Автор: slivenski
Дата: 08-10-08 17:21
Попрочетох туй-онуй и се оказва, че ако котката се разгонва, но не се запложда и не ражда, това е също вредно за нея, защото може да се получат възпаления на детеродните органи и тумори по млечните жлези... От друга страна, да и се потиска разгонването с хапове и инжекции означава, че на разгонването, което само по себе си е хормонална бомба, се противодейства с медикаменти - т.е. друга хормонална противобомба... Получава се "fight fire with fire" един вид... И животното в даден момент не издържа и развива хормонални заболявания или рак...
Освен това, котката не се разгонва два пъти в годината. Толкова пъти може да роди при нормален цикъл на разгонване и заплождане. Но ако не се запложда, може да се разгонва и всеки месец... Поне така пишат хората...
Честно казано, и аз не искам да я кастрирам, но за нейно добро може би ще е по-добре да го сторя.
Да не говорим за ефекта, че няма да има котенца по улиците... Не че аз бих ги изхвърлил, но ако ги подаря на някого, те пак може да се окажат на улицата в даден момент...
Абе сложно е това решение... Имам още около половин година да го мисля... Да сме живи и здрави...
|
|