Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Търговския спам в базара
Автор: n1x0n   
Дата:   24-03-08 23:48

Бях повдигнал темата преди време... чу се едно админско "добре, ще видим" и нещата спряха до там.

Явно ще трябва да се подсещаме:

Да се забрани масовото пускане на самостоятелни теми за огромен брой дребни стоки, какъвто е навика на определени търговци! [smilie23]

Не може целия базар да бъде окупиран от 5-6 човека, които пускат по тема за всеки дребен боклук, който са изровили! [smilie23]

Поредния пример, даден от deniac:
https://photo-forum.net/static/forum/2008-03/rsbq6598.JPG
http://photo-zona.net/images/user34837/album13135/large/1206104622_adec6161_flood_.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Търговския спам в базара
Автор: asahi   
Дата:   24-03-08 23:54

Вън търговците от храма! Админите - на сапун. Свобода за Тибет и Горна Волта. И бензина максимум левче!

Автор: MILENMARINOV   
Дата:   24-03-08 23:56

[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: prozium   
Дата:   24-03-08 23:59

Че като пускат офертни цени какво лошо има.Имали продавали хората...виж ако са магазини и си предлагат стоката тук е друго нещо, но те явно не са.

Автор: nabis   
Дата:   25-03-08 00:02

ми като не са, да си направят магазини и да си продават бре, то така и баба знае [smilie5]
айде и със здраве [beer]

Дата:   25-03-08 00:04

"офертни цени" [smilie8]

Ще те видя как ще ревеш, като пуснеш нещо за продажба и отиде на 2-ра страница след 10 минути, щото 2-3-ма търговци са решили да си подбутнат 20 отделни артикула с "офертни цени".

Автор: japanese   
Дата:   25-03-08 00:10

[smilie24] saglasen ,adminite da zapriatat rakavi

Автор: exo99   
Дата:   25-03-08 00:11

Никсън,
Понеже аз съм един от тези, които визираш, ще взема отношение.

Има нещо вярно в това , което казваш, но не нарушавам никакви правила.
Имам разни фотографски неща - предлагам ги.
Доколкото мога да преценя - доста хора са доволни да си купят нещо.
Ако няколко неща се набутат в една тема и се сложи заглавие "Продавам разни дреболии", колко човека мислиш, че ще отворят темата.
Винаги съм се старал в темата ми за продажба да пише ясно какво се продава и на каква цена.

Може например да се въведе ограничение един потребител да пуска само по две обяви на ден, а за другите му неща да се създаде още една колонка в базара до "аксесоари" и да се нарече например "други".
И там да се пускат теми без ограничение.
Доста хора посещават Форума и заради различните неща в базара.

Това, че аз имам в момента 7 - 8 неща, а друг има само едно, не виждам да е голям проблем.
Склонен съм и да заплащам някаква малка такса на брой обява - ако се въведе - ще преценя и ще видя какво мога да направя.
Някой друг може да каже, че го дразни пускането на безкрайно количество теми за какви ли не неща - и там ли според теб трябва да има лимит?

Не забравяй, че сайта е частен - админите въвеждат правилата.
Като въведат други правила - ще се действува според тях.
Не се нерви толкова - човекът преди време, който повдигна подобна тема се нервеше, че не може да си продаде стоката.
Да намалява цената докато стане продаваема.
Аз обикновено така правя - намалявам цените.

Наздраве [beer]

Дата:   25-03-08 00:17

Набис,

В базара, особено за аналогова техника, се продават доста стари и евтини неща.
Не могат всички да са като вас с магазините.
[smile]

Публикацията е редактирана (25-03-08 00:42)

Автор: ivan.draganov   
Дата:   25-03-08 00:19

Съгласен съм с Ехо99[smilie24] ! Ако няма обяви -няма базар! Не виждам нищо лошо...иначе има и магазини...

Дата:   25-03-08 00:21

така е, прав си-факт! [smile]

Публикацията е редактирана (25-03-08 00:48)

Автор: ALBIREO   
Дата:   25-03-08 00:26

Може би е добре да оптимизирате броя на темите, които пускате в базара. Групирайте ги по някакъв критерий и 1-2 или 3 теми... и то на седмица-две...

Дата:   25-03-08 00:27

Споменавал съм магазина ви само веднъж, когато продадохте на мой приятел фотоапарат без НИКАКВО упътване.
Според закона щом продавате стока, сте задължени да давате и ръководство на потребителя на български език.
Това е бил единствения път, когато съм споменавал магазина ви.
Не виждам какво греша с изказването си тук - споделям моето мнение.
Ако се въведат други правила - ще се съобразявам с тях.
Но мисля, че ще е жалко ако останат в базара само два- три магазина.
Разбирам да се дразниш от хората, които вкарват скъпа и НОВА цифрова техника, щото са ви конкуренти.
Но за стари аналогови боклуци ???

Дата:   25-03-08 00:30

exo99, не сме се разбрали значи, изобщо не съм поглеждала в аналоговата част на базара, самата аз бих си купила нещо от там...стига да ми хареса.
Peace [beer]

Дата:   25-03-08 00:34

ОК, мир и бира да има.
Надявам се, че не се сърдиш ?
[beer]

Дата:   25-03-08 00:36

Не, няма за какво да се сърдя[smile]
стига да четем темите до край и да не мятаме някакви думи само за да оязвим някого.[beer]
Да ме прощава никсъна за спама [beer]

Публикацията е редактирана (25-03-08 00:43)

Дата:   25-03-08 00:51

Има нещо вярно в това , което казваш, но не нарушавам никакви правила.
...
Ако няколко неща се набутат в една тема и се сложи заглавие "Продавам разни дреболии", колко човека мислиш, че ще отворят темата.

Аз не казвам, че нарушавате правила. Всъшност искам да се създадат правила, които да не допускат окупирането на пазара от 3-4 човека.

На мен ми е ясно, че "продавам разни дреболии" не ти е удобно като заглавие, ама 10-те отделни теми "продавам само това" и "продавам само онова" не са удобни на всички останали участници в базара.

Извинявай, ама от хора като вас със nick70, fotorafi, JordanR и т.н. базара става абсолютно неизползваен за обикновения форумец, който иска да продаде нещо. Напускате по 10 теми, после почнете да си ги избутвате назад един на друг и форумеца, който не е търговец и няма цял ден за бутане на теми - направо го издухва!

Значи едни хора, като Nikon_F2, Gena_DP, Mobi_Dick и др. могат да сложат 5 неща в една тема, а вие не можете?!

Еми не е коректно това - нищо че не е забранено! [smilie23]

Дата:   25-03-08 01:04

Пак казвам, че по принцип си прав за нещата.
Аз поне ще се опитам да си обединя малко темите - както казваш по 3 - 4 сходни неща в една тема.
Мисля, че ако се създаде още една графа в базара - за такива като нас, ще е по-добре.

Да знаеш, че аз лично ще направя нещо по въпроса с моите теми [smile]

Но какво да ти кажа - без ясни правила нищо няма да стане.

Публикацията е редактирана (25-03-08 01:25)

Дата:   25-03-08 01:06

[smilie24] [beer]

Автор: uri64   
Дата:   25-03-08 09:48

ето това вече е цивилизован диалог [smilie24]

Дата:   25-03-08 11:31

Брилянтно админско решение да се премести дискусионна тема в Базара!

Нищо, поне знам че сте я прочели със сигурност и ще ви тормозя докато не предложите решение или не кажете, че нямате намерение нищо да предприемете.

Автор: GenaDP   
Дата:   25-03-08 11:35

Ми да ти го кажа аз вместо тях, че да се кротнеш? [smilie8]

Дата:   25-03-08 12:00

Може [smilie5]

Автор: fotorafi   
Дата:   25-03-08 16:46

НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ В КОМУНИЗМА! От 41 години съм фотограф и последните години виждам какъв свободен растеж има.Сдружения,форуми,академии
Имате ли представа,на какъв "формалист" ме направиха навремето през 1976г. за една снимка-фотографика? Абе,кефете се,пазара решава всичко. За толкова дреболии съм ходил до ГДР,Чехия, Полша.Правехме спецялни пътувания,давахме на колеги и приятели валута,криехме я по граници,
само и само за някои обектив,фотоапарат, дреболия. Нека сега колегите разберат-има много любители,ученици,студенти които нямат средства.Но имат талант,желание и любов към фотографията. Форума дава вузможност да си набавят необходимото за наи-малко пари. Пазара така регулира нещата,че всичко се подрежда. А с магазините,там е лъскаво,скъпо и в голямата си част продавач-консултантките стават за ...секс, а не за фотографски съвет при покупката.Дълги години вече преподавам по фотография.Откривам,че мои ученици вече са имена във фотографията,за което съм горд.Винаги съм готов да помогна на колега стига да има желание и любов към магията-фотография- ТЯ Е ЗА БОГАТИ ДУХОМ ХОРА,КЕФЛИИ фоторафи

Автор: PeterPAN   
Дата:   25-03-08 17:29

Бе из имах едно креативно предложение ма ми казаха да порасна [smilie5]

и пак ще ПОВТОРЯ:

ако в базара има секции за сони-минолта, канон, никон, пентакс с продава и купува и актуалност на обявата, човек с две кликвания ще види всичко което му е необходимо и няма нужда една обява да си я буташ по 5-пъти за да се вижда на първа страница и НАЙ Важното, веднага ще видиш актуалните предложения за "Твоята" система без да се ровиш в безумни постове[smilie5]

[beer]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР