Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търсите ли си правата???
Автор: Нереален   
Дата:   10-12-08 17:20

Матраци "Тед" или кои са "геопатогенните влияния" на Земята???

От известно време една реклама упорито се натрапва на вниманието ми - тази за матраците "Тед", които единствено предпазвали от "геопатогенните влияния" на Земята. Днес след поредното й прослушване по радиото се замислих, какви ли са тези "геопатогенни" влияния. Земното притегляне ли, силата на Кориолис, центробежната сила....все неща, които трудно могат да се определят, като "патогенни"...а още по-малко пък мога да си представя от кои земни "влияния" може да ме предпази един матрак. В крайна сметка, въпросът ми е следният:
Как може да бъде наказана фирма, която рекламира продуктите си, като им приписва несъществуващи защитни свойства от несъществуващи заплахи за човешкото здраве? Това ако не е заблуждаваща реклама здраве му кажи. Ако човек заведе едно дело, за предизвикване на душевно неразположение, поради внушаване на несъществуваща заплаха за здравето му, ако не си купи матраци "Тед", какъв ли би бил резултатът у нас? Аз лично два пъти съм пускал жалби по различни поводи до Комисията за защита на потребители и в двата случая имаше реакция и административни наказания и глоби.
Някой друг търсил ли си е правата под една или друга форма? Мисля, че единственият начин да вкараме в пътя всичките търговци, бизнеса и държавата въобще е да превърнем съденето в национален спорт, както е в САЩ. То за това там на кафето в "Макдоналдс" си пише, че е "ГОРЕЩО"....парен каша духа един вид.[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Търсите ли си правата???
Автор: Amigo   
Дата:   10-12-08 17:22

това са геопатогенните зони и линиите на Хартман [smilie3] [smilie25] питай радиестезистите [smilie25] [smilie25] но какво предпазват тия матраци, това е отделен въпрос, който подлежи на изясняване [smilie5] [smilie5] да не е от забременяване случайно [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (10-12-08 17:23)

Автор: tnt   
Дата:   10-12-08 17:23

има Асоциация на потребителите, но кой си търси там правата не знам [smilie8]

Re:
Автор: IvcheTo   
Дата:   10-12-08 17:24

тук не е съдебната система на уса
но може да видиш в КЗП - комисия защита на потребителите

Автор: Amigo   
Дата:   10-12-08 17:25

Абе тая асоциация е бошлаф работа [cool]

Автор: nik1   
Дата:   10-12-08 17:26

Amigo написа:

>... но какво
предпазват тия матраци, това е отделен въпрос, който подлежи на
> изясняване [smilie5] [smilie5] да не е от забременяване
> случайно [smilie18] [smilie18]

Ако матрака е между двамата, може и да предпазва....

Автор: mitaka   
Дата:   10-12-08 17:38

Комисията за защита на потребителите има само помирителни функции ,не знам как е наложила "и административни наказания и глоби"!
Аз като търговец ,досега три пъти съм имал работа с Комисията за защита на потребителите.Двата пъти клиентите ми имаха право ,което аз уважих!
Третия път стигнахме до съд и спечелих делото.
Тъй де ,търся си правата![smilie7]

Дата:   10-12-08 17:46

Ами на мен лично ми отговориха така:

Уведомяваме Ви, че всички събрани доказателства по преписката са разгледани на заседание на Комисията и е взето решение, документирано с протокол № 42/14.10.2008г., че е налице заблуждаваща търговска практика по смисъла на чл. 68г, ал.1 във връзка с чл.68е, ал.2 от Закона за защита на потребителите. За допуснатото нарушение на „Централна автогара” АД е издадена Заповед за прекратяване разпространяването на заблуждаваща търговска практика на основание чл. 192а, ал.2, т.3 във връзка с чл. 68в и чл. 68г, ал.1, във връзка с чл. 68е ал.2 от ЗЗП и акт за административно нарушение и наказание.

mitaka написа:

> Комисията за защита на потребителите има само помирителни
> функции ,не знам как е наложила "и административни наказания и
> глоби"!
> Аз като търговец ,досега три пъти съм имал работа с Комисията
> за защита на потребителите.Двата пъти клиентите ми имаха право
> ,което аз уважих!
> Третия път стигнахме до съд и спечелих делото.
> Тъй де ,търся си правата![smilie7]
>

Re:
Дата:   10-12-08 17:58

В Закона си е казано ясно:

Чл. 68д. (Нов - ДВ, бр. 64 от 2007 г.) (1) Търговска практика е заблуждаваща, когато съдържа невярна информация и следователно е подвеждаща или когато по някакъв начин, включително чрез цялостното й представяне, заблуждава или е в състояние да въведе в заблуждение средния потребител, дори и ако представената информация е фактически точна относно някое от обстоятелствата, посочени в ал. 2, и има за резултат или е възможно да има за резултат вземането на търговско решение, което той не би взел без използването на търговската практика.
(2) Обстоятелствата по ал. 1 включват информация за:

1. съществуването или естеството на стоката или услугата;

2. основните характеристики на стоката или услугата като: наличност, преимущества, рисковете, които тя съдържа,

IvcheTo написа:

> тук не е съдебната система на уса
> но може да видиш в КЗП - комисия защита на потребителите

Автор: mitaka   
Дата:   10-12-08 18:04

Ето какво пише на моя протокол:
"Комисията реши:
Прекратява помирителното производство №43 за 2007 по описа на помирителна комисия със седалище гр Русе на основание чл.21 т.5 от Правилника за работа та на помирителните комисии-страните не са постигнали споразумение.
Страните са уведомени ,че могат да разрешат спора си по съдебен ред.

Автор: stormfx   
Дата:   10-12-08 19:08

Да не бъркате КЗП и КЗК ?

Автор: Императорът.   
Дата:   10-12-08 21:38

Нереалний - става дума за земните лъчи. Има такива работи - като заселва човекът в нов дом, най-добре да пусне един кот вътре - където той легне - там креватът да си тури.
Ама не знам матрак да спасява от тез лъчи - направен от оловце ли, от златце ли, от що ли?
[smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.