Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 волна 9 ПРОДАДЕН
Автор: pandishpan   
Дата:   03-11-07 02:15

продавам волна9 -50/2.8 в перфектно състояние, на резба м42 (макро)

Отговори на това съобщение
 Re: волна 9 ПРОДАДЕН
Дата:   03-11-07 02:16

цена 100 лв

Публикацията е редактирана (05-12-07 22:59)

Re: волна 9
Автор: boncho_marinov   
Дата:   03-11-07 08:32

[smilie24]

Дата:   04-11-07 17:59

[smilie24]

Автор: j_mironski   
Дата:   04-11-07 22:01

много ми е интересно какво ще стане ако вдигнеш цената - обратно на логиката [smilie24]

Публикацията е редактирана (04-11-07 22:50)

Дата:   06-11-07 22:16

вече го продавам за 200 лева!!!

Автор: r_popov   
Дата:   06-11-07 23:25

предлагам 40 лв.

Автор: паралакс   
Дата:   07-11-07 06:51

Форумы

Serjej
автор темы
в Клубе: 1200 дней 01.08.2004 18:21:06 | Волна9 и Индустар 61 л/з?
В чём отличие этих двухобъективов?
Схема одна, оптические характеристики одинаковые,
Хотелось бы услышать мнение кто работал с Волной 9.
Ответить Цитировать Ссылка

Омельченко Юрий
фотографий: 2
в Клубе: 1614 дней
Москва 01.08.2004 21:21:48 | Re: Волна9 и Индустар 61 л/з?
Индустар - по схеме точно Тессар. Про Волну трудно сказать. Это макрообъектив, т.е. оптимизирован на более близкую дистанцию съемки. Фотографировать им на бесконечность тоже можно, но хорошие результаты будут получаться только начиная со второй и далее диафрагм, наверное. Стоит у нас Волна дороже, вероятно, оттого, что реже встречается. Оба объектива стоит пробовать. Попадаются просто феноменальные образцы. Вопрос удачи. Привет!

Дата:   07-11-07 07:11

Fandango

фотографий: 1
в Клубе: 1804 дня
Харьков, Украина 02.01.2003 11:18:42 |

Dred писал(а):

Неет, меня интересует именно отечественная макрооптика, естественно я и не надеюсь снимать макро экшн так что прыгалка и не нужна (по крайней мере не так уж сильно), буду все делать в более менее спокойной обстановке.
Тем более что снимать я собираюсь не Зенитом, а Pentax MZ-M.
А были бы деньги, задал бы вопрос по-другому, например: "Какой из макрообъективов выбрать Pentax или Soligor"... :)

1. Волна-9 - единственный (на всякий случай добавлю "из известных мне" ;) ) макрообъектив, выпускавшийся в СССР. КСТАТИ: вариант под K-mount (Вас, как пентаксиста, это обстоятельство должно заинтересовать) был с прыгалкой, но их было выпущено совсем немного :(

2. В настоящее время "Волна-9" не выпускается, так что брать прийдётся б/у. Стоит это удовольствие -$40.

3. Позволяет снимать в масштабе до 1:2. Для более крупного масштаба всё равно понадобится мех, а для масштаба крупнее, чем 1:1 - и оборачивающее кольцо.

И така да обобщим:Тая истерия у нас около съветските стъкла е меко казано смехотворна.
Навсякъде по света, дори в родината му никой не храни илюзии, че това е нещо велико и цената му е 40 долара, което както и да го смяташ си е 55лв
Успех с продажбата[smilie24]

Автор: Kindlifresser   
Дата:   07-11-07 07:53

Обективът, особено в отлично състояние като твоя върви 100-120лв, не го давай за по-малко. Зарежи спекулантите, който иска да снима макро ще те намери.

Дата:   07-11-07 08:16

Евгени, за първи път някой ме нарича "спекулант". Не очаквах, че съм създал такова впечатление у теб...
А по въпроса "кое как върви": В България нещата би трябвало да са по-ефтини отколкото Германия или Англия - логично - стандарта е друг.
И за да не съм голословен - ето И-бей - два се продават на завишени цени и никой не ги играе...

http://search.ebay.de/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=Volna+9&category0=

Автор: Kindlifresser   
Дата:   07-11-07 08:31

Не го казах точно за теб, паралакс, извинявай ако си се засегнал! Ти не си спекулант. Спекулант е оня, който купи с цел да продаде, а такива ги има немалко из базара. И все пак, цената на този обектив конкретно тук в БГ е тази, която посочих, можеш да направиш справка в по-стари обяви.

ПП: За справка, в Древния Рим за спекула бесели направо на тържището!

Публикацията е редактирана (07-11-07 08:37)

Автор: iordanov   
Дата:   07-11-07 08:40

Обективът е чудесен, имал съм го и точно тази е реалната му цена [smilie24]

Дата:   07-11-07 18:24

ей,цяла сага!цена твърдо 100 лв.

Автор: mun4o   
Дата:   08-11-07 09:39

На верен път си. Преди 1 година го продадох с две капачки за 100 лева[beer]

Автор: digitalgab   
Дата:   08-11-07 10:05

Продадох го за 110, състояние "като нов" и съжалявам. Бях го купил нов от ЦУМ за 90. Паралакс не може да си прави заключения от една извадка от форум. Я виж цените в Еbay? 110 е минималната цена.

Дата:   08-11-07 11:23

digitalgab, не мислех да се обаждам, но понеже по темата започна много да се спами /както и по всяка друга тема в базара/... виж

това
по днешния фиксинг на БНБ прави 40,18 левчета, т.е. колкото моето предложение по-горе - 40 лв.
Но това е пълня тъпня - да вадим някакви цифри от ибей и не знам от къде си и да казваме - ама това там струва толкова. Ми да, струва толкова, но там. А у нас струва точно толкова, колкото някой се навие да извади от джоба си.
А иначе си мисля, че от подобно спамене няма смисъл. Който се интересува - на ЛС.
[beer]

Публикацията е редактирана (08-11-07 11:24)

Автор: PeterPAN   
Дата:   08-11-07 11:40

Абе във форума се продадоха доста такива обективчета на цени между 120 - 140 лв.
Така че цената е разумна и обектива е добър.

И аз искам ВОЛВО XC 90 за 10 000лв., ма от ВОЛВО са непреклонни и за туй ша требе да слеза малко по надоло към ВОЛВО 850 (примерно), или да сменя марката [smilie10]

Публикацията е редактирана (08-11-07 11:40)

Автор: PolarBear   
Дата:   08-11-07 13:13

100 лв е минималната цена за Волна-9. Обикновено се продават за около 120.

Обективът от промера е гъбясал сериозно. А и транспортните разходи не са малки. Примерът е неподходящ.

Волна-9 не е случаен обектив. Отличава се с добра изработка и оптично качество. Горните цитати от форумите не показват особена компетентност.

По принцип не се меся в базара, но тук неверните неща минаха разумната граница.

[smilie5]

Дата:   08-11-07 13:39

r_popov, ако беше прочел по внимателно обявата в Ebay, която привеждаш, щеше да забележиш че продавача описва обектива като имащ някои недостатъци като гъбички по покритието и го класира като употребяван. Обявява твърде цена 29 долара но добавя още 50 долара за транспорта и избива оттам. Срещал съм да се продава на доста по висока цена от 110 лева или и същата цифра но в друга валута. А обективът съвсем не е случаен, с отлична конструкция и показатели, така че си заслужава тези пари които купувача е склонен да даде. И не мисля, че спамим темата, става въпрос за принципни неща.

Автор: canonio   
Дата:   08-11-07 13:56

Няма такова нещо като минимална и максимална цена. Стъклото струва толкова, за колкото има клиент да го купи. Колко е струвало преди и на какви цени някой го е продал, не е никаква гаранция за успех.
За пример ще ви дам такумарската еуфория от 2005-та, когато смц-та стигаха цени тройно по-големи от сега. Едни и същи обективи се въртяха из базара постоянно. Появи се ранопиле със 50 такумара, наводни базара и цените се саморегулираха.
Ако в момента има 10 волни за продаване, познайте кой пръв ще си продаде неговата.....

Иначе продавача е в пълното си право да определя цена.[smilie24]

Дата:   08-11-07 14:14

canonio - " Иначе продавача е в пълното си право да определя цена." [smilie24]
и купувача е в правото си да я приеме или не [smilie25]
Истерията около някои стъкла не я разбирам. Абе видите ли - те сами снимали и правили шедьоври [ezik]
А на digitalgab ще му кажа - обявата съм я чел много внимателно и даже сметнах колко прави $ 29,99 по 1,34 лв. = 40,1866 левчета. Но ти не си прочел моя пост правилно и:
1. ми набутваш в калкулацията и $ 50 транспортни разходи - ами аз казвам че "там" струва $ 29,99. Така че не ми набутвай транспорт. Ако съм в Латвия, от където е пусната обявата ще платя само $29,99 и нито цент за транспорт, НАЛИ?
2. обясняваш ми че онзи обектив /в ибей/ бил мухлясъл и т.н. ОК, ама Пандишпана казал ли е в какво състояние е неговия обектив, и дали не е омазан с тесто? Не е казал.
Така че цената според мен гравитира около 40 лв. и нито стотинка повече. Поне аз токова бих извадил от джоба си за едно старо руско стъкло със съмнително качество. Пък продавача ако ще да му иска и 10 000 лв.
Айде със здраве.

Автор: fotocolor   
Дата:   08-11-07 14:16

pandishpan-обектива си заслужава парите които му искаш.
А за това колко е в "ebay"-ми то сигурно и кренвиршите си ги купуват от там.

Дата:   08-11-07 14:38

Ами попов, ще си спестиш 40 лева. Цената на продавача е точна, още повече ако е перфектен.

Дата:   08-11-07 15:10

ок, не ми се спори с радио, но цената е точно толкова на колкото има сделка, а не колкото си мисли продавача.
Давам 40 лв. и не ми дреме колко струва според теб.
Апропо, бе тоя обектив на мен дори не ми трябва, ама от интерес ще следя темата за колко ще се продаде.

Публикацията е редактирана (08-11-07 15:16)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР