Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 обектив ПРОДАДЕН
Автор: stardust_vip   
Дата:   17-12-10 19:20

продавам обектив https://photo-forum.net/static/forum/2010-12/nfyc3813.JPG
http://url.bg/show-image.php?id=6097cd8557430e212ee6aedbd5e78389

https://photo-forum.net/static/forum/2010-12/obmf4669.JPG
http://url.bg/show-image.php?id=a1a4d49af8581ea93ba5aa8d1f364d56

https://photo-forum.net/static/forum/2010-12/zdlu8562.JPG
http://url.bg/show-image.php?id=02472bc44926bb12f190f56c67729df4

20 leva.

Отговори на това съобщение
 Re: обектив
Автор: shtukov   
Дата:   17-12-10 20:09

Не било много трудно а?
Това е най-добрата версия на Helios 44M.
Дано е добре запазен.
Опиши състоянието му и кажи къде се намира да знаем.

Публикацията е редактирана (17-12-10 20:10)

Дата:   17-12-10 20:11

без грешка е[smilie24]

Дата:   17-12-10 20:18

ми добро е не издраскан .обектив ще.

Автор: lotos1   
Дата:   19-12-10 13:54

[beer]

Публикацията е редактирана (15-02-11 11:25)

Автор: jorro_z   
Дата:   20-12-10 11:18

Имате л.с.

Дата:   21-12-10 06:56

айде давам ви и бонус към обектива.разглобеното му тяло на ZENIT ET който може да си го събере

Публикацията е редактирана (21-12-10 06:59)

Автор: novi4ok   
Дата:   21-12-10 14:20

Взимам го.

Дата:   21-12-10 19:56

novi4ok pe4eli6 tvoi e

Дата:   21-12-10 20:16

Ако е на М42 пращай - имаш лс.
[beer]

Дата:   21-12-10 20:20

nqma sdelka.описал съм какво продавам.за тази смешна цена трябва да знаете че си струва.

Дата:   21-12-10 20:25

[smilie10]
Защо?

Дата:   21-12-10 20:29

я помисли че решиш че не е това което търсиш или си размислил.познай какво става.аз олеквам с 12 лева.къде е киро на кярия.по добре си дай адреса да ти го подаря и толкова

Дата:   21-12-10 20:38

Явно става въпрос за "ловец на шарани" и заради това описанието и отговорите са толкова постни. За да не бъда голословен ще приложа бележката си до продавача:

Първо искам да уточна - обективът е на M42 резба (не е отбелязано в обявата, а руснаците имат и други маунтове), няма никакви драскотини или гъбички по лещите и външният му вид е много добър, включително няма масло по ламелите и блендата работи нормално. Ако отговоря на тези условия го изпратете на адрес:
с опция за проверка "отвори преди да платиш". Подчертавам последното, защото вече два пъти при покупка с куриер ми се случва прдавачът да "пропусне" да го отбележи и в единият от тези случаи се оказа, че съм платил 500лв за напълно скапан обектив - пари, които после изобщо не успях да си възстановя - много моля не пропускайте тази опция, защото просто ще откажа да приема пратката. Зенитът не го изпращайте - снимам с практика и не ми върши работа, само ще оскъпи доставката.

Сега погледнете по-горе:
Автор: stardust_vip
Дата: 17-12-10 20:11

без грешка е[smilie24]

Автор: stardust_vip
Дата: 17-12-10 20:18

ми добро е не издраскан .обектив ще.

Звучи добре, нали? И с нищо не е по-различно от написаното от мен. Да, ама не - напоследък се навъдиха много тарикати, разчитащи на неясни твърдения, които после се оказва, че "купувачът не е разбрал правилно". И естествено бързата реакция: "Няма сделка".

Успех с продажбата. Ако се намери балък. Аз съм "гърмян заек" и "парен каша духа". Писнало ми е. И между другото - от тук съм пазарувал 30-ина пъти и никога не съм връщал пратка.
[smilie23]

Публикацията е редактирана (21-12-10 20:48)

Дата:   21-12-10 20:40

не се пали де толкова.ще си намериш друг.[beer] продаден е вече[smilie24]

Дата:   21-12-10 20:52

Не ми трябва, имам няколко доста по-добри и скъпи обектива в този диапазон, но ми стана жал да го вземе някой прекупвач и да го засили към ибей. Затова ти писах.
Продаден... ама друг път. Ако въобще е съществувал.
[cool]

Дата:   21-12-10 21:01

oooooooooooo айди стига да не те почвам аз.че на много от писанията си противоречиш.например:Аз съм "гърмян заек" и "парен каша духа". Писнало ми е. и после:от тук съм пазарувал 30-ина пъти и никога не съм връщал пратка. айди не ме расмивай че става лично вече

Автор: ivansky   
Дата:   21-12-10 21:52

интересно [smile]

Дата:   22-12-10 00:49

Бях решил да си премълча, но написаното от Новичок и реакцията на продавача ме провокираха да споделя, най-малкото като предупреждение към евентуални други негови клиенти.

Абсолютно идентичен театър се изигра и пред мен!

На 20 декември писах Л.С. за обектива на продавача, като прилагам моето съобщение и отговора на продавача:

Здравейте.
Видях обявата Ви за обектив Helios MC 44m-6 на цена 20 лв и съм заинтересован. Готов съм да го взема на тази цена, но при условие, че е с добра оптика и механика. От показаните от Вас снимки обектива изглежда съвсем добре.
Все пак, моля да го изпратите с куриер с опцията "отвори и виж, преди да платиш". Ако наистина обектива изглежда (и работи) така добре, както е на снимките, го взимам.
Ако сте съгласен, моля изпратете го на следните координати:
ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ
получател: Георги Захариев
тел. за контакт: ХХХХХХХХХХХХ
Благодаря ви!
---------------
stardust_vip
няма проблем да го изпратя но сам знаеш че нещо ако размислиш и решиш че не е това което търсиш.аз олеквам с 12 лева.затова не съм пуснал опциятя .виж преди да платиш.поздрави
----------------
Jorro_Z
Здравей отново. Искам да те успокоя, че не възнамерявам да размислям, все пак не става дума за 2000 лв, а само за 20. В същото време, имал съм случаи (силно се надявам обаче този да не е такъв) при които, нещо описано като "отлично, като ново" всъщност е доста зле. И това съм го установявал чак след като съм заплатил цялата сума, и няма вариант за отказване по никакъв начин.
В тази връзка, ако обектива наистина е добре оптически и механично, нямам намерение да се отказвам. Всъщност имам няколко такива обектива (Хелиос 44), така че добре зная за какво става дума. И да, наистина търся точно това, но само при условие, че е запазен и функциониращ. Но, както решиш. Няма проблем, ако смяташ че поемаш неоправдан риск - тогава не го пращай.
Не разбрах за 12-те лева? Доколкото ми е известно, понеже няколко пъти сме процедирали по този начин с различни хора, когато се прати нещо с опцията "отвори и виж, преди да платиш", при пристигане на пратката тук, аз отивам в офиса, предварително ПЛАЩАМ цената на транспортната услуга (която най-често е от порядъка на 5-6 лв.), тогава получавам пратката, но само в рамките на офиса на Еконт, отварям, виждам за какво става въпрос реално, и ако всичко е ОК, заплащам и цената на стоката. Ако нещо не е както е описано в обявата, аз се отказвам от плащането на стоката, но вече заплатените транспортни разходи не ми се връщат, а стоката се връща обратно при продавача. Така че ако някой се ощетява при евентуален отказ, то това съм аз.
Още веднъж повтарям, при това сериозно: Ако обектива е в добро състояние (няма надраскани лещи, гъбички, няма подбитости, заяждане на фокусния пръстен и този на блендата, ламелите на блендата не са блокирали и др. подобни), съм готов да го закупя без да се отказвам. Ти прецени, ако искаш, изпращай го, ако не желаеш - недей.
Поздрави, и успех!
Жоро Захариев

След което повече никакъв отговор не последва, нито обектива беше изпратен. Аз, разбира се, повече и не настоявах.

Явно продавача е крайно притеснен от очаквания от него отказ от страна на купувача. Отказва категорично да изпраща с опция да се погледне, защото е сигурен, че купувача ще се откаже.

Всичко това го споделям единствено от желание, другите евентуални клиенти на продавача сами да си преценят, готови ли са да рискуват да заплатят нещо, което не могат да погледнат какво е реално, и без право на отказ по никакъв начин.

Автор: exo99   
Дата:   22-12-10 01:06

Колега,
Продавачът е донякъде прав да не иска да изпрати малоценна вещ с тази опция.
Защото има всякакви хора.
На мен лично ми се е случвало да ми откажат взимането на обектив, който по моята преценка е в много добро състояние.

И не виждам какво лошо има в това, продавачът да не иска да рискува.
За всеки продавач е по-добре да уреди лична среща и на място нещата да се решат веднага.
Аз винаги, когато пращам ползувана вещ имам притеснения, че тя може да не допадне с нещо на купувача.
При новите неща е по друг начин.

Та да завърша - аз не виждам нищо нередно в това продавачът да определи при какви условия продава стоката.
Вие решавате за себе си дали ги приемате или не.

Автор: exo99   
Дата:   22-12-10 01:11

Да допълня, че не познавам продавача, аз доста неща съм продал в базара, доста хора ме познават и общо взето съм се опитвал максимално да съм коректен.
ПП Освен това организирам ежемесечния базар за продажба на техника в София.
Следващата среща - базар на живо ще е през третата събота на януари.

[beer]

Дата:   22-12-10 06:20

може да се оплакваш и копираш каквото си искаш приятелю.стоката си е моя парите твои.не ти продаваш за да поставяш условия.точно и ясно съм описал в какво състояние е .и апарата ти е бонус само трябваше да си го сглобиш.толкова ли е сложно..четеш обявата размисляш по нея ако те устройва вземаш ако ли не подминаваш си.то бива бива простотия ама....това и магаре би разбрало.само можеш да съжаляваш за 20 лева щеше да си имаш цял зинит ет.

Re: обектив ПРОДАДЕН
Дата:   22-12-10 09:22

Колега ЕХО99,

принципно сте прав, и не отричам че има всякакви хора. Както не бих отрекъл факта, че при закупуване на "котка в чувал" от незнаен продавач (някой има ли желание да погледне продавача откога е в този форум?), да се окаже СЛЕД ЗАПЛАЩАНЕ НА СУМАТА, че си получил добре опакован камък.
Впрочем, както и Вие самия казвате - продавача поставя условията, продавача решава дали ще ги приеме. Не бих искал да си самоцитирам второто Л.С. към продавача, но точно това и направих.

Към СтарДъст_ВИП:
Приятелю, аз не се оплаквам. Останал си с погрешно впечатление. Прав си, стоката е твоя, а парите мои. Също така, ти поставяш условията, и за това си прав. Но не взе моите пари, за твоята стока. В случая, дали си взел нечии чужди пари, за мен е без значение. За мен е важно, че ти НЕ ВЗЕ моите пари, за нещо, което МОЖЕ БИ е чудесно, а МОЖЕ БИ и не съществува. Това е риск, който вече аз лично НЕ ПОЕМАМ. За другите не отговарям, всеки сам си решава за себе си.
Относно апарата Зенит ЕТ - не, благодаря. Имам два напълно здрави зенита, трети не ми трябва. И да ми го подаряваш, ще откажа. Имах интерес към обектива. Но не и на сляпо.

Успех във всичките ти бъдещи продажби, дано винаги успяваш да си продадеш стоката без никой да иска да погледне какво купува.
Жив и здрав! [beer]

Автор: fotorafi   
Дата:   22-12-10 09:35

[shtrak]

Публикацията е редактирана (22-12-10 10:39)

Дата:   29-12-10 06:33

Ti si bolen mozak be priqtelu.Golqm smeshnik si jorro_z написа:

> Колега ЕХО99,
>
> принципно сте прав, и не отричам че има всякакви хора. Както не
> бих отрекъл факта, че при закупуване на "котка в чувал" от
> незнаен продавач (някой има ли желание да погледне продавача
> откога е в този форум?), да се окаже СЛЕД ЗАПЛАЩАНЕ НА СУМАТА,
> че си получил добре опакован камък.
> Впрочем, както и Вие самия казвате - продавача поставя
> условията, продавача решава дали ще ги приеме. Не бих искал да
> си самоцитирам второто Л.С. към продавача, но точно това и
> направих.
>
> Към СтарДъст_ВИП:
> Приятелю, аз не се оплаквам. Останал си с погрешно впечатление.
> Прав си, стоката е твоя, а парите мои. Също така, ти поставяш
> условията, и за това си прав. Но не взе моите пари, за твоята
> стока. В случая, дали си взел нечии чужди пари, за мен е без
> значение. За мен е важно, че ти НЕ ВЗЕ моите пари, за нещо,
> което МОЖЕ БИ е чудесно, а МОЖЕ БИ и не съществува. Това е
> риск, който вече аз лично НЕ ПОЕМАМ. За другите не отговарям,
> всеки сам си решава за себе си.
> Относно апарата Зенит ЕТ - не, благодаря. Имам два напълно
> здрави зенита, трети не ми трябва. И да ми го подаряваш, ще
> откажа. Имах интерес към обектива. Но не и на сляпо.
>
> Успех във всичките ти бъдещи продажби, дано винаги успяваш да
> си продадеш стоката без никой да иска да погледне какво купува.
> Жив и здрав! [beer]

Публикацията е редактирана (29-12-10 06:34)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР