Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Откриване на тайна изложба за тайните престъпления срещу Витоша
Автор: bobihot   
Дата:   01-12-08 03:01

https://photo-forum.net/static/forum/2008-12/qfhr1678.JPG
http://forthenature.org/upload/actions/vitosha_bager.JPG

http://forthenature.org/actions/164

Гражданска група „Не давам Витоша”

В понеделник,1.12.2008 г., от 19.30ч. Арт Хостел на ”Ангел Кънчев” 21А ще домакинства най-загадъчната изложба и дискусия, на която гражданска група „Не давам Витоша” ще разбули най-пазената в последните 2 месеца тайна – за продължаващото унищожението на Витоша.

Ще бъдат показани 25 фотоса на фотографите Теодор Тодоров и Христо Събев. Те ще разкрият непознатите красоти и зверското унищожение, на което беше подложена планината на столицата през последните два месеца. От началото на октомври ежедневно се извършват противозаконни строителни дейности от „Витоша ски” АД (собственост на офшорна фирма) на територията на Природен парк „Витоша“.

Сезирани са всички отговорни институции, изискани са проверки на терен, стартирана е подписка:

http://forthenature.org/petitions/7

Отговори на това съобщение
 Re: Откриване на тайна изложба за тайните престъпления срещу Витоша
Автор: tnt   
Дата:   01-12-08 09:25

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: alsash   
Дата:   01-12-08 09:50

очаквайте Млади Социалисти с пръчки

Автор: tofo   
Дата:   01-12-08 09:54

Е, вече не е тайна...[smilie24]

Автор: Императорът.   
Дата:   01-12-08 09:58

Споко - имотната криза ще ги удари жестоко и ще ги прецака.... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: kaspar   
Дата:   01-12-08 10:00

[thankyou] [smilie24]

Автор: charlyb   
Дата:   01-12-08 10:09

[smilie24]

Автор: vga   
Дата:   01-12-08 10:12

брейй... човек ще си каже че планината са преорънали... интересно ми е какво е това зверско унищожение. ще отида да разгледам и дано не ме бият защото ми писна на оная работа от разни псевдо еколози, които се чудят какво да правят по цял ден. хората имат нужда от спорт бе хора, а ските са най-прекрасния спорт. никак няма да повлияе сеченето на 100 дървета. това е все едно да пръскаш дезодорант и да разшириш озоновата дупка баси. не се излагайте! мислете малко.

Дата:   01-12-08 10:15

То пързулкане убаво - ама ходи виж Банско на какво мяза... в самото него купища грозни и полузавършени хотели, ток и вода не достигат, улици разбити - а на писти лятото чувам се отварят такива пукнатини, че ако пропадне човекът, чак след 800 години ще го намерят археолозите и ще се чудят какво прави човешки скелет в земните пластове от манният мезозой... [smilie10] [smilie18]

Автор: Нереален   
Дата:   01-12-08 10:19

Ами като хората имат нужда от спорт да си ходят на Банско или на Боровец. Други хора пък имат нужда от съхранена природа. С какво твоята нужда е по-важна от моята?
Те и педофилите имат нужда от деца....

vga написа:

> брейй... човек ще си каже че планината са преорънали...
> интересно ми е какво е това зверско унищожение. ще отида да
> разгледам и дано не ме бият защото ми писна на оная работа от
> разни псевдо еколози, които се чудят какво да правят по цял
> ден. хората имат нужда от спорт бе хора, а ските са
> най-прекрасния спорт. никак няма да повлияе сеченето на 100
> дървета. това е все едно да пръскаш дезодорант и да разшириш
> озоновата дупка баси. не се излагайте! мислете малко.

Дата:   01-12-08 10:27

Ми то и банско го окецаха... Дано новият мегакурорт Боровец-Сапарева баня го направят като хората - и писти за пързулкане да има и хотели, ама и природа да бъде на макс съхранена... щото аз напримерно не се пързулкам и не ща да ми опустошават планината, ама и за пързулкащите мисля...
Пък и имам немалък пакет акции от Бороспорт... [smilie3] Впрочем ако някой запален скиор ги иска, мога да му ги шитна... [smilie6]

Автор: asahi   
Дата:   01-12-08 10:32

Банско и Слънчев бряг съм ги задраскал от картата.

Дата:   01-12-08 10:35

Ми има що... Е, аз Слънчевият бряг го следя с половин око - ако почнат да продават апартаменти по 100 кинта на метър, ще си помисля... [smilie3]

Дата:   01-12-08 10:36

Ама ти вярваш ли си, че в Булгаристан някой ще пази природата? Аз лично не вярвам и нямам причина да мисля противното.

Императорът. написа:

> Ми то и банско го окецаха... Дано новият мегакурорт
> Боровец-Сапарева баня го направят като хората - и писти за
> пързулкане да има и хотели, ама и природа да бъде на макс
> съхранена... щото аз напримерно не се пързулкам и не ща да ми
> опустошават планината, ама и за пързулкащите мисля...
> Пък и имам немалък пакет акции от Бороспорт... [smilie3]
> Впрочем ако някой запален скиор ги иска, мога да му ги шитна...
> [smilie6]

Автор: vga   
Дата:   01-12-08 10:37

Нереален, точно затова казах че ще отида на изложбата, за да видя какво точно е унищожено. Защото аз на Витоша ходя често и честно казано не виждам някакви промени. Или разправията е за бъдещи промени? Всеки случай си мисля че е редно да се направи едно проучване до колко вредно за околната среда би било изсичането на еди-кой си масив гора, а не да се говори по принцип, както правят еколозите. Защото за тях и едно дръвче да се отреже е бедствие, макар реално да не влияе на въздуха или нещо такова. Дървета има достатъчно. А не вярвам да почнат някакви гигантски строежи горе на Витоша просто защото е много близко до София. това си ни е домашната планина и всеки може да се прибере по всяко време. И аз не харесвам комплекси в планината. За това не ми дреме и за Банско, там свинщината е долу, където така или иначе само преминавам. Така е като се дадат малко парични на необразовани селяни, които са алчни и лесно манипулируеми. Имал съм щастието да бъда в почти всички големи алпихски курорти и Банско е трагедия, но не заради планината ами заради селцето в подножието й.
Та мисълта ми беше - какво значи съхранена природа? Какво е развалено на природата на Витоша? И защо моята нужда - това е нужда и на много други хора, включително и твоя, включително и на децата ти. Не е ли така? Нима има лошо да се карат ски, ако може човек да си го позволи?

Дата:   01-12-08 10:39

Много е....не съм сигурен, че бих се съгласил дори и да ми предлагат да ми платят на мен по 100 лв. на метър, за да взема апартамент точно там. Все пак нужно е да си и мазохист за да идеш да почиваш на Слънчев бряг.

Императорът. написа:

> Ми има що... Е, аз Слънчевият бряг го следя с половин око - ако
> почнат да продават апартаменти по 100 кинта на метър, ще си
> помисля... [smilie3]

Дата:   01-12-08 10:45

Че за почиване говори кой? В един момент Слънчев бряг ще си стане град - с предпирятията, с офисите, с бизнесът - постоянно място за живеене един вид... то няма алтернатива... [smilie3] [smilie3] [smilie3]
Гледам - има доста оферти - някои под 500 евро, ама някои луди още опитват да продават за над 1000...

Автор: pepi   
Дата:   01-12-08 17:22

Ха-ха поредния щраус-вга.

Дата:   01-12-08 18:45

Абе аз от малък карам ски на Витоша. И има разлика, дали има просека, или я няма гората. Над Паничище уж нямаше да секат, а една такава голяма, широка...
За Боровец същото...

Автор: BirdOfPray   
Дата:   01-12-08 23:12

Ей, и ко стана на изложбата - КАжете де който е бил??

Автор: Lalinda   
Дата:   01-12-08 23:57

То и Алпите са презастроени и преорани, да им се чуди човек къде са гледали тамошните еколози...
[smilie11]

А в много от селата пистите са къде-къде по-дълги (сумарно) от тези в Пампорово или над Банско..., а от хотелите планината почти не се вижда, да не говорим за продавачите на ски, екипи, свиркащи мармоти, ножове Опинел или пък... щъркели.

В Шамони също е доста гъчкано и презастроено, но не съм видяла/чула някой да се отказал да се качи на Монблан баш заради гъчканицата...
Само билетът за лифта е около 40 евро, че и повече, ако човек реши да повиси над Бялата долина...

Дата:   02-12-08 14:24

Беше гъчкано, та излязохме на чист софийски въздух.
Пък на алпите, за 8г един ледник спаднал като дебелина 12м ..
И в Суходол колко отпадъци имат, па не са умрели, пък Лл търчи да чисти езерото с лилиите...?[smilie25]

Публикацията е редактирана (02-12-08 14:28)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.