Автор: pehata
Дата: 22-12-04 19:25
Малко късно се намесвам, при вече свършен факт, ама нямаше как по-рано.
Много се извинявам (и аз като Елриша) ако е по-емоционално от необходимото. Не искам да обидя никого. Също се извинявам, ако не съм схванал нещо достатъчно добре от обясненията ви.
И така, не мога да се съглася, че промените са в полза на любителите:
"Разбира се ,че са по-ценни хората които са любители на фотографията и всички които искат да се научат :))
Поради тази причина и правим промени,които ще им помогнат много в това начинание" - boni
Ето, аз съм любител и да видим как ще ми се отрази това. Снимките ми не се "харчат" като топъл хляб и едва събират 60 точки. Въпреки това не мисля, че могат да се нарекат "плява" (sp) и не са от поредицата "моят любим домашен телефон". Добре, че една от тях направи случайно 132 точки, та мога да качвам по 2 на седмица.
На ден могат да се качват по 3 снимки в общия албум. Т.е. 7 пъти повече, отколкото в стария албум (3 за седмица). Ако преди там са се качвали по 300 нови снимки, сега могат по 2100. Какъв е шансът ми, ако пусна някое добро попадение, то да бъде забелязано сред толкова снимки? И каква е вероятността изобщо да бъде забелязана, при положение, че хората, които не искат плява, няма да разглеждат снимките от общия? Какъвто преди беше някой да ми гласува снимките докато си седят в профила ми - веднъж на високосна година.
"Ако човек е пуснал хубава снимка и види ,че тя се харесва и за нея се гласува,той ще разбере ,че си струва да опита и да я пусне в "избрано"" (boni). А ако не се гласува поради изброените причини? Как ще се чувства този човек?
Все едно на пазара да се отдели място само за отбрани домати. А на останалите да им се каже "спокойно, ако ви забележат и похвалят достатъчно много хора, ще ви се даде и на вас там сергия". А кой ще отиде в "лошата" част на пазара да ги забележи? Някой заблуден или някой от същата част на пазара, напът за собствената му сергия.
"Новите автори имат същия шанс, ако са добри да достигнат още с първата си снимка максималния лимит. За пример ще дам MAX 1, който не познаваше никого във форума, пусна снимка и още първия ден снимката му събра над 400 точки." (admin).
Всеки, който погледне в профила му ще види, че той не е случаен фотограф-любител. И разликата е, че той се е изградил като фотограф и художник на друго място, а аз искам да се изградя във фотофорума. В това виждам смисъла на сайта.
Къде ми е на мен стимулът да зареждам снимки в общия албум, които ще бъдат 7 пъти по-трудно намирани и гласувани (60 точки : 7 = 8,5т.), и то предимно от други любители, които не се възмущават от "плявата"? И къде ще ми е стимулът да пробвам и да пробвам, докато се получи нещо хубаво, след като не мога повече от 2 незаменяеми снимки на седмица??
А защо ми е голямо количество, след като трябва качество? Защото "количествените промени водят до качествени изменения". Отричайте го колкото си искате, но има истина в това.
И още нещо, photo-forum спечели наградата "сайт на годината" въпреки цялата "плява" на любителите? Защо това не беше, например, photocult, как мислите?
Публикацията е редактирана (22-12-04 20:05)
|
|