Автор: thor
Дата: 06-01-05 23:49
хмм dch37
не съм се покрил ,но аз в този форум за друго не пиша ,освен за EOS DSLR и какви механични обективи съм закачил за него чрез преходници ,то за EF обективи е безмислено да се пише, който има пачка сам ще си се убеди ,а този който нема пък за какво му е да знае - тъй като на 3-4 години излизат по добри и по добри обективи а на старите цените не падат кой знае колко ( имам в предвид старите добри ),моите наблюдения са излишни в случая ,
а сега да пиша какви EF обективи имам става смешно ,номера за мен е там - ,когато има възможност с подръчни средства на нищожна цена ефикасно да могат да се постигнат резултати в най лошия случай равни на тези на хубавите EF обективи - което е факт с някои механични обективи резултатите са по добри от колкото с десетки пъти по скъпи от тях EF обективи...с много пари и баба знае влиза в магазина и купува ,ако не хареса си купува най доброто , та такиви ми ти работи ..
сега примерно за 200US$ ,мога да покрия от 28mm до 400mm дължина и с по добро качество ..ама много по добро качество на картинката от който и да е ЗУМ широка публика до 500US$ ,какво по добро от това като за начало ,...е с времето всеки ще си открие дължината която най би му допаднала/харесала и да си позволи един супер обектив от скъпите EF което би го изкефило максимално с най малки парични загуби и излишно губене на нерви и препродаване на евтини и скапани компромисни зумове и с времето лека полека да се обзаведе ( е аз така разсъждавам- друг може да разсъди и по друг начин ) ,
..аз така го виждам ,нямам предпочитание към система тъй като всичките имат хубава оптика ,но за съжаление най хубавата им е доста скъпа ,в случая избрах EOS DSLR защото тя ми даваше най голяма свобода на действие с всички обективи които притежавам ,а това за мен не е малко и това е .....
тялото бих го сменил след 2 години да речем ,бих предпочел да си взема хубави обективи пред възможността да сменя това тяло за друго ,пример преди година и половина ,ако си бях взел един EF 180mm f 3.5L Macro ,сега обектива щеше да си е изгубил най много 15% от стойността си ,докато фотоапарата ми е загубил повече от 50% от стойността си ,
така че истината е в обективите ,избери си марка според обективите които би искал да ползуваш като крайна цел ..ако искаш да научиш най много относно обективите вземи си най евтиния DSLR който приема възможно най широка гама от обективи биле те аутофокусни или механични или и двете - още по добре ,започни лека полека да се снабдяваш с евтини механични твърди обективи и след като събереш опит и знания относно спецификата на обективите с които се запознаеш ,...
както и мненията и тестовете на хората край теб и тези от нет-а ,ще стигнеш до най доброто разрешение сам ,..
което винаги е било и най важното за мен ,да знам какво искам ..за да знам къде и как да си го поискам ...та такиви ми работи ...
|
|