Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Относно споровете на тема фотоапарати...
Автор: Kuncho   
Дата:   07-01-05 13:05

... и по конкретно иде реч за компактните, така наречени 'сапунерки'
Забелязва се едно напрежение, а и след една забележка реших да коментирам този въпрос с цел изясняване на някои неясноти породени неволно от конкретни изказвания!
Не делим нещата на:
човек-сапунерка-балук
човек-SLR-напреднал
Нещата опират до конкретни желания и възможности.
Било то от професионален или финансов характер, било то от целите, които всеки иска да постигне.
Лично аз, когато 'оплювам' даден апарат или препоръчвам друг, преди това се опитвам да разбера дадения човек какво би искал не само за момента, но и в бъдеще. Базирам се на моя личен опит и на опита, споделен от моите приятели.
Много хора са минали през пътя на постоянна смяна и губене на време и финанси, както и други, дали повече средства за един апарат който не само покрива изискванията им, но дори е излишен, тежък, обемист и прекалено ангажиращ.
Бях дал следния пример, че ако човек има хоби, което е спорта и сега навлиза във фотографията, то с един компактен фотоапарат би умрял прав, ако се налага да снима конни състезания дори за хоби.
Повечето хора, които желаят да си купят фотоапарат, дни даред гледат ревюта и сайтове, четат технически характеристики и възможности, но те надали са се сблъсквали на практика с тези неща.
Как да разберем какво иска и дефакто какво в последствие ще му се наложи на човек да ползва? Нима всеки, който купува техника не гледа тя да може да прави всичко? И това грешка ли е? Как нашия съвет би помогнал на объркания от различни мнения ентусиаст? И набутвайки го с един полупрофесионален апарат да установим след време, че той снима само от прозореца на колата си на ауто и същото нещо би направил с S50 и не би открил разликата?
Нашия опит не е никак малък, и в стремежа си да дадем всичко това накъм, смляно но синтезирано в 3-4 изречения, ние максимализираме това решение и доближаваме съвета си до идеала, който дори ние още не сме постигнали в някои случай.
В много от случаите аз се опитвам да застана на мястото на питащия и да споделя нещата през моите очи. Възможно е да се получи грешка, но като цяло това е правилния начин.
Искам да се извиня на много хора, които неволно са се почувствали обидени от някои мои постинги!
Няма лоши апарати, има лош избор за претенциите които имаме за фотография!
Колкото по-обширно искаш да се развиваш в тази наука, толкова по гъвкава трябва да ти е системата. А компактните апарати покриват една малка част от науката Фотография!
Затова нека да спорим, но Без да се обиждаме и нека намерим правилния път!
[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Относно споровете на тема фотоапарати...
Автор: 6tuka   
Дата:   07-01-05 13:13

[smilie7] Много добро разяснение-браво,определено имаше нужда от подобно нещо!

Автор: sp   
Дата:   07-01-05 13:15

[smilie24] [smilie21]

Автор: yanee   
Дата:   07-01-05 13:16

добре казано, Kuncho [smilie24]

Автор: Carlos   
Дата:   07-01-05 13:18

По-добро обобщение на въпросите по темата едва ли е възможно. [smilie24]

Автор: jozef   
Дата:   07-01-05 13:22

Благодаря !!! [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: koceto   
Дата:   07-01-05 13:28

малиии много издържан постинг, все едно чета статия в списание. БРАВО!!!! имаме нужда от подобни постинги. мисля ,че има доста хора ,кадето още не са приминали от конвенционалната към цифровата фотографя по една или друга причина.

Автор: Георги   
Дата:   07-01-05 14:25

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [beer] [beer]

поздравления

Автор: simon   
Дата:   07-01-05 15:19

Мдааа, фотографията стана и наука,току виж скоро се оказала и дисциплина в олимпийските игри[smilie18] или течение в изобразителното изкуство[smilie18] Красьо, забрайх ти физиономията бе!

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-01-05 18:53

... и по конкретно иде реч за компактните, така наречени 'сапунерки'
Забелязва се едно напрежение, а и след една забележка реших да коментирам този въпрос с цел изясняване на някои неясноти породени неволно от конкретни изказвания!

В увода си темата обещава да е конкретна отвсякъде!! Единственото конкретно в тази част е (компактните-така наречени 'сапунерки')/аз бях пуснал тема "що е то сапунерка"...ма нейсе/.Какви са тези "неясноти" и "конкретни изказвания" не става ясно и от изложението - което е пълна мъгла и общи приказки - гарнирани полуистини с блестящи истини. Все пак ще задам някои въпроси. Няма да са по тази част, защото това нещо всеки може да го тълкува по 100 начина (PR-мъгла изложение...или 8-мото правило на Мърфи...изтипосай в средата на изказването си една мъгла и неяснота...и докато всички зейват и се чудят, ти ги довърши със заключението:))
Не делим нещата на:
човек-сапунерка-балук
човек-SLR-напреднал
Нещата опират до конкретни желания и възможности.
Било то от професионален или финансов характер, било то от целите, които всеки иска да постигне.Лично аз, когато 'оплювам' даден апарат или препоръчвам друг, преди това се опитвам да разбера дадения човек какво би искал не само за момента, но и в бъдеще. Базирам се на моя личен опит и на опита, споделен от моите приятели.

въпрос - лично ти на базата на смяната на колко и какви апарата правиш тези препоръки? Ще задам контролни въпроси за съответните модели, като получа имената?
Нашия опит не е никак малък, и в стремежа си да дадем всичко това накъм, смляно но синтезирано в 3-4 изречения, ние максимализираме това решение и доближаваме съвета си до идеала, който дори ние още не сме постигнали в някои случай.
Кои е този наш опит? Нека дадем примери от спортни и други цитирани снимки, или поне линкове към такива на приятели.../нашият/?
Искам да се извиня на много хора, които неволно са се почувствали обидени от някои мои постинги!
Извинен си от името на Leicata ми, ако това имаш впредвид /пак не е конкретно...ма да си кажа де....а като сложиш по-добро макро на инсект с по-готино bokeh тогава и ще ти повярвам и приема съветите:) а ти дотогава поразсъждавай защо в този сайт /и не само тука/готините макротата на "инсекти" са със "сапунерки" все правени:)/
Няма лоши апарати, има лош избор за претенциите които имаме за фотография!
Колкото по-обширно искаш да се развиваш в тази наука, толкова по гъвкава трябва да ти е системата.

Пак може да се тълкува многоезично...но съм съгласен 100% в тълкуванието му, което аз слагам:) Бих вметнал: Апарат за които миналата година сте дали 2500, а тази струва 1000...догодина ще е 500..си е чисто спонсорство, или скъпо хоби:))...а за гъвкавата система с един фотоапарат....аз не знам такава, ако знае някои да ми я каже. Затова имам над 50 апарата...от 35 мм. до 9/12 (че и повече, зависи от касетата) см.:))..и последното най-малкото е заради огромната резолюция /често копирам контактно от тях:))/. Фотографията, както казваш Къна е огромна наука:) Най-добре е някои от аспектите и въобще да не ги засягам, че да не бъркам и насмитам любителите :)) За тях ще дам един съвет. Ако снимате за фотофорум, вземете си компактен апарат (сапунерка както го наричат по-горе), ама по възможност по-скъпа от аматьорски DSLR, и няма да сбъркате:)Ако ще снимате професионално - то тогава няма да има нужда да питате какъв апарат да си вземете:) Ако имате нужда от питане...от този момент вече сте назад с парите:) Не забравяйте да прочетете за какво е този апарат - ако е професионален, най-често го пише в сайтове...или самото му име (PRO само ако пише си е пълно менте и PR).Ако сте амбициозен любител, дето ще решава разнообразни снимачни ситуации и ще прави изложби до 30/40, вземете си такъв апарат - /пак си го пише/. Ако сте обикновен аматьор - аматьорски /пак си го пише/.

Автор: Todd   
Дата:   07-01-05 19:05

Нещо пак не стана ясно - човека де снима със сапунерка сапунер ли се казва ??? И кое е сапунерка и кое не ??? Това дето нищо не правиш по него и то само си снима ли е сапунерка ??? А това дето 2 часа въртиш фокуси,бленди ,светломери,сменяш 100 обектива е профи ???Така ли е ??? Пита един сапунер .

Автор: solo5   
Дата:   07-01-05 19:23

всичките дето снимат със сапунерки - на сапун :-))))))))))
..... и споко че и аз съм в кюпа :-))))))))))))

Дата:   07-01-05 19:27

... ти наистина трябва да се прегледаш [smilie10]

Дата:   07-01-05 19:37

Ти вече медик ли го раздаваш...беше тръгнал кротко..с готин PR, че и извинения дори. Аз зададох също кротко и без квалификации /медицински - че не разбирам/, 2-3 въпроса? Не, че много очаквам отговор..ама такова обръщане толко бързо чак ме изненада де:))

Дата:   07-01-05 19:39

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=91203&t=90946&phorum_uriauth=#reply_91203
Дата: 23-12-04 00:21 Кънчо

Ем аз като съдя по постинг-а на msld в една друга тема за възраните и развързани ръце и като гледам в неговия профил че снима със сапунерка, чудя се колко трябва да са му развързани ръцете, за да направи серия от подобни кадри...
Докато аз например имам следящ фокус и е достатъчно след фокусиране на лудата чайка, да я държа на мушката и да си щракам ли щракам, а обектива ми да я следи с фокус и да прави жжжжжът жжжжжът..... почти мигновено!
Та аз за сапунерка със следящ фокус не съм чувал... а Вие?

тази чайка така устроива ли те? 500мм Canon .35 мм.без кроп. За съжаление същия не мога да го навръ навсякъде, например в гуглата на някое цветче..
А тука що ли снимах с диг.Leica...като нямала следящ фокус:)) като аналоговата Leica също ми висеше на врата?/впр. с повишена трудност/. Джокер - колко на брои годни пърфект кадъра искаш да ти покажа от този сноуборд?

Автор: RossN   
Дата:   07-01-05 19:40

...айдеее, почна се мерене....[smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19]

Дата:   07-01-05 19:44

Изключително криво си разбрал постинга ми, много пристрастно, сравнявайки го с нашите последни отношения. Залагам живота си, че когато писах горния постинг изобщо, ама ИЗОБЩО не съм мислил за теб, ни най малко!!!
Говорих по ICQ с един мой приятел и след неговото споделяне го написах. Адресирано до определен кръг хора, които в последствие разбрах че са го приели и удобрили!
Който трябва ме е разбрал.
Един текст писан на един дух, това което ми идваше на уста, набързо и откровено, адресирано до определени хора и получено успешно от тях!
Защо си ми правил разбор изречение по изречение?
Какво искаш да докажеш или къде искаш да ме поставиш с твоя постинг?
Докога все така криво ще ме разбираш?
И кога ще престанеш да си мислиш, че аз тука целя нещо, я внимание, я PR, я ба ли мааму какво?
Те и админите разбраха че ме бОли чепката за нищо в този форум, и последните ми деяния тука са нещо нормално и човешко и от никой сметка не искам за тях!
Нещо друго?

Дата:   07-01-05 19:44

на температурата ли - имаме си спец и по това:)

Дата:   07-01-05 19:50

Стила ти не е нещо ново, не съм изненадан от постинга ти. Пояснил съм с черни букви какво не ми е ясно, и на какво бих желал да отговориш, в добър тон съм го направил. Ако искаш го прави - не ме инфо за кво си го правил, а че тук си го сложил;)
Ако искаш подаи му нужната конкретика и тълкувание , след като е друго от моето (два пъти аз съм казал кое как тълкувам - АЗ);)

Дата:   07-01-05 19:52

Имаш навика да пишеш дълги и объркани постинги и от по горния губя връзка какво конкретно искаш да ти отговоря!
Макар че преминаваме в офтопик, задай си кратко и ясно отделни като на обикновен човек като мен въпросите!

Дата:   07-01-05 19:55

А за да разясня ЛИЧНО на ТЕБ, ЗАЩОТО май САМО ти не си разбрал:

Този мой постинг не е нито препоръка, нито налагане на мнение, нито объркване, нито каквото там си измислиш!

Този мой постинг е един вид културно извинение с елементарна обосновка за евентуални неволни обиди на тема техника!

Нещо друго неясно?

Дата:   07-01-05 19:59

Mobbi_Dick с риск да си навлеча отрицателни емоции от твоя страна и за първи път да заема страна, ще кажа:
Това е манталитета на нашего брата българина (и аз в това число), някой ако направи нещо, 100 ще дойдат да му дават акъл и да го плюят, хулят, за дето го е сторил.
В този случай, Кънчо (Краси) или който е там, е изразил мнение. Ако някой е съгласен с него, ползва го, ако ли не, затваря поста и това е.
Но чак да му се прави разбор и то от човек като теб, който видимо има доста познания и поста на Кънчо, въобще не го касае, не виждам смисъл.
Сега, ние сме свикнали с темперамента на Кънчо, така че препоръката за "преглед", аз я възпроемам като съвсем спокойна.

Публикацията е редактирана (07-01-05 21:48)

Автор: miladonna   
Дата:   07-01-05 19:59

Ами аз като снимам с един Киев 19, дето всичко трябва да го въртя като ненормална и от 36 кадъра ако три станат, се радвам...при кои да се наредя?

Дата:   07-01-05 20:09

miladonna, стой по-настрана, щот тез двама левенти са с големи (дълги) шпаги, и като ги кръстосат, и ти отиде хубавата косица[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

maiko mila[smilie8]
Автор: epixs   
Дата:   07-01-05 20:15

Kuncho, sine maichin, po zasukan posting ne mozha li da napishesh???
ooo, frivilna gruhtalnost!:-))))))
bahahahaha

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна