Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 -
Автор: itilien   
Дата:   18-02-07 15:57

Преди около седмица и нещо забелязах следната обява:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=46&i=3599&t=3599&phorum_uriauth=

Писах на човека да каже каква цена иска, той каза 150 лева. След няколко дни се разбрахме да се видим, да видя обектива.
При първия телефонен разговор ми каза че обектива има лека драскотина на челната леща, която понеже не е в средата не дава никакво отражение на снимката. Разбрахме се да се видим в петък на обяд. В петък на обяд ми каза че е зает и може по-късно. Предположи че сигурно ще е тъмно, и няма да мога да снимам с него. Аз му казах че съм с филмов апарат, и снимките биха отнели време, а и щом казва че драскотината не дава отражение на снимката, тогава няма защо да снимам с него, достатъчно е да го разгледам. Казах че във фоайето на офиса ми е достатъчно светло и ако има проблем ще го видя във визьора. Той обаче не дойде, и се доразбрахме да се видим на плиска след работа. Отидохме в едно кафе, видях че обектива наистина има драскотина, но бях подробно уверен, че тя не дава отражение на снимката. Обектива бил на негов колега, и той го продавал вместо него. На оскъдната светлина с много на брой слаби светлинни източници на тавана, не можах да забележа да се вижда нито Flare в обектива, нито други дефекти. Предложих цена 120 лева, защото евентуално ако тръгна да го продавам по-късно (както рано или късно се случва с всяка такава техника) да го продам с по-малка загуба, ако успея въобще. Човека звънна на приятеля си да го пита дали ще го даде за 120, и оня се е съгласил.
Взех обектива и се прибрах вкъщи, където на добро осветление от един светлинен източник имах възможността да разгледам добре обектива.
Първото което забелязах, е че насочен срещу лампата, дава много сериозен flare , който се върти при фокусиране, тъй като челната леща се върти. Казах си, хайде, това със сенник и при определени позиции, може би няма да пречи. Второто което забелязах обаче, е че при затворени бленди(затворена чрез доф превю бутона), във визьора много ясно се забелязва петно, причинено от драскотината. Петното също се върти при фокусиране, и е неоспоримо ясно че е причинено от драскотината, а не от нещо друго.
Звъня аз на човека и му казвам така и така има проблем, има flare, има петно. От отсрещната страна започнаха реплики като "ти ме шашкаш", "това не е възможно физически", "опита ми показва че не е възможно", "собственика е снимал до сега с тоя обектив", и дори "ти си въобразяваш " !!!!!!!!!, след което ми затвори и си изключи телефона.

Вчера сутринта направих оглед на дневна светлина, който потвърди същите резултати. Звъня пак, тоя път ми вдига, и му обяснявам че и на дневна светлина петното се вижда. Казвам че искам да върна обектива. Заявява ми се, че обектива не може да го върна, защото вече бил казал на приятеля си, че го е продал, та дори оня ми бил направил отстъпка.
Казва ми че не познава обектива, и не знае дали във времето, през което е бил в мен аз не съм го разглобявал, сглобявал, изпускал, и дали не съм му бил направил по-голяма драскотина. Как така човека бил снимал с него, а при мен правел проблем. Започна да ме уверява, че във визьора често не се вижда същото, което се вижда на кадъра.
След това аз изщраках един филм и го дадох за проявяване. Същотото, което се виждаше във визьора се виждаше и на кадрите. Петното си личеше очевадно ясно, като беше много добре очертано при свити бленди, и по-размито и голямо при широки.
Звъня пак и му казвам че петното се вижда и на кадрите, а той ми заявява че трябва да го види това нещо, да съм му звъннел днес по обяд, щял да говори с човека.
Днес на обяд му звъня, оня започва да ми реди пак същите глупости - бил съм си го тествал, бил съм си го харесал, бил ми предлагал да снимам с него, можело да съм го изпускал, да съм го трошил и всякакви такива неща.
И накрая ми беше направено безумното предложение "АБЕ ТИ ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА ГО ПУСНЕШ ДА СЕ ПРОДАВА ?" - моя отговор беше - "как бих могъл да пусна да се продава неизползваем обектив" - отговора "ПУСНИ ГО ДА СЕ ПРОДАВА В ДИГИТАЛНАТА СЕКЦИЯ, НА ЦИФРОВО ТЯЛО НЯМА ДА ГО ИМА ПРОБЛЕМА". Реших че явно няма да се разберем по нормален начин и му затворих телефона.

Оставям изводите на вас.

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon_F2 , ИЛИ КАК СЕ ЛЪЖЕ НА ДРЕБНО
Автор: gecata   
Дата:   18-02-07 16:27

Човек каво ли не прави за 100кинти,....Даже и за резил става. Айде сефа тоз никон ф-2 да си фаща профилчето и да си го изтрива и ......пътя!!![smilie23]

Автор: Nikon_F2   
Дата:   18-02-07 16:48

[smilie10]
написаното от itilien не отговаря на истината.[smilie23]
Намирам за напълно излишно да се оправдавам.
Няма за какво!
Предложих му да се види със собственика на обектива, който утре се връща в София, и ако той прецени, че обективът не е манипулиран да си получи парите.Не разбирам защо отказва. [smilie10]
Вие си правете изводите?[smilie10]

Автор: Yozo   
Дата:   18-02-07 16:51

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Yozo   
Дата:   18-02-07 16:55

имах сделка с Itilien, много е почтен и смятам, че казва истината.

Дата:   18-02-07 16:59

[smile] Прва си gecata, лесно се става за резил.
А не е ли по-добре такива като itilien да си вземат чукчетата от този форум.
Когато видят, че дребните им тарикатлъци не вървят, стават нагли и арогантни.[smilie23]

Автор: S-T-I   
Дата:   18-02-07 17:19

Ей вземете и оправете нещата щото ми писва от подобни истории[smilie9] [smilie9]

Автор: micron1   
Дата:   18-02-07 17:20

Много празни приказки се говорят в последно време. itilien да вземе да покаже купищата дефектни снимки, направени с този обектив и след това всеки да коментира конкретната ситуация, а не да дрънка в зависимост от приятелските си връзки или интереси.[smilie23]

Дата:   18-02-07 17:21

micron1 погледни във форума, за да видиш 3 снимки.

Автор: Joromir   
Дата:   18-02-07 17:50

Хм ... !
вярно, този обектив не съм го виждал, и не познавам "itilien", но нещата, които съм купувал от Nikon_F2 винаги са били именно в състоянието, което е обявявал и дори ме е предупреждавал за неща, който не съм догледал .. Мога да кажа, че е един от най-коректните хора с които съм общувал във ФФ ... и не само за търговия, дори и само за съвет.

Автор: Vinsent   
Дата:   18-02-07 17:53

Понеже по неясни причини тук темата се дублира, повтарям моя постинг от другата тема.

Познавам Никон Ф2 отдавна като сериозен и коректен човек. Не съм купувал от него нищо, но на няколко пъти, по моя молба се е отзовавал бързо и ми е помагал. Убеден съм, че въпроса ще се разреши справедливо!

Просто си мисля че трябва да сме повече търпеливи и повече да вярваме в хората!

Ще се радвам утре или вдруги ден, когато нещата се изяснят, да намерят тук публичност.

Човешкото достойнство струва много повече от един надраскан обектив!

Автор: Joromir   
Дата:   18-02-07 17:59

.. и да допълня, наистина ли са изчерпани всички начини на комуникация, договорки, срещи и всякакъв вид "преговори"

Цитат: "Предложих му да се види със собственика на обектива, който утре се връща в София, и ако той прецени, че обективът не е манипулиран да си получи парите.Не разбирам защо отказва."

Трябва ли да се стига до този тип оплюване и да се занимават четящите "базара" с това.

Автор: GenaDP   
Дата:   18-02-07 18:08

А дали проблема е от драскотината. Теоретично и пректически такова нараняване на предната леща не би трябвало да има особен ефект в/у изображението. Разбира се, изхождам от презумпцията, че е "драскотина", а не дълбока бразда. Да няма някакви други кахъри обектива?

Дата:   18-02-07 18:17

гена, всъщност си е баш бразда. Широка 1мм, дълга 4 мм, в средата на разстоянието от центъра на обектива, до периферията му. Виж в темата във форума снимките, да видиш на бленда 8-11 как се отразява на изображението.

Дата:   18-02-07 18:30

[smilie10] Проблемът човекът иска днес и сега!
Не иска собственикът да го види.
Не разбирам притесненията му. Щом не е правил нищо-от какво се притеснява?
Обективът е работил 1 год на Nikon D70.
Ако снимките, които е пуснал са точни много е вероятно петното винаги да идва извън матрицата!
Просто искам да си го погледне собственникът, да направи 1 кадър и ако всичко е точно -ОК. Очевидно обаче itilien това не го устройва. Защо ли?
[smilie10]

Дата:   18-02-07 18:31

Ето драскотината:

https://photo-forum.net/static/forum/2007-02/fvmc4062.JPG
http://195.69.109.54/106_PANA/P1060876.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2007-02/fxux3410.JPG
http://195.69.109.54/106_PANA/P1060877.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2007-02/sxvn1486.JPG
http://195.69.109.54/106_PANA/P1060878.JPG

Автор: boncho_marinov   
Дата:   18-02-07 18:48

Това само потвърждава правилото, че евтиното излиза по-скъпо.

Дата:   18-02-07 18:51

Никон Ф-2,
Първо: Гецата не е ТЯ, а Той!
Второ: Мразя когато някой прецаква някого, както си направил ти!
Трето:Всяка нормална търговска сделка може да бъде развалена в рамките на един месец от дата на закупуване, стоката да бъде върната , а парите на клиента възстановени,така е по закон или си мислиш че търговията във форума прави изключение?
Четвърто: Не познавам Итилиен освен от постовете и снимките му във форума.
И накрая стига се кри зад някакъв собственик, гадно е ! Ти си продавачът, ти си въвел в заблуждение клиента, ти си взел кинтите!

Автор: d256h   
Дата:   18-02-07 19:05

Добре де, не мога да разбера, след като драскотината се вижда и на снимката добре, и след като купувачът е разгледал обектива, защо чак след "време" той се "сеща", че е "прецакан". Според мен купувачът е очаквал, че ще направи "удар", като дефекта е пренебрежим, ама после е размислил по някаква причина. Разбирам да не е видял драскотината, но не е така! И сега какво очакваме да стане в този случай?
[smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   18-02-07 19:13

Имам чувството че гледам онази гадничка реклама на Спрайт, дето всеки се надсмива на нещастието на другия...Сценаристите май са я писали точно за БГ[smilie5]

Дата:   18-02-07 19:14

d256h, не съм очаквал дефекта да е пренебрежим, а ме убедиха че дефекта не влияе. И не виждам какъв удар мога да направя със стар обектив, и то точно такъв - за 120 лева ? Ти чуваш ли се какво говориш ? Ти такива ли удари правиш ? Купих обектива, не за да направя удар, а за да имам с какво да снимам в тоя обхват, като временно приемливо съотношение цена/качество. И то само защото в момента нямам повече пари за да си купя по-добър обектив в тоя обхват, което бих направил без да се замислям, ако имах парите.

Автор: d256h   
Дата:   18-02-07 19:26

Ми аз не се "чувам", но поне от прочетеното и по-точно написаното от теб си вадя изводи. Именно твоето "приемливо съотношение" може да те е подвело, не знам! Аз познавам Ф2 и съм сигурен, че няма да излъже никой, теб не те познавам, но това не ми дава право веднага да кажа, че лъжеш, но няма да крия, че ми се завъртя и такава мисъл в главата. Ако гледаме рационално на нещата на твое място аз бих направил срещата с прословутия собственик на обектива, ако наистина искам да си взема парите. Защото както знаем едно име много лесно може да се омаскари... Затова, ако трябва да избирам (понеже съм принуден да го правя от тази тема, не намясто в БАЗАР-а) бих приел, че Nikon_F2 e бил коректен продавач, а ти ни моткаш с нещо дето само ти си знаеш защо го правиш. Така си мисля аз!
[smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Публикацията е редактирана (18-02-07 19:27)

Автор: dreamer_xs   
Дата:   18-02-07 22:07

Алоооо? Итилиен?
Къде се намираш ти? А?

Ти що си слагаш капачки на обектива?

Що си чистиш прахоляците от оптиката?

Филтри отпред що завиваш?

А капачка на дупето на обектива що слагаш?

Снимаш от 7-8 години (така си написал за себе си)
Нема да се прайш на утрепана лисица! Ей!
Знаеш много добре какво води драскотината или нараняването на лещата. Знаеш и какво правят прахоляците и петната по лещите.

Не си гпупав! Много си в час даже! Недей да ревеш за това, че си купил обектив за който си знаел че е с нараняване на челната леща!

Дата:   18-02-07 22:22

dreamer_xs, за твое сведение, до сега не съм имал надраскан обектив. Също за твое сведение, тия години които съм написал не са били запълнени със снимане. В началото съм снимал с един зенит 3м с един индустар, и така няколко години. После снимах с 1,3 мегапикселов сапунер, с фикс фокус, чийто обектив за да надраскаш трябва да се потрудиш бая, щото е 6мм в диаметър и е 1 см навътре. Едва от август месец 2006 се занимавам по-сериозно със снимане.
Сдържай малко тона си, след като не ме познаваш.
Напротив, глупав съм - имах доверие на човек, който твърдеше, че въпреки драскотината няма никакви проблеми - тя не излиза на снимка.

Автор: ivan.draganov   
Дата:   18-02-07 22:29

dreamer_xs-40,ako teb te biaha prekarali s tva stuklo,taka li shteshe da govorish.kuv ti e problema s itilien,ami precakal se e,precakali sa go,kvo ...da mul4i li!vsi4ki komentari sa izlishni,v slu4ai 4e si se nabutal za neshto ot koeto niamash polza...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР