Автор: vga
Дата: 01-12-08 10:37
Нереален, точно затова казах че ще отида на изложбата, за да видя какво точно е унищожено. Защото аз на Витоша ходя често и честно казано не виждам някакви промени. Или разправията е за бъдещи промени? Всеки случай си мисля че е редно да се направи едно проучване до колко вредно за околната среда би било изсичането на еди-кой си масив гора, а не да се говори по принцип, както правят еколозите. Защото за тях и едно дръвче да се отреже е бедствие, макар реално да не влияе на въздуха или нещо такова. Дървета има достатъчно. А не вярвам да почнат някакви гигантски строежи горе на Витоша просто защото е много близко до София. това си ни е домашната планина и всеки може да се прибере по всяко време. И аз не харесвам комплекси в планината. За това не ми дреме и за Банско, там свинщината е долу, където така или иначе само преминавам. Така е като се дадат малко парични на необразовани селяни, които са алчни и лесно манипулируеми. Имал съм щастието да бъда в почти всички големи алпихски курорти и Банско е трагедия, но не заради планината ами заради селцето в подножието й.
Та мисълта ми беше - какво значи съхранена природа? Какво е развалено на природата на Витоша? И защо моята нужда - това е нужда и на много други хора, включително и твоя, включително и на децата ти. Не е ли така? Нима има лошо да се карат ски, ако може човек да си го позволи?
|
|