Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Аксесоари
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 търся бои за оцветяване на ръчни копия
Автор: cocoon   
Дата:   10-08-07 02:29

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: търся бои за оцветяване на ръчни копия
Автор: verea   
Дата:   10-08-07 10:42

какво ще оцветяваш

Дата:   10-08-07 10:49

ръчни копия

Дата:   10-08-07 12:53

работи се само на матова хартия вземаш маслени боички и терпентин мажеш снимката с терпентина с памуче нанасяш желаната боя разтриваш за да остане прозрачен слоя и т.н. другите цветове където им бликове изтриваш с памуче натопено с терпентин внимателно накрая с парче вестник разтриваш цялата снимка за да се прелеят леко цветовете - опитвай така се учи

Дата:   10-08-07 13:01

ima si specialni boi..[smile]

Дата:   10-08-07 13:47

преде 30 40 години ги оцветявахме по този начин имаше специални курсове във фотографията

Дата:   10-08-07 13:49

shte opitam[smile]

Дата:   10-08-07 13:51

опитай ще видиш че става ако искаш обади ми се на л с ще ти дам телефона си или скайпа[smilie24]

Дата:   10-08-07 16:32

да има специални бои за ретуш на цветни снимки

Автор: boncho_marinov   
Дата:   10-08-07 18:44

Бои за рисуване в/у коприна ще ти свършат работа.

Дата:   10-08-07 18:51

боите за коприна са на друга основа и сигурно няма да се получи, а с маслените съм го правил[beer] [beer]

Автор: boncho_marinov   
Дата:   11-08-07 20:25

Боите за текстил са анилинови и с тях ретуширахме навремето снимките.

Автор: icikonti   
Дата:   13-08-07 10:07

Аз лично съм пробвал с маслени!
За анилиновите знам , че са боите с които навремето старите майстори са си боядисвали снимките , за да изглеждат цветни.Действително са били предназначени за текстил.
От съвременните майстори , съм виждал такива неща 50/60 на Людмил Янакиев от Видин.Не му помня ник-а в този форум ,но помня , че ги има в профила му!
Знам също , че навремето се продаваха такива на РОВИ ,Хама и т.н. дори и под формата на фулмастри...Що не видиш в ебаy.de ?[beer]

Автор: karavelov   
Дата:   13-08-07 20:11

с маслени и ленено масло, но само на матова хартия

Автор: грегари   
Дата:   14-08-07 19:22

това ли е?

https://photo-forum.net/static/forum/2007-08/zqha2402.JPG
http://photo-zona.net/images/user26668/album6746/preview/1172511081_jesr3243_za-ff-003-web.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2007-08/xamr2528.JPG
http://photo-zona.net/images/user26668/album6746/preview/1172511082_yrxl9754_za-ff-005-web.jpg

това са концентрати на ЦМИК, акрилни, транспарентни пигменти + някакви мат и свързващи агенти.
съвсем ново е.
ако ти върши работа,
20 кинта мисля че е нормално/

Публикацията е редактирана (15-08-07 18:25)

Автор: muu   
Дата:   15-08-07 08:36

чел съм че с акрилни бои,вероятно за коприна се практикува. опита не лъже ...[smilie11]

Автор: nelvis   
Дата:   15-08-07 22:02

Нека се включа с пояснение,че съм от по-старата генерация и съм се самотероризирал с тази и други, доста по-самоубийствени техники..Ако си решил да правиш неща в стил Ян Саудек,правили сме го действително с маслени бои,като за набъбване на емулсията се използва казеин,който пък се съдържа в прясното мляко...Значи ако те интересува пълната програма,предвареително се топва снимката в пълномаслено мляко/може и с памуче/,и като набъбне емулсийата се втрива боичката...Сега има качествени маслени ТРАНСПАРЕНТНИ бои,които гарантират добро насищане и прозрачност.Общо взето си е играчка,но се получават неща,заради които си струва.Както спомена колежката-използването на матова хартия е задължително.Дори не съм сигурен,че техниката може да се изпълни със съвременните матови хартии.........Тъй като отдавна съм се ориентирал към по-мързеливите техники и тези съм ги позабравил,но при необходимост мога да се поразровя из сървъра си,който ми е върху раменете,пък може да излезе нещо.Засега-толкова.....Само да отбележа,че имам 2-3 рола ФОХАР 1X10 метра,която е все още в добро състояние....

Дата:   16-08-07 01:50

nelvis,merci za infoto
a fohar si porychah kato alternativa na skypite hartii i sym ujasno razocharovana,zashtoto se gyne kato banica i nqma hubav kontrast:)

Дата:   16-08-07 06:27

E da,tova e част 0т играта-хартията се опъва в/у рамка и след мокренето,втриването и последващия процес на фиксиране на боите/не помня термина/,тя се обрязва и остава изпъната.Контрастът се вдига като се работи с особено контрастни и лит проявители,а ако има висок основен воал,се добавя малко орган.противовоал. вещество-бензотриазол,бензимидазол и др...Но не KBr,za]oto zatormozqwa proqwitelniq proces...

Дата:   16-08-07 06:30

Пък за да направиш разтвор на бензотриазол също имаше техника,защото е неразтворим във вода...Но стигни дотам първо,ще го видим как е..Пък ако откриеш по-лесен начин,свирни ми-бих порисувал и аз-готино е...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР