Автор: carl_cox
Дата: 19-02-09 23:14
не съжалявам, че го гледах на кино, тъй като визуалното внушение е силно и едва ли бих го усетил по същият начин от DVDRIP на pc-то :)
иначе - чудесен филм :) краят си беше логичен и моето мнение съвпада с това на ejko. Още повече, щастливия край е типичен за индийските сюжети :) Разбира се, за мен по-реалистично би било Джамал да се подведе по грешният отговор за крикета, да не види повече любимата си и тн мрачен завършек, но не мисля, че би ми харесал повече.
виждам, че за повечето от вас Slumdog millionaire (Беднякът милионер) не подхожда на изискания ви вкус, като се правят недвусмислени препратки към "тъповатото" американско кино. В което няма нищо лошо. Всеки си има право на мнение. Аз пък не харесах например говоренето ту на английски ту на индийски(а защо въобще имаше английска реч?), но няма да го нарека заради това или радостният край - "нищо особено", "боливуд" и тн
имам усещането, че някои от вас се чувстват по-арт персони, показвайки колко им е далечно идиотското американаско кино и всичко напомнящо им за него ги отвращава. Естествено, че от USA ще идва най-много плява, след като количеството на правените филми там е най-голямо. Нека видим, ако в Европа се правят такъв голям брой филми, колко от тях ще са читави?
Споменавате, че Slumdog millionaire е с лигав край и това съсипва иначе доброто изпълнение. Ок. Можеше и по-реално да завърши, но това, според мен, не би било удачно с оглед на цялостното развите и идея, както ejko отбеляза. Какъв друг вариант имаше? Джамал да загуби парите накрая, а любимата му да остане завинаги в робство на мутрата? Щеше ли такъв край да ви накара да го харесате? Възможно е. Защо тогава, никой освен Canonio не каза една добра дума например за "Подмяната" (Changeling) на Клинт Истууд? Няма щастлив край там. Или и това не е условие някой филм да ви хареса? Или пък понеже идва от "боливуд" въобще не сте го погледнали?
както и да е :) Извинявам се на christal, че не бях баш по темата му. Дори мислех въобще да не пиша, тъй като си личи, че писалите над мен имат силен усет за изкуство и филми и вероятно тяхната критика е логична, но просто не се сдържах :)
Ако наистина трудно възпримате всичко друго, освен натурален, сух сюжет и визия, погледнете GOMORRA :)
https://photo-forum.net/static/forum/2009-02/flmf3072.JPG
http://www.cinefish.bg/data/movies_images/18/p_18850.jpg
|
|