-09 18:57

мммдам чист катранец

Автор: abyser   
Дата:   26-03-09 19:29

След неуспешни опити да спра цигарите, от 7-8 месеца пуша лула. Пушил съм и преди около 15-тина години (Amphora и Clan преди да го развалят) за около година и имах добри спомени.

Усещането е доста по-приятно, и - доколкото четох из интернет - доста по-малко вредно от цигарите. Температура на горене, начин на гълтане (ако изобщо има такова при лулата), липса на буклуци и химии по цигарената хартия. Изобщо pipe smokers не страдат от характерните болести на цигарените такива - това е по инфо от интернет. Ако вечер като си чистя лулата, нчкой пушач на цигари види колко катран се е събрал по фълтъра и вътре в мундщука, дето при цигарите си се гълта - бая ще се замисли, това е по мое инфо [smilie5].

Сутрин се събуждам без болки и тежест в гърдите. При 1.5-2 кутии цигари на ден (за последните 10-15 год.) не беше така. Устата ми не вони на гадно дори веднага след пушене. Дрехите също. Смяната и експериментирането с различни brands and blends не води до остра кашлица, а до нови предпочитания и оформяне на идеята за идеалния за пушача тютюн. В момента на бг пазара има около десетина марки тютюн, всяка с около поне 5-6 различни аромата, съставки и сила.

Едно от най-досадните неща за пушача при спиране на цигарите е постоянната мисъл, че му се пуши. Тази мисъл във времето расте експоненциално докато избие или в запалване на цигара или ... незапалване [smilie5]. И двата сучая са свързани с нервно напрежение:
- "ех, сега що запалих, да се таковам в главата" или
- "баси как ми се пуши, 2 не виждам".

При пушенето на лула често ми се налага да не пуша 5-6 часа и повече - щото съм на път, правя нещо и т.н.Но самата мисъл, че просто в момента не е удобно да паля лула, но нищо няма да ми попречи по-късно да го направя, ме успокоява и НЕ МИ СЕ ПУШИ! Това съвсем сериозно, не съм някакъв фанатик и не обичам крайностите. За същото време, примерно като цигарен пушач, да е заминала 1/2 кутия.
Като цяло масрафа (ех, ква хубава българска думичка [smilie18] ) е не по-малък от пушенето на цигари. Седмично ми стигат 2x50г тютюн, + филтри, + перца за почистване - ей ги станаха 30 лв. Сега с новите цени на цигарите може и да съм на далавера, май да [smilie7].

Неудобствата са много, да [smilie8] , нооооо ... кеф цена няма [smilie7].
- Всяка събота ходя за тютюн в едно магазинче - моят тютюн го няма навсякъде, да не говорим че по кварталните бараки много рядко има какъвто и да е тютюн за лула.
- Пълненето, почистването и грижите за лулата искат допълнително време - не е като да си хвърлиш фаса примерно. Пиниз си е и е занимавка.
- Понякога подтискам желанието за пушене, защото не е удобно - това има и положителен характер, вж. по-горе [smilie25] .
- Хората те гледат странно, но може би това е техен проблем. Ако плащате данък "обществено мнение" или се движете в клюкарска или снобска среда може би ще ви е трудно да понесете учудените погледи на хората около вас. За мен лично това няма никакво значение, важното е на мен да ми е гот, нали? Естествено, съобразявам се с непушачите и с местата за пушене и т.н. Но не ми пука от другите пушачи или кибици наоколо. Разни могат да те смятат дори теб за сноб или за някакъв, който се прави на различен и интересен. Което много слабо ме интересува, аз си правя кефя - те да му мислят кой какъв е.
- Първоначалното набутване - около 80 лв и нагоре за лула, пак толкова някъде за чантичка, инструмента за натъпкване и чистене поне е евтин. Говоря за най-евтините варианти, които са читави.

От както пуша лула няколко пъти съм запалвал цигара - ужасно е [smilie10] [smilie18]. Забравил съм как се дърпа и гълта директно, пушека е гаден и т.н., изобщо изводът за мен е, че това не става и е гадно [smilie7].

С 2 думи - намирам пушенето на лула като много по-приятен начин за ... хм... тровене, отколкото цигарите. Пуша по-малко, чувстам се по-добре. Не съм недоволен.

Пушенето на лула смятам за по-добрата алтернатива и начин да избегнем цигарите АКО не помогнат хапчета, лепенки, доктори и докторки, нямаме воля или тем подобни (с електронна цигара не става, един приятел се набута и я отрече след първата седмица).

Не препоръчвам на никой, който не пуши, да започва - нито с цигари, нито с пури/пурети, нито с лули!
[smilie7]
[beer]

Автор: OGIMAG   
Дата:   26-03-09 20:38

abyser- толкова добре го описа, че чак ми се прииска и на мен. Имам две лули. Ама така и не можах да се науча. Не, че пуша и цигари де... [beer]

Дата:   26-03-09 20:38

ежко, арго, между тютюнеца и пушача се слага едно такова филтърче, дето обира гадостите баш като в нормалните цигари, ако не и по-добре [smilie21]

а за лулата - зависи. Една лула може да е по-вредна от 5-6 цигари.

Автор: Нели   
Дата:   26-03-09 21:21

Остава само да откажеш яденето и жените и си готов [smilie7]

Автор: Нели   
Дата:   26-03-09 21:22

За жените знам, че отдавна ги спираш...по улицата [smilie5]

Дата:   26-03-09 21:37

Нели написа:

> За жените знам, че отдавна ги спираш...по улицата [smilie5]

И яденето да спре - мнооо гладен напоследък, сега като не пуши да не стане 110+ кг като мен [smilie18]

exile, това с лулата и 5-6 цигари не знам как го измисли и изчисли [smilie18].
Пуша активно от 1987, минал съм през каквото си помислиш (говоря за тютюни, не за разни ганджи-манджи, дето не съм си и помислял да пробвам), + разни тютюни за свиване на цигари - Lion, Drum и др. дето не ги помня вече, не помагат да ти кажа, независимо с филтър или не. По принцип се правят он по-некачествен тютюн (остатъците) от тютюните за лули или пури. Мани ги тия заместители, пробвали сме ги.

Дата:   26-03-09 22:01

в поста ми има едни ключови думи "зависи" и "може".

Дата:   26-03-09 22:04

ааа, така може [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.