Автор: jorro_z
Дата: 22-12-10 00:49
Бях решил да си премълча, но написаното от Новичок и реакцията на продавача ме провокираха да споделя, най-малкото като предупреждение към евентуални други негови клиенти.
Абсолютно идентичен театър се изигра и пред мен!
На 20 декември писах Л.С. за обектива на продавача, като прилагам моето съобщение и отговора на продавача:
Здравейте.
Видях обявата Ви за обектив Helios MC 44m-6 на цена 20 лв и съм заинтересован. Готов съм да го взема на тази цена, но при условие, че е с добра оптика и механика. От показаните от Вас снимки обектива изглежда съвсем добре.
Все пак, моля да го изпратите с куриер с опцията "отвори и виж, преди да платиш". Ако наистина обектива изглежда (и работи) така добре, както е на снимките, го взимам.
Ако сте съгласен, моля изпратете го на следните координати:
ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ
получател: Георги Захариев
тел. за контакт: ХХХХХХХХХХХХ
Благодаря ви!
---------------
stardust_vip
няма проблем да го изпратя но сам знаеш че нещо ако размислиш и решиш че не е това което търсиш.аз олеквам с 12 лева.затова не съм пуснал опциятя .виж преди да платиш.поздрави
----------------
Jorro_Z
Здравей отново. Искам да те успокоя, че не възнамерявам да размислям, все пак не става дума за 2000 лв, а само за 20. В същото време, имал съм случаи (силно се надявам обаче този да не е такъв) при които, нещо описано като "отлично, като ново" всъщност е доста зле. И това съм го установявал чак след като съм заплатил цялата сума, и няма вариант за отказване по никакъв начин.
В тази връзка, ако обектива наистина е добре оптически и механично, нямам намерение да се отказвам. Всъщност имам няколко такива обектива (Хелиос 44), така че добре зная за какво става дума. И да, наистина търся точно това, но само при условие, че е запазен и функциониращ. Но, както решиш. Няма проблем, ако смяташ че поемаш неоправдан риск - тогава не го пращай.
Не разбрах за 12-те лева? Доколкото ми е известно, понеже няколко пъти сме процедирали по този начин с различни хора, когато се прати нещо с опцията "отвори и виж, преди да платиш", при пристигане на пратката тук, аз отивам в офиса, предварително ПЛАЩАМ цената на транспортната услуга (която най-често е от порядъка на 5-6 лв.), тогава получавам пратката, но само в рамките на офиса на Еконт, отварям, виждам за какво става въпрос реално, и ако всичко е ОК, заплащам и цената на стоката. Ако нещо не е както е описано в обявата, аз се отказвам от плащането на стоката, но вече заплатените транспортни разходи не ми се връщат, а стоката се връща обратно при продавача. Така че ако някой се ощетява при евентуален отказ, то това съм аз.
Още веднъж повтарям, при това сериозно: Ако обектива е в добро състояние (няма надраскани лещи, гъбички, няма подбитости, заяждане на фокусния пръстен и този на блендата, ламелите на блендата не са блокирали и др. подобни), съм готов да го закупя без да се отказвам. Ти прецени, ако искаш, изпращай го, ако не желаеш - недей.
Поздрави, и успех!
Жоро Захариев
След което повече никакъв отговор не последва, нито обектива беше изпратен. Аз, разбира се, повече и не настоявах.
Явно продавача е крайно притеснен от очаквания от него отказ от страна на купувача. Отказва категорично да изпраща с опция да се погледне, защото е сигурен, че купувача ще се откаже.
Всичко това го споделям единствено от желание, другите евентуални клиенти на продавача сами да си преценят, готови ли са да рискуват да заплатят нещо, което не могат да погледнат какво е реално, и без право на отказ по никакъв начин.
|
|