Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 иб**ти лихвите
Автор: джъмбо   
Дата:   26-12-08 13:17

попаднах на поредната простотия за някаква бърсалка за под.... оставям настрана факта че е правена като за дебили....
Но ми направи впечатление цената...
210 лв кеш или 15 вноски по 20 кинта (почти)

такива лихви сигурно и в заложни къщи няма [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: иб**ти лихвите
Автор: bobihot   
Дата:   26-12-08 14:40

И аз гледах ГСМ за около 250лв, или на изплащане: 6х67лв... (402лв)? [smilie11] Явно разчитат, че не може да смятат?[smilie7]

Дата:   26-12-08 15:10

направо....

Автор: ka   
Дата:   26-12-08 15:18

сега, когато банките затегнаха условията за отпускане на кредит, особено без доказване на доход, тези финансови хиени са единствен източник на средства за доста хора

Автор: rganev   
Дата:   26-12-08 15:19

Безлихвен МИНИ кредит с ГПР 29 % от Уникредит

Дата:   26-12-08 15:35

не разбирам от лихви...
какво значи 29% гпр
дай пример - 100 лв за 12 месеца колко ще излязат?

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   26-12-08 15:36

Проста или сложна?

Дата:   26-12-08 15:43

не знам какво значи....
но ще дам пример....

при нас идва клиент

купува през уникредит стока за 1000 лв за 12 месеца
за периода трябва да плати 1100 лв....
което за мен са 10% отгоре.... и е доста разумно...

Дата:   26-12-08 16:05

ГПР е годишен % на разходите
което значи че за една година този кредит или каквото е там ще ти струва еди колко си - в случая за 100лв и ГПР 29% е 29 лв
независимо че няма лихва, това са разходи - откриване на сметка, обслужване,месечни такси, доставка и всякакви други знайни и незнайни - толкова ще си платил в края на годината за този кредит

Публикацията е редактирана (26-12-08 16:07)

Дата:   26-12-08 16:11

значи ли че за 1000 ще е 290 лв?!?!?!? ****** че има мамлки деца

Дата:   26-12-08 16:24

да, по един или друг начин ще ги платиш
за да няма игри с реклами и обещания банките решиха да създадат този критерий миналата година и всяка коректна банка трябва да го оповестява а не да казват "това не Ви касае"

Дата:   26-12-08 16:31

29% не е ли ужасно много направо лихварски много

Re:
Автор: hash   
Дата:   26-12-08 16:46

джъмбо, това при вас с всички такси ли е 10%? ГПР не е само лихвата, а всичко дето си вадиш от джоба.

Дата:   26-12-08 17:23

ми.... ние такси не вземаме... попълвам формуляр... там излиза колко трябва да се плаща на месец..... и като се съберат сумите се получва казаната по-горе

Автор: asahi   
Дата:   26-12-08 17:38

В кой клас се учеше сложната лихва?

Автор: dreamer   
Дата:   28-12-08 14:23

Асахи вероятно трябва да си изкарал няколко части висша математика за да им разбереш схемите.

Автор: Davidoff   
Дата:   28-12-08 17:42

Изкарал съм ги всичките висши математики, ама схемите са много по-висши от математиките [smilie18]

Re:ГПР
Автор: zritel   
Дата:   28-12-08 18:56

Не обичам безплатни съвети, но много хора се объркват...
ГПР е нещо като лихвен еквивалент и служи за сравнение при различни схеми на изплащане. Той не ви показва колко пари номинално ще платите, а кое е най-изгодно. Причината сравнението да не е толкова очевидно е, че парите имат различна стойност във времето - ако имате 12-мес. кредит от 1000 лв. с нулева лихва, но със 100 лв. еднократна такса, платима в началото и кредит с проста лихва от 10 % (100 лв.), който се връща накуп в края на периода ведно с лихвата, но без такси, вторият е по-изгоден (100 лв., платени сега, струват повече от 100 лв. след една година). Фактът, че повечето кредити се издължават на вноски, а не накуп, не променя тази логика, но променя изчисленията (дали кредитът се издължава на анюитети или с намаляващи вноски също има значение за ГПР, тъй като се променя паричният поток).
Вярно е, че ГПР отразява не само лихвите, но и повечето такси, съпровождащи кредитите. Те обикновено увеличават изходящия паричен поток в началото на срока, така че имат относително по-голямо влияние върху ГПР. И за да завърша - смята се по-сложно от сложната лихва[smile]
ГПР по правило е по-високо от обявената лихва по заема, не само заради таксите. А така нареченото оскъпяване (за него всъщност пита джъмбо) е по-ниско от нея. Според мен въвеждането на ГПР беше половин стъпка, при положение, че хората още се заблуждават, че става дума за лихва, когато им показват процента на оскъпяване.
Един пример: Имате кредит за 1000 лв. с лихва 10%, платим на равни вноски за 12 месеца. За улеснение приемаме, че няма такси. ГПР е 10.47%, а за този период ще платите на банката лихва от 55 лв. (5.5%).
Така че 29% ГПР не значи, че ще платиш 290 лв. върху 1000 лв. за една година.
Дано да е ясно.

Дата:   28-12-08 19:04

И аз тъй си помислих. Една глава не стига за всичко.

Моят извод - ГПР служи за сравняване на изгодност/неизгодност от кредит/заем.

Автор: Insight   
Дата:   28-12-08 20:21

ГПР е завидна откровенност от страна на банките, остава да я включат в рекламите си а не да пробутват измислените лихви, които нищо не озаначават сами по себе си.

В края на краищата никой хлебопекар не би си позволил да обяви цена на хляба, без да включи разходи за ток, транспорт и т.н.
Докато при банките лихвата, която гледаме по рекламите, обикновено не дава практически никаква информация за цената, която ще трябва да платите за заема. Трагичното е, че в повечето случаи дори и служителите на банката не са наясно за какво става въпрос.

Дата:   28-12-08 20:37

еми.... добре... да съм спокоен че не пре***ваме клиентите си с много

Автор: Skic   
Дата:   28-12-08 22:26

Мдаммм...

А преди около три години ми беше щукнало нещо и се явих на интервю в една банка. Едва не ме изгониха насред интервюто, когато заявих, че ще поискам доказване на доходите, в случай, че ме назначат за кредитен инспектор.

Ама аз верно не ставам за икономист, загубих си времето през тези пет години. Научих само, че безплатен обяд няма...

[smilie7]

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   28-12-08 23:01

Джъмбо,

колкото е по-малък кредита, толкова е по-голяма лихвата, за да може да избие разходите, защото кредитната институция има еднакви разходи за отпускането на кредит за 100 лева и за 10 000 лева. различни са процедурите само за ипотечните и жилищните кредити, корпоративните кредити и разни екзотики като ломбардни кредити, ескроу сметки и други такива.

обаче приеми сега два кредита за 100 и за 5000 лева. преките разходи по отпускането (заплати, телефони, проверки в регистрите, материали, комисиони и други) на най-ефективната институция в страната (ти ги знаеш, няма да ги споменавам), са 28 лева. останалите институции и банки за от 50 нагоре. значи при оскъпяване(за по-лесно) 15%, кредита от 100 лв ще ти донесе 15 лв приходи, а другия - 750 лв приходи. и все още не сме говорили за постоянните разходи, цената на финансиранети и цената на риска. ами ето ти я сметката. за 200 лева кредит имаш 30 лева оперативни разходи, грубо 20 лева постоянни разходи, грубо 16 лева цена на финансирането и около 14 лева цена на риска. за да излезеш на нула трябва да сложиш оскъпяване 40%.

коийто има въпроси, да пита

Дата:   28-12-08 23:02

Сега шансовете са ти по-добри.

Автор: portradamus   
Дата:   28-12-08 23:19

В джоба ми: три кредитни карти.

Мастъркард: лимит $29,000.00 . Лихвен процент: 5.9 на година . 2% от всички разходи ми ги дават като бонус (туземците му викат cash back). Значи ако всеки месец си купувам пасти и боза за $2,000, в края на месеца ми пращат чек за $40.

Американ Експрес: лимит $8,200.00 . Лихвен процент 14.8 на година. 5% cash back

Още един мастъркард с лимит $8,200.00 и висок лихвен процент. Тази не я използвам щото няма cash back, но я пазя защото ми е най-старата карта.

29% лихвен процент дори и най-смотаните кредитни карти нямат.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.