Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какво мислите за кастрацията на домашните любимци?
Автор: slivenski   
Дата:   08-10-08 15:51

Имам една такава чуденка... Дали да си кастрирам котето? То е женско и е още на 2 месеца, но казват, че на 7-8 месеца е добре да се кастрира, ако въобще се предприеме тази мярка. Това свеждало вероятността от туморни и други заболявания на 3%... Много се колебая дали да го сторя. Затова бих искал хората, които гледат котета /и по-специално женски/ да споделят мнения и опит... Благодаря. [smilie8] [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   08-10-08 15:53

[smilie24] Твърдо ЗА ако си решил, че няма да си имате малки котенца

Re:
Автор: MartinEden   
Дата:   08-10-08 15:53

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re: Какво мислите за кастрацията на домашните любимци?
Автор: IvoZafirov   
Дата:   08-10-08 15:54

ЗА

въпреки, че леко се променят. Ако си сигурен, че няма да излезе от апартамента може и да не го кастрираш, но два пъти годишно за по седмица две ще ти мячи и ще ти се дупи [smile]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   08-10-08 15:54

нашата дейза я оперираха като беше на 6 месеца. препоръчаха ми го от ветеринарната клиника. а и в разни сайтове четох.има някакво схвашане, че е хубаво да роди един път, ама казват , че няма значение.иначе като се разгонят и няма котарак е ужасно.

Re:
Дата:   08-10-08 15:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Vinsent   
Дата:   08-10-08 16:01

Ми, разгонените кът нема мъжко е страшно! [smile] [smilie25] [smilie18]

Автор: xaerial   
Дата:   08-10-08 16:08

твърдо "за" [smilie24]

тва да се мъчат с какви ли не хапчета е пълна свинщина, не го разбирам аз ...
докато самата операция е кратка, рядко има усложнения, понасят я добре и не страдат впоследствие ...

ако пък не се прави нищо и става въпрос за котарак - трябва да му ходиш по петите постоянно и да чистиш след всяко препикаване [smilie8] не е приятно и възможно откъм фактор време (за работещите) занимание ...

Публикацията е редактирана (08-10-08 18:10)

Дата:   08-10-08 16:13

Хапчетата и инжеекциите били супер вредни, защото са на хормонална основа... [smilie8]

Re:
Дата:   08-10-08 16:27

Автор: Todd   
Дата:   08-10-08 16:27

Да кастрират вас дано......

[smilie7]

Re:
Автор: Coincidentia   
Дата:   08-10-08 16:28

Определено [smilie24]

За нашата прекрасница безсмислено дълго чакахме, шубелисвахме се от самата операция най-вече.
Но от доста места, т.е. ветеринарни такива, чувахме препоръки, а цялата интервенция се оказа доста нормална и си минава за нещо обикновено.
Решихме се чак при появата на някакви кисти, като точно това беше разрешението и на този проблем.
Иначе години наред трябваше и самата тя, а и стопаните да се мъчат излишно в разгонителните периоди.

Всъщност все пак най-важният довод в подкрепа на кастрирането е намаляването на опасността от някои потенциално фатални заболявания, а пък статистиките мисля, че показваха някъде към 2,5 години по-дълга продължителност на живота на кастрираните маци [smilie24]

Що се отнася до след операцията, най-същественият момент е, че изобщо не си е променила характера, има си същите желания и за глезене, и за игра, а си е на приличните 11 годинки [smilie24]

Наистина понададе малко тегло, но не чак толкова фрапантно - няма и половин кило отгоре [smilie8]

Така че без особени колебания и най-вече за нейно добро - ЗА [smilie24] [beer]

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   08-10-08 16:42

Зафиров, кастрират се не само, за да не раждат, а и заради усложненията, които се появяват при нефункциониране на детеродните органи - възпаления, тумори и т.н. [smilie10] Прочети малко, а иначе да ходи и да ти се дупи може да го прави и ако я заплождаш. Успех с птиците! [smilie24]

Re:
Автор: vladomatev   
Дата:   08-10-08 16:48

Автор: Todd
Дата: 08-10-08 16:27

Да кастрират вас дано......

[smilie7]

А ТАКА! Против, напълно...аз съм ловеца,убиец на животни...ама такива работи не понасям- според мен не заслужавате животното!

Автор: ejko   
Дата:   08-10-08 16:53

"ама такива работи не понасям- според мен не заслужавате животното!"- че какъв е толкова проблемът. Ние хората може да си връзваме тръбите, а за животните е лошо и недопустимо...! По добре ли е после да хвърляш котки по улиците...??!?!?!! Или ти като ловец си им измислил друго приложение на нежеланите котета....:))))

Автор: Todd   
Дата:   08-10-08 17:01

Ама вързвате ли се бре ???? [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Верно ли ????

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: to6e   
Дата:   08-10-08 17:01

Котарака ми се наложи да бъде кастриран след една "среща" с куче - едвам прескочи трапа. След това се оказа, че кастрираните котки живеят по-дълго. Въпросното твърдение е в сила най-вече за дворните котараци. [smilie3]
Очаквах, че ще напълнее, но нищо подобно. Един от многото плюсове след въпросните случки е, че на улицата не се показва ако там не присъства някой член на семейството, а при появата на непознат или на автомобил се прибира в двора с невероятна скорост.

Автор: ejko   
Дата:   08-10-08 17:05

Todd по принцип....

Автор: ivanov_id   
Дата:   08-10-08 17:09

Кастрираните животни стават по-мързеливи и са склонни към наднормено тегло, затова след кастрацията трябва да внимаваш да не я прехранваш, това е единственото неудобство.

Всичко друго си е О.К. и кастрацията е несравнимо по-благоприятна за здравето на домашния любимец от хормоналните препарати за подтискане на еструса [smilie24]

Автор: Императорът.   
Дата:   08-10-08 17:12

Да осакатя моята Мяу-мяу ?!? Никога !!!

Дата:   08-10-08 17:13

Най-хубуу си е да си се чукат и да си раждат, ама хората са изроди...

Дата:   08-10-08 17:21

Попрочетох туй-онуй и се оказва, че ако котката се разгонва, но не се запложда и не ражда, това е също вредно за нея, защото може да се получат възпаления на детеродните органи и тумори по млечните жлези... От друга страна, да и се потиска разгонването с хапове и инжекции означава, че на разгонването, което само по себе си е хормонална бомба, се противодейства с медикаменти - т.е. друга хормонална противобомба... Получава се "fight fire with fire" един вид... И животното в даден момент не издържа и развива хормонални заболявания или рак... [smilie2]

Освен това, котката не се разгонва два пъти в годината. Толкова пъти може да роди при нормален цикъл на разгонване и заплождане. Но ако не се запложда, може да се разгонва и всеки месец... Поне така пишат хората...

Честно казано, и аз не искам да я кастрирам, но за нейно добро може би ще е по-добре да го сторя.

Да не говорим за ефекта, че няма да има котенца по улиците... Не че аз бих ги изхвърлил, но ако ги подаря на някого, те пак може да се окажат на улицата в даден момент...

Абе сложно е това решение... Имам още около половин година да го мисля... Да сме живи и здрави... [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: vladomatev   
Дата:   08-10-08 17:35

"Най-хубуу си е да си се чукат и да си раждат, ама хората са изроди..."

Изроди и лицемери сме хората....гледаме животни за лично удоволстиве ама за да не ни "притесняват" с естествените си цикли ги скопяваме ....[smilie23]

Дата:   08-10-08 17:41

Автор: vladomatev
Дата: 08-10-08 17:35

"Най-хубуу си е да си се чукат и да си раждат, ама хората са изроди..."

Изроди и лицемери сме хората....гледаме животни за лично удоволстиве ама за да не ни "притесняват" с естествените си цикли ги скопяваме ....
-----------------------------

Пак искам да наблегна на факта, че бих го направил заради това котето да е здраво. Защото естественият му цикъл е като се разгони, да се заплоди. Ако това не се случи, вече не е естествено...

Никой не говори за притеснения или неудобство. Ако беше така, нямаше изобщо да си взимам коте. Но все пак, не искам да ставам развъдник на котета... [smilie21] [smilie21]

Re:
Дата:   08-10-08 17:48

Владко, абе ако се контролира разплода е възможно, ама хората са виновни за сегашната ситуация с уличните животни. Затова има клубове по породи и документи за произход (като виното)...

Моят куч си има официална жена и вече два пъти сме действали за бебета и всичко е наред. Има и хора, които да ги вземат. Първият път се уплашихме, че са цели 7 бебока, но си намериха стопани, а хората и за още питаха [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.