Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какво включва гаранцията на един хард диск?
Автор: canonio   
Дата:   03-12-08 01:59

Имам един сийгейт със 60 месеца гаранция.
На третият месец образува някакви бед сектори. Изгубих малко информация...
Пуснах го да се форматира, форматира се 2 дни. Успях...
Пуснах обаче 10 вида софтуеар за фиксване на бед секторите, всичко забива по някое време. Явно има физически бед сектори...

Преди да го занеса там, от където съм го купил, някой може ли да ми каже, дали има смисъл? Могат ли да ми изкарат някой довод, че щом си работи (пише и чете) не подлежи на замяна?

Отговори на това съобщение
 Re: Какво включва гаранцията на един хард диск?
Автор: canonio   
Дата:   03-12-08 02:01

Щото да ви кажа, хич, ама хич не вярвам на БГ гаранциите. Ако ми откажат и драсна 2-3 реда на производителя, дали ще се трогне?

Автор: athom   
Дата:   03-12-08 02:03

Бая пръчка фирма трябва да е, за да ти откаже замяна на хард-диска.

Автор: athom   
Дата:   03-12-08 02:04

Да добавя : +преместването на инфото от повредения.

Автор: Insight   
Дата:   03-12-08 09:30

ако има бед сектори - не би трябвало да има проблем с подмяната, виж трансфера на информацията не е включен в гаранцията, но доста фирми мисля биха ти го направили като услуга при подмяната на диска... въпросът е, че ще трябва да го оставиш и да чакаш..абе има много варианти.

Автор: evelinster   
Дата:   03-12-08 09:34

100% ще ти сменят диска. за преместване на инфото забрави :)

Автор: cade   
Дата:   03-12-08 09:35

в гаранция ги сменят без проблем, поне до сега никой около мен не се е оплаквал да са му отказали. а с новите дискове се случва често [smilie8]

но да знаеш че последните месеци от тези 60 всъщност ти плащат 10% от стойността и не ти го сменят. не съм сигурен точно в условията но нещо такова.... (или 5% беше).

Дата:   03-12-08 09:39

По-притеснителното е, че "забива", което не е нормално ... пробвал ли си на друг компютър? Seatool e софтуера за сиргейт (би трябвало да го има на сайта им) - ако има проблем - ще го рапортува, но не би трябвало да забива компютъра.

Автор: matataupa   
Дата:   03-12-08 09:47

Дано не е купен от Лидер Компютърс. Когато имаше съмнение, че ми изгърмя харда на телефона любезно ми казаха, че няма проблеми да ми извадят информацията от стария срещу скромната сума от 30 УСД на Гигабайт[smilie8]

Автор: mixmike   
Дата:   03-12-08 09:50

100% ще ти сменят диска. за преместване на инфото забрави :)

Дата:   03-12-08 09:51

30 USD/GB за вадене на информация от ПОВРЕДЕН хард диск.. пак е висока, но допустима цена, за диск, който все още се разпознава и чете нормално си е пладнешки обир.

Автор: matataupa   
Дата:   03-12-08 09:59

Инсайт, право думаш, затова и след обявяването на цената разговорът ни с горепосочената фирма се отклони от първоначалната техно- административно- юридическа тематика и се насочи към доста по- битови наглед теми[smilie5] [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   03-12-08 10:42

ЛС

Автор: CANONIO   
Дата:   03-12-08 11:34

Insight,
сийтула, както и всички други програми просто стигат до някъде, забиват и не рапортуват нищо.
Успях да го форматирам и пак пуснах сийтула - същата работа. Само дето след формата олекна с 50 ГБ.[smilie18]

Автор: bucki   
Дата:   03-12-08 11:46

пробваи с HD TUNE тя прави сканиране за лоши сектори!аз имах подобен проблем преди времеи се оказа 4е по някакъв на4ин захранването на компа
оказва влияние!сканираи го с тази програма и виж колко сектора ще ти покаже,след това си свали захранването и го почисти и отново направи сканиране!

Публикацията е редактирана (03-12-08 11:51)

Автор: danbi   
Дата:   03-12-08 23:28

няма смисъл да го мъчиш с програми за възстановяване на лоши сектори.

модерните дискове, в момента в който лошите сектори станат видими, са неизползваеми. вероятно имаш надрана плоча или нещо подобно...

ако не ти трябват данните -- просто върни диска и ще ти дадат нов. досега и аз не съм имал случай да не ми се уважи рекламация -- дори когато диска не показва видими признаци, че е дефектен!!!

ако ти трябват данните, най-добре е да се обърнеш към специалист. има и в България такива.
Възможно е да ти трябва втори диск от същия вид.. но в предвид цените им сега, е бял кахър.

Дата:   03-12-08 23:47

Пробва ли low level format?

Автор: Kanonir   
Дата:   04-12-08 00:07

щом почне да ги прави тия щуротии каквото и да пробваш в крайна сметка умиргва успешно - и аз минах през целия тоя филм с един 200Гб Сиигейт преди няколко месеца..... Най-накрая отидох на сайта им проверих го по сериен номер дали още е в гаранция - оказа се в гаранция (на около 4 години), после ми дадоха най близкия адрес до мен, където да го пратя по пощата. Пратих го и общо след 5 дни от проверката по сериен номер получих обратно новия диск, опакован така че сигурно щеше да издържи свободното падане от самолета до пистата при евентуално изпущане от товарачите. Това дето го пиша е положението за САЩ - Сиигейт [smilie24][smilie24] [smilie24]. Не съм искал да ми спасяват данните (параноик съм на тема бекъп-и [smilie5] ) - тука предлагат подобна услуга срещу допълнително заплащане за изпратения диск по желание на клиента. Предполагам в България това за данните (правено от Сиигейт) няма да го има, но едва ли ще се излагат с рекламациите и замените!
Успех!

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   04-12-08 00:07

Всяка уважаваща себе си фирма ще ти го смени без проблеми!

Никога обаче не бих върнал работещ диск с МОЯ информация на него за прехвърляне на данни, ще ми се ровичка некой си в папките с голите снимки на приятелката, аре нема нужда...FORMAT, после копиране на една папка MOVIES 30GB колкото пъти е нужно до запълване на диска и айде - заменяйте го :)

Дата:   04-12-08 00:33

Disk Wipe, Васко.

Дата:   04-12-08 08:33

Въпроса ми беше на един компютър ли е пробвано това, защото сиътул не ми е забивал ... както и да е, ако има лоши сектори диска си е за подмяна, така че помисли за информацията ... що не инвестираш в един външен юсб за архив?

Re:
Автор: charger   
Дата:   04-12-08 23:36

Преди време,купих един Макстор,300гб,гаранция 3г.от Булком,зад 5те кюшета.На втория месец от закупуването му,диска даде фира.Занесох го във фирмата.Викат,ок е гаранцията,чакай.Чакам 2 месеца.Връщат ми го и казват,работи си.Нося го в къщи,закачам го на ПЦто,включвам и ПЦто блокира.Ае обратно до фирмата.Взимат го.Чакам 1 месец.Работел...Прибирам си го.Включвам....[smilie10]
Адски бесен се телепортирам до тъпаците.Почвам спокойно-така и така,имам ГАРАНЦИЯ,СМЕНЕНТЕ ми диска.Не може е отговора.Аз [smilie10] х100.Защо бе изчадие адово,питам плужека.Сега идва най интереснотооооо "Ами щото как да го вземем,като има проблем,ама работи,още повече и гаранцията му вече не е 3г.а е 2г и 6 месеца.Та който го купи,ще е прецакан". Аз - [smilie10] . "Ти,говедо,нормален ли си?Как ще продадеш това не работещо го*но на друг,а и какво ми дреме на мен,(оня с гаранцията от 3г.) кой щял да се прецака с по малката гаранция".
Понеже бях кипнал яко и съм 2 метра почти,оная плесен ме "отваря" на далавера..."Виж сега,занеси си харда в къщи,включи го към компа,увии го във влажна хавлия и както си работи,го шибни в ръба на масата...Така ще спре да работи и ще го бракувам".
Аз [smilie10] .
Поглеждам го в очите и питам: "Ти нормален ли си?Ей ти диска шибни си го и ми дай друг."
-"Не може!"
Аз [smilie22]
Викам приятел по гсма,той идва.Почвам да гледам още по лошо,оня не трепва и нямало да го смени.
Е са вече....Влезнах в неква стая със стилаж с много ЧУПЛИВИ пц чаркове.Подпирам се с една ръкана стилажа и задавам питанка:"Харда ми струва 200$.На тоя стилаж има по скъпи чаркове.Какво правим"- в тоз момент стилажа почна да се клати и съзирам ОГРОМНИТЕ ПЪЛНИ С УЖАС ОЧИ на лекето от Булком.Поглежда към вратата,а там в рамката и стои моя приятел,изключително незаинтересуван към всичко,но за сметка на това е към 2.05см на 120кг.
Изведнъж....
Чувам глас като от ада,тътнещ и грбовен :"Емиии,мога да Ви предложа,смяна на харда с Рам...ако ви устройва"
Устройваше ме,стилажа престана да се клати и си тръгнхме с Рам :)
Та така стои въпроса с гаранцията.
Общо взето инетерсно беше :)

Автор: Kanonir   
Дата:   05-12-08 00:44

charger [smilie10] [smilie10] [smilie10]

П.С. почвам да разбирам защо в щатите нещата ги решават по нет, телефон, поща.... не че аз не съм се развиквал на една тъпа слива за нов (едномесечен) умрял ноутбук тошиба за който даже още нямаха резервни части в местния сервиз и искаха да чакам още един месец..... резултата беше че ми дадоха по горния модел + 6 месеца гаранция бонус в/ху основната - бе като видят "ов" на края на името на недоволен клиент вече ще знаят, че не бива да минават по стандартната "отказваща" процедура[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: white   
Дата:   05-12-08 10:53

charger Много ме разсмя човеко [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: charger   
Дата:   05-12-08 18:04

Хубаво,ама трябва ли да се стига до крути мерки...Имам и подобна история с лаптоп...[smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.