Автор: nelvis
Дата: 15-08-07 22:02
Нека се включа с пояснение,че съм от по-старата генерация и съм се самотероризирал с тази и други, доста по-самоубийствени техники..Ако си решил да правиш неща в стил Ян Саудек,правили сме го действително с маслени бои,като за набъбване на емулсията се използва казеин,който пък се съдържа в прясното мляко...Значи ако те интересува пълната програма,предвареително се топва снимката в пълномаслено мляко/може и с памуче/,и като набъбне емулсийата се втрива боичката...Сега има качествени маслени ТРАНСПАРЕНТНИ бои,които гарантират добро насищане и прозрачност.Общо взето си е играчка,но се получават неща,заради които си струва.Както спомена колежката-използването на матова хартия е задължително.Дори не съм сигурен,че техниката може да се изпълни със съвременните матови хартии.........Тъй като отдавна съм се ориентирал към по-мързеливите техники и тези съм ги позабравил,но при необходимост мога да се поразровя из сървъра си,който ми е върху раменете,пък може да излезе нещо.Засега-толкова.....Само да отбележа,че имам 2-3 рола ФОХАР 1X10 метра,която е все още в добро състояние....
|
|