Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Аксесоари
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Съживявам акумулаторни батерии
Автор: beat_junkie   
Дата:   22-06-08 17:58

Подробности отдолу [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Съживявам акумулаторни батерии
Дата:   22-06-08 18:00

Естеството на услугата е свързано с премахването на ефекта на „паметта” при акумулаторните батерии. При многократното им използване ефективният им капацитет намалява. Този ефект би могъл да се редуцира или да изчезне напълно, чрез услугата която предлагам. Тя е за батерии АА и ААА.

Все пак имайте предвид, че нищо не може да се сравни с комплект нови батерии. Като се премахне натрупаната до момента „памет” можете да използвате батериите с капацитет, близък до номиналния им. Като пример давам опитът с батериите, които аз имам – номинално са 2500 mah, когато за пръв път ги сложих в устройството максималният им капацитет беше 900 mah, а когато то каза „това е, което може да се направи за тези баетрии” капацитетът им беше достигнал 2400 mah. В изключителни случаи може и да надвиши номиналния, но това вече зависи от батериите. Имах и комплект батерии, които не подлежаха на „рециклиране”, така че може и с вашите батерии да се получи така, ако не са ползвани дълго време.

Очаквам интерес от всеки, който ползва такива батерии, като не е задължително те да са за фото-техниката му, въпреки че аз предимно за това използвам моите батерии.

Смятам, че цена от 1 лв на успешно рециклирана батерия е приемлива, при условие, че най-евтините нови акумулаторни батерии са по около 5 лв на брой.

Рециклирането отнема време, от 2-3 дни до седмица, в зависимост от скоростта, с която се извършва, и капацитетът на акумулаторите, които се рециклират.

За повече информация – на ЛС.
Намирам се в София.

Автор: Petri   
Дата:   22-06-08 21:50

cameraman, браво бе (тук в скобите приеми, че те наругавам културно), вместо да направиш евала на човека, който за жълти стотинки буквално предлага услуга отнемаща наистина време.

Beat_junkie [smilie24]

Дата:   22-06-08 23:46

Petri, благодаря! [beer]

cameraman, коментарът ти говори достатъчно за ниската ти култура. Много силно се изкушавам да ти отговоря, но ако го направя, това ще говори лошо и за мен.

Офертата ми е сериозна, всеки може да прецени сам за себе си до каква степен би му била полезна и съответно да се възползва. И доколкото е възможно на този сайт - моля ви без спам

Автор: pacy4   
Дата:   23-06-08 08:04

Да не би да ги съживяваш с опцията "break-in"?

Автор: da.fo   
Дата:   23-06-08 10:07

[smilie24]хубаво наистина е да посъживим акумулаторчетата дето не искат да приемат ток, но е само изгодно за София. Аз като ги изпратя от Каварна по Еконт и като ми ги върнат( 2 по 5,40 = 10,80лв.)ще ми излезе почти като нови.
Иначе успех от мен [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   23-06-08 12:28

Цената е повече от приемлива. Аз не бих се надявал на 100% успеваемост.

ДаФо, събери една торба батерии и цената ще спадне.

Дата:   23-06-08 13:18

pacy4 - функцията е по-скоро refresh

da.fo - ако акумулаторчетата наистина не искат да приемат ток, няма шанс аз да ги накарам. Това, което мога да направя за батериите, е да увелича капацитета им близо до този, който са имали в началото. Ако имаш стари акумулатори и мислиш да ги сменяш с нови понеже старите вече не издържат дълго - това определено ще им помогне много.

asahi - аз и не гарантирам 100% успеваемост - взимам левче на батерия само ако успея да я съживя.

Дата:   23-06-08 19:06

Дай един адрес или по точно офис на Еконт до където да ги изпратя - имам около 10тина броя

Дата:   30-06-08 19:04

Офисът, за който da.fo ме питаше в София е Красно село. Ако има други желаещи от страната, могат да си правят сметка колко ще струва изпращането до този офис. Иначе с da.fo се разбрахме.

Побут [smilie25]

Публикацията е редактирана (30-06-08 19:07)

Дата:   06-07-08 11:29

[smilie25]

Автор: j_mironski   
Дата:   07-07-08 10:27

от умрял писмо е тая работа

Дата:   07-07-08 21:50

Според мен не е точно така. Доста добре се справя даже, ако батериите имат потенциал - два примера от успешно свършена работа - Varta Photo, които някога са били 2500, сега, след обработка, отново са толкова, в началото на работата максималният им капацитет беше около 900 mah. Другият пример е с едни Sony от 2700 mah, които въпреки че бяха на по-малко от година според собственика им, имаха максимален капацитет от 1400 mah, след обработка станаха дори 2800 mah.

Струва си да се опита, но всеки преценява за себе си...

Автор: j_mironski   
Дата:   07-07-08 23:01

абе говори ги тия на някой друг
Електрическата енергия от акомулаторните батерии се получава в следствие на химична реакция която която в течение на времето става необратима, да не говорим пък ако батериите се експлоатират неправилно
Най голям враг на тоя тип батерии е големия ток на заряд. Достатъчни са няколко цикъла и край с батериите. А после иби и ги рециклираи или там каквото били.

Ако изобщо се постика някакъв ефект то той е за кратко и е безвъзвратен

Така че много Ви здраве от мен[smilie3]

Дата:   14-07-08 19:31

Продължавам да търся желаещи [smilie24] [smilie25]

Автор: charli6   
Дата:   21-07-08 09:52

Все пак, да попитам само за АА и ААА ли се отнася това премахване на "паметта"?

Дата:   21-07-08 13:55

Да, само за АА и ААА батерии се отнася.

Предполагам се интересуваш за някоя Li-ion батерия за цифров апарат, за тях нито мога да помогна, нито знам някой, който да помага в такива случаи... Успех все пак, дано се намери решение на проблема!
[shtrak]

Автор: charli6   
Дата:   21-07-08 14:03

Благодаря ти за отговара !

Дата:   21-07-08 22:36

Тази седмица ще съм малко по свободен и ще ти изпратя моите бройки [smilie24]

Дата:   06-08-08 10:45

[smilie24]

Дата:   16-08-08 02:00

[smilie25]

Дата:   29-10-08 20:30

айде нов опит [smilie25]

Автор: cameraman   
Дата:   29-10-08 20:38

Оправяте ли проблеми с ...простатата?[shtrak] наздраве!!!

Автор: rider76   
Дата:   29-10-08 22:10

Успех beat_junkie, въпреки че кампанията ти е по-скоро благотворителна.Възхищавам ти се на ентусиазма.И по междодругото аз имам опит и голяма успеваемост и при литиевите батерий, ако те интересува как драсни едно лично[smilie24]

Автор: krasi02   
Дата:   30-10-08 10:23

cameraman За простата има Простамол
За издухани батерии има 18 годишни с богат опит [beer] те ги възстановяват най добре

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР