Автор: Нереален
Дата: 10-12-08 17:20
Матраци "Тед" или кои са "геопатогенните влияния" на Земята???
От известно време една реклама упорито се натрапва на вниманието ми - тази за матраците "Тед", които единствено предпазвали от "геопатогенните влияния" на Земята. Днес след поредното й прослушване по радиото се замислих, какви ли са тези "геопатогенни" влияния. Земното притегляне ли, силата на Кориолис, центробежната сила....все неща, които трудно могат да се определят, като "патогенни"...а още по-малко пък мога да си представя от кои земни "влияния" може да ме предпази един матрак. В крайна сметка, въпросът ми е следният:
Как може да бъде наказана фирма, която рекламира продуктите си, като им приписва несъществуващи защитни свойства от несъществуващи заплахи за човешкото здраве? Това ако не е заблуждаваща реклама здраве му кажи. Ако човек заведе едно дело, за предизвикване на душевно неразположение, поради внушаване на несъществуваща заплаха за здравето му, ако не си купи матраци "Тед", какъв ли би бил резултатът у нас? Аз лично два пъти съм пускал жалби по различни поводи до Комисията за защита на потребители и в двата случая имаше реакция и административни наказания и глоби.
Някой друг търсил ли си е правата под една или друга форма? Мисля, че единственият начин да вкараме в пътя всичките търговци, бизнеса и държавата въобще е да превърнем съденето в национален спорт, както е в САЩ. То за това там на кафето в "Макдоналдс" си пише, че е "ГОРЕЩО"....парен каша духа един вид.
|
|