Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Slumdog millionaire (Беднякът милионер)
Автор: christal   
Дата:   19-02-09 14:50

Какво ви е мнението? Филмът започна страшно добре и към края прогресивно изтъня. Защо така, бе Дани? Щеше да е нещо ненадминато, но не било писано.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   19-02-09 14:53

Ко рьечи?

Re: Slumdog millionaire
Автор: carl_cox   
Дата:   19-02-09 14:56

ще го гледам днес - поне така съм го запланувал. ще споделя мнение :)

Автор: Todd   
Дата:   19-02-09 14:58

за кво си бъбрите бре ????[smilie8]

Автор: eyeforaneye   
Дата:   19-02-09 14:59

за изкувзтву

Автор: vladimir666   
Дата:   19-02-09 15:01

ами хареса ми на мен

Дата:   19-02-09 15:06

За филма "Беднякът милионер".

Re: Slumdog millionaire (Беднякът милионер)
Автор: sierva   
Дата:   19-02-09 15:46

пусках вече тема за филма
въпрос на гледа точка , знаеш...
аз съм запленена
а накрая си е препратка просто към боливуд

Автор: exo99   
Дата:   19-02-09 15:49

Ако накрая бяха порязали момчето, какво щеше да стане ?
Нали трябва и малко надежда за тълпата [smile]
Не е лош филма [smilie24]

Дата:   19-02-09 16:03

Да де, ясни са препратките. Майсторски и с много вкус е направен филма, незабравими моменти има, но някак сам се поставя в категорията "нищо особено" [smile] Това е...

При други филми това изтъняване просто не се е случило.

Дата:   19-02-09 16:05

еми решение на режисьора да е по поетичен
така правят хората с възрастта
виж ранният Бертолучи и късният Бертолучи
иначе на мене на дани бойл най-любимият ми е догма филмът - 28 дни по-късно

Дата:   19-02-09 16:09

Пази се от късния Бертолучи [smilie3]

Автор: Frida   
Дата:   19-02-09 16:18

Аз снощи го гледах и още съм под афект. Не мога да преценя защо е изтънял накрая ... На мен ми хареса.

Re:
Автор: rumiana   
Дата:   19-02-09 16:27

И на мен началото доста ми хареса, но краят ми засладня (заболивудя [smile] ), и... го турих в "нищо особено".

Автор: Todd   
Дата:   19-02-09 16:36

Бедняк милионер не става - виж обратното се случва често !!!!

[smilie19]

Съдба !!!

Автор: ejko   
Дата:   19-02-09 16:37

Аз не знам дали филмът е изтънял, но определено следваше една линия, която съвсем естествено го изведе до един съвсем логичен край.
Нали мотивът с шоуто беше, че за знанието на всеки отговор, той беше платил високата цената на тежкия си живот, той беше изстрадал всяко знание, което го беше довело до голямата награда.
Същата линия следваше и животът му- тежък живот и тежки изпитания, които накрая (точно като в шоуто) го доведоха до голямата награда.
Филма беше много приятно непретенциозен и логичен, много е трудно да не се хареса.
А колкото до изтъняването аз не мисля така- не само краят беше намигване към Боливуд, а целият филм. И наивитета, и прозрачността, и ненакърнимата любов и всичко това си беше по боливудски, а от там според мен идва и "изтъняването". Филмът не свърши наивно, а беше наивен като цяло и този наивитет беше търсен- за мен точно това му беше хубавото!

Автор: vladimir666   
Дата:   19-02-09 16:44

ejko [smilie24]

Автор: ukk   
Дата:   19-02-09 17:40

яко филмче :-) [smilie24] [smilie24] [smilie24] Краят си беше Боливудски отвсякъде и май-май си беше търсен ефект [beer]

Автор: fundamental   
Дата:   19-02-09 18:17

става за гледане, както и други казаха тук, почна много обещаващо и към края се превърна в индийски шит. [smilie23] [smilie24] [smile]

Дата:   19-02-09 19:32

Борис [smile] не е нужно да е изведено логично, за да е хубаво. Да го кажем така - тая брилянтна кинематография можеше да се използва за нещо по-добро. В заснемането, режисурата, монтажа, музиката и т. н. нямаше едно слабо място. А историята беше като от приказка. Контрапункта с играта помогна донякъде. Тази едноплановост не е лоша, но просто двете страни бяха несъизмерими. А ако целта е била "суровия наивитет", пак не беше убедително, защото това не беше засилено достатъчно, за да се приеме така. Тоест - компромисен филм. Това си е мое мнение де.

Както и да е [smile] просто очаквах повече.

Автор: feon   
Дата:   19-02-09 19:37

Целият филм е издържан в боливуд стил - само няма песни.

Автор: Pulsar   
Дата:   19-02-09 20:22

как да няма песни бе, докрая не го ли гледа :-)?

Автор: feon   
Дата:   19-02-09 22:47

ее накрая има :)

Автор: carl_cox   
Дата:   19-02-09 23:14

не съжалявам, че го гледах на кино, тъй като визуалното внушение е силно и едва ли бих го усетил по същият начин от DVDRIP на pc-то :)

иначе - чудесен филм :) краят си беше логичен и моето мнение съвпада с това на ejko. Още повече, щастливия край е типичен за индийските сюжети :) Разбира се, за мен по-реалистично би било Джамал да се подведе по грешният отговор за крикета, да не види повече любимата си и тн мрачен завършек, но не мисля, че би ми харесал повече.

виждам, че за повечето от вас Slumdog millionaire (Беднякът милионер) не подхожда на изискания ви вкус, като се правят недвусмислени препратки към "тъповатото" американско кино. В което няма нищо лошо. Всеки си има право на мнение. Аз пък не харесах например говоренето ту на английски ту на индийски(а защо въобще имаше английска реч?), но няма да го нарека заради това или радостният край - "нищо особено", "боливуд" и тн

имам усещането, че някои от вас се чувстват по-арт персони, показвайки колко им е далечно идиотското американаско кино и всичко напомнящо им за него ги отвращава. Естествено, че от USA ще идва най-много плява, след като количеството на правените филми там е най-голямо. Нека видим, ако в Европа се правят такъв голям брой филми, колко от тях ще са читави?

Споменавате, че Slumdog millionaire е с лигав край и това съсипва иначе доброто изпълнение. Ок. Можеше и по-реално да завърши, но това, според мен, не би било удачно с оглед на цялостното развите и идея, както ejko отбеляза. Какъв друг вариант имаше? Джамал да загуби парите накрая, а любимата му да остане завинаги в робство на мутрата? Щеше ли такъв край да ви накара да го харесате? Възможно е. Защо тогава, никой освен Canonio не каза една добра дума например за "Подмяната" (Changeling) на Клинт Истууд? Няма щастлив край там. Или и това не е условие някой филм да ви хареса? Или пък понеже идва от "боливуд" въобще не сте го погледнали? [smile]

както и да е :) Извинявам се на christal, че не бях баш по темата му. Дори мислех въобще да не пиша, тъй като си личи, че писалите над мен имат силен усет за изкуство и филми и вероятно тяхната критика е логична, но просто не се сдържах :)

Ако наистина трудно възпримате всичко друго, освен натурален, сух сюжет и визия, погледнете GOMORRA :)

https://photo-forum.net/static/forum/2009-02/flmf3072.JPG
http://www.cinefish.bg/data/movies_images/18/p_18850.jpg

Дата:   20-02-09 03:32

"christal
Да го кажем така - тая брилянтна кинематография можеше да се използва за нещо по-добро. В заснемането, режисурата, монтажа, музиката и т. н. нямаше едно слабо място. А историята беше като от приказка. Контрапункта с играта помогна донякъде. Тази едноплановост не е лоша, но просто двете страни бяха несъизмерими. А ако целта е била "суровия наивитет", пак не беше убедително, защото това не беше засилено достатъчно, за да се приеме така. Тоест - компромисен филм. Това си е мое мнение де."

поясни пак какво не ти харесва, че от дотук казаното разбрах само че ти допада режисурата, монтажа , операторската работа , хаха и то какво остана още?
филма е по книга , така че може би това е което не ти допада?

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.