Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бартер СЛР и обективи за телеметричен апарат и обективи...
Автор: exile   
Дата:   14-03-09 21:37

следва...

Отговори на това съобщение
 Re: Бартер СЛР и обективи за телеметричен апарат или обектив.
Дата:   14-03-09 21:57

Апаратът, който предлагам - Minolta x-300, нужда от смяна на уплътнения, която ще поема, ако се настоява, основна козметична забележка - една малка пластмасова част, която е лепена, така съм го купил, иначе перфектен. С него вървят ремък отделение за резервни батерии, един-два комплекта батерии.

Обективи към него -

Super-danubia auto zoom mc 80-205mm 4.5 постоянна светлосила, тип помпа, вграден сенник, козметичниз абележки по сенника - чукнато и одраснато съвсем малко. предна и задна капачка.

Hanimex auto zoom mc 28-80 3.5-4.5 MACRO, в последно време се появи лек луфт при въртенето на ринга за за зуум. Обектива не е изпускан откакто съм го купил, пазен, държан в чанта, може би се дължи просто на нормално износване и е поправимо. без капачки, стои закачен за тялото, предната капачка се развали наскоро при махане и слагане, челната леща е пазена и няма проблеми.

Всичко е произведено в Япония, обективите са метални, на апарата е сменяна пластина, която при тези модели фабрично е пластмасова с метална и прави проблеми със сработването на затвора в сервиза на Аксаков - прави чести проблеми при тези апарати, които при този конкретно вече няма да са проблем заради металната пластина [smilie24] Работи с разпространени батерии, случвало ми се е да ги сменям само в много студено време след незнаен брой изснимани филми. Нищо друго не е отваряно, ремонтирано, подменяно откакто съм го купил преди не помня 3 или 4 години.

Апаратът, който търся - телеметричен апарат с фиксиран светлосилен обектив (под бленда 2) от сорта на Minolta Hi-Matic 7sII и подобни.

Обективът, който търся - Minolta md 50 1.4.

В зависимост от конкретни предложения може да става въпрос за бартер срещу апарата, срещу апарата с двата обектива, апарата с единия обектив, единия обектив и т.н.

Причините - отакто имам ДСЛР не виждам смисъла да поддържам точно 35 мм СЛР система. по тази причина търся по-компактен телеметричен апарат със светлосилен обектив, който да замести именно минолтата с 50 1.7, което преди използвах - в момента 50 1.7 седи закачено на олимпуса ми.

Съгласен съм и на неочаквани неустоими предложения за апарати от сорта на пентакон 6, любител... [smilie7]

При проявен интерес ще кача снимки.

Нещата се намират в Пловдив, пътувам до София непрекъснато. Контакти, телефони - ЛС.

Публикацията е редактирана (14-03-09 22:13)

Re: Бартер СЛР и обективи за телеметричен апарат и обективи...
Дата:   15-03-09 11:46

[smilie24]

Автор: fotocolor   
Дата:   16-03-09 09:28

Имам Minolta MC Rokkor-PG 50/1.4
Продавам го

Дата:   16-03-09 13:39

Интересуват ме бартери засега. Освен ако някой не прояви интерес да купи минолтенския ми комплект.

Дата:   17-03-09 10:23

айде на прекрасната минолтаэ[smile]
знам, че имате много неща по шкафовете [smile]

Дата:   19-03-09 18:49

Да взема направо да обява цени на комплекта ли? Няма желаещи за бертери гледам [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР