Автор: exile
Дата: 14-03-09 21:57
Апаратът, който предлагам - Minolta x-300, нужда от смяна на уплътнения, която ще поема, ако се настоява, основна козметична забележка - една малка пластмасова част, която е лепена, така съм го купил, иначе перфектен. С него вървят ремък отделение за резервни батерии, един-два комплекта батерии.
Обективи към него -
Super-danubia auto zoom mc 80-205mm 4.5 постоянна светлосила, тип помпа, вграден сенник, козметичниз абележки по сенника - чукнато и одраснато съвсем малко. предна и задна капачка.
Hanimex auto zoom mc 28-80 3.5-4.5 MACRO, в последно време се появи лек луфт при въртенето на ринга за за зуум. Обектива не е изпускан откакто съм го купил, пазен, държан в чанта, може би се дължи просто на нормално износване и е поправимо. без капачки, стои закачен за тялото, предната капачка се развали наскоро при махане и слагане, челната леща е пазена и няма проблеми.
Всичко е произведено в Япония, обективите са метални, на апарата е сменяна пластина, която при тези модели фабрично е пластмасова с метална и прави проблеми със сработването на затвора в сервиза на Аксаков - прави чести проблеми при тези апарати, които при този конкретно вече няма да са проблем заради металната пластина Работи с разпространени батерии, случвало ми се е да ги сменям само в много студено време след незнаен брой изснимани филми. Нищо друго не е отваряно, ремонтирано, подменяно откакто съм го купил преди не помня 3 или 4 години.
Апаратът, който търся - телеметричен апарат с фиксиран светлосилен обектив (под бленда 2) от сорта на Minolta Hi-Matic 7sII и подобни.
Обективът, който търся - Minolta md 50 1.4.
В зависимост от конкретни предложения може да става въпрос за бартер срещу апарата, срещу апарата с двата обектива, апарата с единия обектив, единия обектив и т.н.
Причините - отакто имам ДСЛР не виждам смисъла да поддържам точно 35 мм СЛР система. по тази причина търся по-компактен телеметричен апарат със светлосилен обектив, който да замести именно минолтата с 50 1.7, което преди използвах - в момента 50 1.7 седи закачено на олимпуса ми.
Съгласен съм и на неочаквани неустоими предложения за апарати от сорта на пентакон 6, любител...
При проявен интерес ще кача снимки.
Нещата се намират в Пловдив, пътувам до София непрекъснато. Контакти, телефони - ЛС.
Публикацията е редактирана (14-03-09 22:13)
|
|