Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 gawkawost na sistemite/platformite
Автор: dch37   
Дата:   06-01-05 00:25

A Dobar den,

Imam edno pitane koeto ne e mnogo prosto i predpolagam trudno izcherpaemo, no wse pak..
Predi wreme niakoi beshe kazal mnogo umno neshto, che kato izbirash me#du razlichnite marki izbirash ne tialo a cialata platforma/sistema.. tela, obektiwi koito sa sawmestimi s tezi tela i tnt...

seriozno sam se zamislil da se obla#a s dslr, no izbori ima mnogo mnenia sashto... Edna ot prichinite da iskam da wzema slr, e da mo#e da se "raste" s nowi obektiwi... sashto taka si mislia che wazmo#nostite da se polzwat stari trawdi stakla sa dosta prowlekatelni i saotwetno sistemata/platformata koiato izbera bi triabwalo da e po-gawkata... dali sas prehodnici ili drugi chudesii... sashto taka telata bi triabwalo da moga da si rabotiat dobre s tezi drugo-markowi obektiwi..

Kato primer: znam che niama problemi na EOS tela da se slagat M42 obektiwi chrez prehodnik, mereneto si raboti i niama problemi... no ne znam dali pri nikonite e taka

Ta da obobshtia waprosa si...

Ot golemite marki (Canon, Nikon, Pental, Minolta...) koi predlagat nai-goliama "gawkawost" pri izbora na obektiwi i sawmestimostta na tazi platforma s drugi takiwa.

Blagodaria wi predwaritelno.

P.P.
iasno mi e, che dori i na nai-hubawoto tialo kato mu slo#ish gaden obektiw i za nishto en stawa... i predpochitam da tragna sega makar spo losho tialo na koeto moga slagam hirok asortiment ot obektiwi i sled towa da si upgrade-wam tialoto samo... i w tozi smisal ako da rechem 300D predlaga po-shirok izbor ot obektiwi ot D70 to bih se primiril s 300d (makar i d70 da mi hareswa poweche) i sled wreme da si upgrade-wam tialto samo :)

Отговори на това съобщение
 Re: gawkawost na sistemite/platformite
Автор: athom   
Дата:   06-01-05 00:38

Ти вече си направил правилния избор според мен.

[smilie3]

[beer] [shtrak]

Автор: Kuncho   
Дата:   06-01-05 01:31

Радвам се, че на един човек му дойде акъла в главата, преди да се набута с няколко сапуняри...
П.П.
Горното ми твърдение се отнася за хора, имащи сериозно отношение към фотографията, а не снимащи за кеф аматьори [smilie7]

Дата:   06-01-05 06:33

abe towa e iasno.. no da si priznaia nadiawah se za malko po-podrobno obiasnenie.. zashtoto se chudia kak da talkuwam tochno gornite izkazwania.. (da eos-a e nai-dobre ili da dobre che pitash???)

A leka che edwam gledam..

Дата:   06-01-05 10:35

Да, че минаваш на истински апарати (SLR)!
Защото, след като погледнах в профила ти разбрах, че не си просто ... щракач [smilie7]

Автор: n1x0n   
Дата:   06-01-05 11:23

В това отношение ЕОС-а за мен е по-добър като система. Принципно комплектацията обективи на Канон винаги ми е пасвала по-добре. Винаги имат точно тези обективи, които са ми най-удобни.
Моя съвет е да си потърсиш един Canon 10D, вече са към 900$. Не е много по-скъп от 300D, но е чувствително по-удобен и по-стабилен.
Специално на Канон /чрез адаптер/ можеш да сложиш обективи:
- на резба М42
- от Никон
- от Пентакс
- от Пентакон Сикс
- от Хаселблад
адаптерите струват между 14 и 30$

Дата:   06-01-05 15:25

BLAGODARIA nixon... e towa beshe otgowor koito tarseh... blagodaria...

Kuncho.... blagodaria ti i na teb za komplimenta :)

Ochakwah Thor da napishe edna daaalga lekci po waprosa ama neshto se pokri :)

kakto i da e.. blagodaria na tezi koito otgoworiha na waprosa mi :)

Автор: thor   
Дата:   06-01-05 23:49

хмм dch37 [smilie6]
не съм се покрил ,но аз в този форум за друго не пиша ,освен за EOS DSLR и какви механични обективи съм закачил за него чрез преходници ,то за EF обективи е безмислено да се пише, който има пачка сам ще си се убеди ,а този който нема пък за какво му е да знае - тъй като на 3-4 години излизат по добри и по добри обективи а на старите цените не падат кой знае колко ( имам в предвид старите добри ),моите наблюдения са излишни в случая ,

а сега да пиша какви EF обективи имам става смешно ,номера за мен е там - ,когато има възможност с подръчни средства на нищожна цена ефикасно да могат да се постигнат резултати в най лошия случай равни на тези на хубавите EF обективи - което е факт с някои механични обективи резултатите са по добри от колкото с десетки пъти по скъпи от тях EF обективи...с много пари и баба знае влиза в магазина и купува ,ако не хареса си купува най доброто , та такиви ми ти работи ..

сега примерно за 200US$ ,мога да покрия от 28mm до 400mm дължина и с по добро качество ..ама много по добро качество на картинката от който и да е ЗУМ широка публика до 500US$ ,какво по добро от това като за начало ,...е с времето всеки ще си открие дължината която най би му допаднала/харесала и да си позволи един супер обектив от скъпите EF което би го изкефило максимално с най малки парични загуби и излишно губене на нерви и препродаване на евтини и скапани компромисни зумове и с времето лека полека да се обзаведе ( е аз така разсъждавам- друг може да разсъди и по друг начин ) ,

..аз така го виждам ,нямам предпочитание към система тъй като всичките имат хубава оптика ,но за съжаление най хубавата им е доста скъпа ,в случая избрах EOS DSLR защото тя ми даваше най голяма свобода на действие с всички обективи които притежавам ,а това за мен не е малко и това е .....

тялото бих го сменил след 2 години да речем ,бих предпочел да си взема хубави обективи пред възможността да сменя това тяло за друго ,пример преди година и половина ,ако си бях взел един EF 180mm f 3.5L Macro ,сега обектива щеше да си е изгубил най много 15% от стойността си ,докато фотоапарата ми е загубил повече от 50% от стойността си ,

така че истината е в обективите ,избери си марка според обективите които би искал да ползуваш като крайна цел ..ако искаш да научиш най много относно обективите вземи си най евтиния DSLR който приема възможно най широка гама от обективи биле те аутофокусни или механични или и двете - още по добре ,започни лека полека да се снабдяваш с евтини механични твърди обективи и след като събереш опит и знания относно спецификата на обективите с които се запознаеш ,...

както и мненията и тестовете на хората край теб и тези от нет-а ,ще стигнеш до най доброто разрешение сам ,..

което винаги е било и най важното за мен ,да знам какво искам ..за да знам къде и как да си го поискам ...та такиви ми работи ...
[smilie6]

Дата:   07-01-05 00:20

THOR.. sorry che kazah che se pokriwash... a otgowora ti e tochno za towa za koeto pitam i az :) i po towa koeto sam chul do sega EOS sistemata dawai nai-goliam izbor ot obektiwi koito mogat da se progodiat kam neia (a nai-wa#no za men mai shte sa starite mehanichni za koito to goworish.. hem hubawi, hem ewtini)

s drugi dumi otgoworil si tochno towa koeto pitah :).. zashtoto ideiata mi e da si wzemam nowi obektiwi kato imam 1-2 EF zoom-a a drugoto dwardo staklo.

a kato sme ia otworili tazi tema spored teb kakatw zoom da si wzema kato za nachalo.. mislia da si wzema edno 10d (ili 300d shte widim) i na nego edin Canon EF 17-85 4.0-5.6 IS USM

ako imash niakakwi predlo#eni za neshto drugo kazwai :)

AA Oshte edno neshto ot kanadsko kade e nai-dobre da se pazaruwa.. znam gi Henry's ama neshto mnogo im wisoki cenite...

P.P.

ako mina pokrai Monreal shte se obadia :)

Дата:   07-01-05 00:36

17-40/f4 L [smilie24]
70-200/f2.8 L [smilie24]
Един авер ми каза: "Снимах с L и оттогава нищо друго не сикам да видя!"
Е... убедих се [smilie7]

Дата:   07-01-05 00:46

Kunchto to towa e iasno.. ama tezi koito gi izbroi sa baia skapichki i... te shte sa chast ot fazata "razte#" shtoto ne moga da se izrasia nawednash tolkow pari.... inache wiarwam che L seriata e nai-dobroto za EF obektiwi...

pitam za neshto malko po-ikonomichno.. shtot da rechem obektiwa koito az posochih kato ewentualna wazmo#nost e okolo 800CAD.. a tezi koito ti si pisal mai pochwat ot 1200CAD.. ne sa malko pari...

Автор: thor   
Дата:   07-01-05 00:47

ми ,аз , лично аз съм купувал освен само един зум EF Canon ( преди почти 10-на години ) ,( а и тогава този зум беше първият от евтините зумове да бъде екипиран с USM ) и то не толкова за мен ,колкото за тези на които давах тогава да ми ползуват фотоапарата ,пък и просто защото ..абе винаги си трябва един зум в чантата ..иначе какво да ти кажа .. ако държиш непременно да имаш зум ,лично аз бих взел от L-серията ,може и да греша - аргументирам се само с това ,

че както и да го погледнеш от всички страни L- серията се сравнява по качество само с L-серия било то твърди или зумове ,иначе най доброто качество се получава само с твърди обективи - това си мисля аз и не искам да споря с никой тъй като няма как да бъда убеден в противното ,а и нямам намерение да се аргументирам - всеки да си мисли каквото си иска ...

иначе аз си поръчвам неща само от B&H ,до сега не съм имал проблем е не купувам всеки месец ,но за 10-ната пъти до сега ,не съм имал проблем с тях ,Henry's ,са кожодери ,продават поне с 25% по скъпо ,а в някои случай даже и с 75% по скъпо от B&H ..е сигурно има тук там из USA-нет пространството минимално по добри цени от B&H .....,

но все пак сервиза и гаранциите на B&H си струват в повечето случай малко по високата цена - ако живеех в USA сигурно щях да гледам по друг начин на въпроса и може би щях да намеря и по добра алтернатива на B&H ....,

но за сега за мен B&H е най добрия вариант и докато не видя някой сериозен като него с прилично по ниски цени от B&H ,не бих си променил навика за пазарене на фотомагии ...[smilie6]

[smilie7]

Дата:   07-01-05 02:51

Blagodaria THOR :)... iasno nachi pochwam da pestia za L obektiwi :)

Дата:   07-01-05 03:00

eh che weselo poglednah cenite na B&H i za niakoi obektiwi izliza pochti na polowina ot cenata na Henrys.. pochnah da gi mrazia...

Автор: n1x0n   
Дата:   07-01-05 11:45

Стой! Сакън! Само не Canon EF 17-85 4.0-5.6 IS USM !!!! 600 USD за такова нещо са абсурд! Това е пълно недоразумение - не се лъжи с него!

По-добре си вземи комплект от типа на:

1. Canon EF 20-35mm f/3.5-4.5 USM - 370$
http://www.adorama.com/CA2035AFU.html

2. Canon EF 50mm f/1.8 II - 70$
http://www.adorama.com/CA5018AFU.html

3. Canon EF 28-105mm f/3.5-4.5 II USM - 230$
http://www.adorama.com/CA28105AFNU.html

ако парите не стигат пропусни No.3 и след време си купи Canon EF 85mm f/1.8 USM
http://www.adorama.com/CA8518AFU.html

Така първо не зависиш от един единствен обектив, второ всеки един от изброените е в пъти по-рязък и качествен от това варио, трето като минеш на пълноформатен сензор след година-две няма да ти се наложи да купуваш наново обективи /защото това 17-85 работи само с APS матрици/.

Дата:   07-01-05 17:03

N1X0N mnogo ti blagodaria za saweta.... shte se pomisli zashtoto se okaza che 17-40 f4.0L e na sashtite pari kato warioto za koeto az pisah.... no twoite predlo#enia sa dosta dobri i kato cena i kato gawkawost.... i shtom kazwash che sa ostri znachi shte swarshat rabota... (btw da si priznaia biah shokiran ot ostrotata na 17-40L prosto neweroiatno...)

kato resha kakwo da narawia shte se obadia :)

BLAGODARIA ZA SAWETITE!!!

Автор: DR2   
Дата:   07-01-05 17:47

dch37, 17-40 e super obektiv. kym nego edin portreten (primerno 50/1.4 ili po-evtenia 50/1.8) ti trqbva. i edno vario ot L seriata i si svirkash posle[smile] imash oshte edin variant za poveche pari... 24-70L/f2.8 (toq sym go probval i mi stana edin ot liubimite) i oshte edno L vario nagore. razbira se samo pari da ima chovek![beer]

po-evtino syshto mojesh da minesh s EOS sistemata. s teq convertori stavat magii... v momenta imam 2 tvyrdi lensa koito za sega sa mi dostatychni dokato ne si namerq na M42 rezba nqkoi helios 40-2 kato na thor ili asahi super takumar... ima mnogo izpisano vyv foruma po vaprosa.

Публикацията е редактирана (08-01-05 03:49)

Дата:   07-01-05 18:30

50mm-вия (80мм с кроп фактора) се оказа малко къс за портрети, според мен.
Тия дни снимам с 135мм, който пък ми е леееко дълъг ... ха ха ха [smilie7]
Лично аз си мисля, че 85мм на 1.5 дори на 2 би бил идеалния вариант за Дизела като портретен! Става около 135мм и ти позволява да снимаш класически портрет от 2 метра.
Та такива ми ти работи относно твърдите...

Дата:   07-01-05 23:13

blagodaria oshte wednash.... da si priznaia predpochitam da pochakam oshte malko i da sabera poweche pari za obektiwi i da si wzema hubawi otkolkoto da wzema neshto malko po-ewtino i posle da me e iad :)....

taka ceh shte se derzae iako :) a parwonachalnata mi ideia beshe da si izbera sistema koiato da si raboti slawno sas starite twardi obektiwi.. da#e sam si haresal weceh niakoi drug ot po 100 kinta ;) tui rusnacite hubawi raboti prawiat :)

a za barzi snimki i podobni edno-dwe wariota shte triabwat ama parwo pari shte sabiram.. :) posle shte pusna sawsem igoestichno edna temo ot roda ne "da se pohwalia kakwo si kupih" i gotowo :)

P.P.
kato pusna temata sthe si zawadia 3-4 wragowe koito shte me obwiniat che samo iskam da priwlicham wnimanie, she me narekat imbacil, az shte im otwarna che sa mnogo na isno s neshtata.. admina shte zatowri temata................abe za kakwo podiawolite goworia.. sorry chowek kato ne smi stawat takiwa raboti :)...

nachi Blagodaria za sawetite.. ako niakoi ima snimki da se widiat kato primer ot obektiwite shte bada strashno blagodaren :)

първа  назад  1     всички  напред  последна