Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За плявата и политиката!
Автор: J0R0   
Дата:   28-12-04 09:27

Volokin: Сега като гледам новите промени стигам до следния извод: преди имаше един албум с плява, сега станаха два!! Това е!

Volokin, аз пък загледах снимките в рейтинга за последните 30 дни. Гледах първите десетина страници и в никой случай не мога да кажа, че тези снимки са плява. Напротив, мисля, че са МНОГО ДОБРИ! Разбира се, има и други много добри снимки, които са по-назад, но като цяло първите страници на месечните рейтинги показват снимки с много високо качество, снимки, които не са по-лоши от тези в останалите фотосайтове.

Явно е, че за да се утаят нещата и да изплуват добрите кадри е необходимо време.
В еднодневния рейтинг изплуват хубави неща. В тридневния вече нещата са сложени на преоценка, сравняват се добрите кадри от днес с тези от вчера и от оня ден. В 30-дневния рейтинг нещата вече се сравняват със всичко показано през месеца... Има хора, които не влизат всеки ден на сайта, които предпочитат да гледат и оценяват нещата по-късно, когато вече са поизбистрени.

И на мен ми се иска система, която, щом пуснеш снимката, тя да си получава окончателно заслужената оценка и да си заема заслуженото място за вечни времена в абсолютния рейтинг.

Ама такава система просто няма.

Ако някой я измисли, нека да я приложи първо в политиката, така че вместо да налучкваме финансови министри и такива на културата, да сравняваме кой бил по-добър и кой по-лош, веднага най-добрите да заемат тия постове.

[smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

(утехата ми е, че тук все пак нещата се избистрят за около месец, докато в политическия живот на страната вече 15 години сравняваме, и оценяваме, и гласуваме, и все още е мътилка)

Отговори на това съобщение
 Re: За плявата и политиката!
Автор: cristo   
Дата:   28-12-04 09:36

а бе ясно е, че нещата не могат да се наместят отведнъж, ама по добре да се пробват разни варианти отколкото нищо да не се прави, нали така?
истина е че и в албум избрани има много глупости, но не могат да се лишат хората от възможността да публикуват там!
ама мен по ме дразни като гледам как на разни боклуци се наливат точки, тук трябва да е следващата стъпка - срещу фалшивите регистрации!

Автор: RossN   
Дата:   28-12-04 09:39

...или поименното гласуване, така поне ще е ясно, кой-кой е...

Автор: cristo   
Дата:   28-12-04 09:39

а министрите са си супер бе Жоре, финасовият е готин, а на "културния" е точно това, което заслужава култура на нацията в момента (чалгааа) [smilie5]

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   28-12-04 09:43

J0R0
"15 години сравняваме, и оценяваме, и гласуваме"
вероятно те досрамя да се доизкажеш [smile]

. . . и псуваме

Дата:   28-12-04 10:00

Регистрани 7551

И ЕГН-тата да им записваме при гласуване, пак няма да се променят кой знае колко нещата. Това са ужасно много хора.

Важното е, че който иска може да намери добрите фотографии и че знае къде да ги намери.

Автор: Георги   
Дата:   28-12-04 10:04

да, ето ме [smilie18] [smilie18] [smilie18]

сори че закъснях ама току що ставам

Автор: sp   
Дата:   28-12-04 10:16

оф от толкова време вече се спори за новите правила...
е време е и аз да кажа нещо [smilie5]
на мен лично много ми харесват така нещата:
избрания албум - малко плява, много добри снимки... с удоволствие си го разглеждам постоянно без да пропускам снимка...
рейтинга - там пък е почти безупречно и горе долу всяка снимка си заслужава да е там и за тези които нямат много време да разглеждат дори избрания албум, там им е достатъчно да погледнат и да видят хубавите снимки...
албум всичко - в началото бях отрицателно настроен към него, но сега виждам положителната му страна... наистина дава възможност на автора да провери един вид как се възприема една снимка от другите автори, там също има доста хора които коментират и гласуват и добра снимка не е трудно да изплува нагоре по рейтинга... не малко са случаите когато е ставало така...

тъй че аз съм много доволен от правилата... е единственото което не ми харесва сега е че мога да качвам по 2 снимки а не по 3 както преди, но пък има много по-добри от мен и мисля че е справедливо да нямам аз правата, които те имат...
от друга страна пък имам по 3 снимки в общия... хее че кво повече :)

айде [beer]

Дата:   28-12-04 10:21

и аз съм доволен от новите правила

Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   28-12-04 10:31

Да не правя пак отделна тема:
Що пък ми пише, че имам право на 2 снимки в албума, като вече трябва да са 3!?[smilie11]

Дата:   28-12-04 10:31

щото не си почерпил [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   28-12-04 10:33

[smilie18]
Depeche_Fantasy, да и щото не си казал нищо за снимката ми, за която ти си ме вдъхновил :))

Дата:   28-12-04 10:38

а да не говорим, че не си почерпил

(сериозно - сигурно не се е рефрешнал още новия ти статус на гуру)

Автор: explorer   
Дата:   28-12-04 10:41

Единствената забележка, която аз имам е "видимостта" на албума със всички снимки. Може би на повечето от форумците им трябва време, докато "открият" че има и такъв албум, защото е доста законспириран - вижда се само от главната страница, а много от хората са свикнали да избират отгоре "албум" или "форум" - и това е, кой ти гледа какво имало написано със ситно вляво. Според мен навигацията на сайта куца - най-важните 3 неща на този сайт лично за мен са "албум - избрани", "албум - всички" и форумът, а "албум - всички" не е достъпно от форума например.

Също така, хубаво сте направили отделна форум категория за базар, но дали няма да е още по-хубаво да се обособят повече от две категории? Някои хора постоянно се оплакват от "оф-топик" теми, други пък че еди-кой-си поствал тема за да му видят снимките... може например да има категории фотография, техника, обсъждане на снимки, оф топик и т.н. но пак опираме до основният проблем - навигацията.

Може да се реши например с дроп менюта, напр. ако минеш с мишката върху албум в горното меню да се появява дроп меню: избрани, всички (като по подразбиране ако все пак кликнеш върху албум да влизаш във "избрани"), същото и за форум.

Разбира се, това "скриване" на "албум - всички" може и да е умишлено, за да може хората да се наслаждават само на шедьоврите на великите фотографи, вместо да се загубят из "плявата", както обичате да наричате останалите снимки. Ако е така, тогава сте постигнали целта си.

Дата:   28-12-04 10:42

Айде по 1 виртуална[beer]
За повече нема - пари за фотощрак трябват, тука от закуски събираме[smilie5]

ПП: sp, коя тази снимка[smile]

Публикацията е редактирана (28-12-04 10:44)

Дата:   28-12-04 10:43

да, може да има подфорум

cèst moi

или беше c`est moi

или нещо такова.

обешавам често да пиша там колко съм добър :Р

Дата:   28-12-04 10:58

оффтопик:
Depeche_Fantasy, https://photo-forum.net/i/68129&USER_ID=3200
J0R0 сори че ти разводних темата:)

Автор: hose   
Дата:   28-12-04 11:10

за съжаление като цяло съм съгласен с волокин...

Дата:   28-12-04 11:16

Има плява наистина. Все пак повечето снимки (теоретично) са от автори с рейтинги над 100-200, което ТЕОРЕТИЧНО значи, че повечето снимки са добри... Практически... Хм. Има нещо такова...

Исками си трите снимкиииииии[smilie5]

Дата:   28-12-04 11:35

Убу де, пише, е имам право на 3 ама третата не ми дава да я кача[smilie2] А последната седмица пише, че имам 2 снимки качени.

Дата:   28-12-04 11:44

Depeche_Fantasy - Сас си има мейл, пиши му, тук не е мястото.

Автор: volokin   
Дата:   28-12-04 14:25

Жоро, явно не съм се изказал по-точно:

Та значи, правилата са по-добри от преди, това е ясно, и не съм се противил на това, НО:

След като всеки може да пусне по една снимка в избрания албум, значи ще има винаги плява. Какво значи това? Не искам да се ограничава който и да е в този форум, но една идея от фотокомюнити която лично на мен много ми харесва, а именно: албумите или албума да бъдат пълнени с галсуване (примерно тридневно такова, ''да'' и ''не'') т.е всеки форумец да си каже мнението дали дадена снимка има право да влезе в ''избрано'' или не, а не автора.
Защо смятам че е по-добре така? Щото всеки абсолютно всеки фотограф (изключвам Картие Бресон [smilie3] ) независимо колко силно снима има слаби снимки и ето един ден решава да ги качи в албума, още повече ако има право на три (като мен например). Ти каззваш рейтинга ще ги засили надолу, добре, но аз не искам изобщо да има слаби снимки, а не винаги мога да преценя кое мое е слабо и кое става....
Според мен един такъв албум трябва просто да показва наистина ''крем де ла крем'' на този сайт, или както на български се казва ''Каймака''. Ето това е, а за рейтинга е ясно, тук не оспорвам, то и преди нещата си се бяха ''канализирали''[shtrak]

Дата:   28-12-04 14:36

А, за политиката, ми там няма решение... де да беше като във форума, веднага те избирам за президент (всъщност ако се кандидатираш, вярвай ми гласувам за теб с две ръце)

Ама айде да не намесваме политиката в изкуството, че става мазало [smilie2]

Автор: Kuncho   
Дата:   28-12-04 14:42

Бе квото - толкова!
Който не му харесва нещо - има избор от сайтове [smilie7]
Аз лично харесвам лаф-а във форума, и да споделям тестове.
Пуснах една-две художествени фотоса за да мога да направя над 200 точки евентуално да имам определени права, което не ми пречи още днес да я затрия де, но това е стара тема.
Аз участвам в 4 по своему добри фотографски сайта, 2 български, един руски и фото.нет-а.
От всеки вземам най-хубавото за мен, и на всеки давам това, което мисля че заслужава!
Това не значи, че нещата не се променят... но всичко е въпрос на време...
Още не моа свикна с тоя ник дайба [smilie10]

Дата:   28-12-04 14:46

Кънчо, (Краси), не изопачавай нещата, не съм казал никъде, че не ми харесва, просто мнение за по-добър сайт, нито повече, нито по-малко!!!!
Радвам се че Жоро ми е обърнал внимание на постинга, може би заради крайното изказване за плявата, ама долу-горе си е така [smilie2]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна