Автор: beat_junkie
Дата: 22-06-08 18:00
Естеството на услугата е свързано с премахването на ефекта на „паметта” при акумулаторните батерии. При многократното им използване ефективният им капацитет намалява. Този ефект би могъл да се редуцира или да изчезне напълно, чрез услугата която предлагам. Тя е за батерии АА и ААА.
Все пак имайте предвид, че нищо не може да се сравни с комплект нови батерии. Като се премахне натрупаната до момента „памет” можете да използвате батериите с капацитет, близък до номиналния им. Като пример давам опитът с батериите, които аз имам – номинално са 2500 mah, когато за пръв път ги сложих в устройството максималният им капацитет беше 900 mah, а когато то каза „това е, което може да се направи за тези баетрии” капацитетът им беше достигнал 2400 mah. В изключителни случаи може и да надвиши номиналния, но това вече зависи от батериите. Имах и комплект батерии, които не подлежаха на „рециклиране”, така че може и с вашите батерии да се получи така, ако не са ползвани дълго време.
Очаквам интерес от всеки, който ползва такива батерии, като не е задължително те да са за фото-техниката му, въпреки че аз предимно за това използвам моите батерии.
Смятам, че цена от 1 лв на успешно рециклирана батерия е приемлива, при условие, че най-евтините нови акумулаторни батерии са по около 5 лв на брой.
Рециклирането отнема време, от 2-3 дни до седмица, в зависимост от скоростта, с която се извършва, и капацитетът на акумулаторите, които се рециклират.
За повече информация – на ЛС.
Намирам се в София.
|
|