Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За новите промени - мнение за админите!
Автор: pehata   
Дата:   22-12-04 19:25

Малко късно се намесвам, при вече свършен факт, ама нямаше как по-рано.
Много се извинявам (и аз като Елриша) ако е по-емоционално от необходимото. Не искам да обидя никого. Също се извинявам, ако не съм схванал нещо достатъчно добре от обясненията ви.

И така, не мога да се съглася, че промените са в полза на любителите:

"Разбира се ,че са по-ценни хората които са любители на фотографията и всички които искат да се научат :))
Поради тази причина и правим промени,които ще им помогнат много в това начинание"
- boni

Ето, аз съм любител и да видим как ще ми се отрази това. Снимките ми не се "харчат" като топъл хляб и едва събират 60 точки. Въпреки това не мисля, че могат да се нарекат "плява" (sp) и не са от поредицата "моят любим домашен телефон". Добре, че една от тях направи случайно 132 точки, та мога да качвам по 2 на седмица.
На ден могат да се качват по 3 снимки в общия албум. Т.е. 7 пъти повече, отколкото в стария албум (3 за седмица). Ако преди там са се качвали по 300 нови снимки, сега могат по 2100. Какъв е шансът ми, ако пусна някое добро попадение, то да бъде забелязано сред толкова снимки? И каква е вероятността изобщо да бъде забелязана, при положение, че хората, които не искат плява, няма да разглеждат снимките от общия? Какъвто преди беше някой да ми гласува снимките докато си седят в профила ми - веднъж на високосна година.

"Ако човек е пуснал хубава снимка и види ,че тя се харесва и за нея се гласува,той ще разбере ,че си струва да опита и да я пусне в "избрано"" (boni). А ако не се гласува поради изброените причини? Как ще се чувства този човек?

Все едно на пазара да се отдели място само за отбрани домати. А на останалите да им се каже "спокойно, ако ви забележат и похвалят достатъчно много хора, ще ви се даде и на вас там сергия". А кой ще отиде в "лошата" част на пазара да ги забележи? Някой заблуден или някой от същата част на пазара, напът за собствената му сергия.

"Новите автори имат същия шанс, ако са добри да достигнат още с първата си снимка максималния лимит. За пример ще дам MAX 1, който не познаваше никого във форума, пусна снимка и още първия ден снимката му събра над 400 точки." (admin).
Всеки, който погледне в профила му ще види, че той не е случаен фотограф-любител. И разликата е, че той се е изградил като фотограф и художник на друго място, а аз искам да се изградя във фотофорума. В това виждам смисъла на сайта.

Къде ми е на мен стимулът да зареждам снимки в общия албум, които ще бъдат 7 пъти по-трудно намирани и гласувани (60 точки : 7 = 8,5т.), и то предимно от други любители, които не се възмущават от "плявата"? И къде ще ми е стимулът да пробвам и да пробвам, докато се получи нещо хубаво, след като не мога повече от 2 незаменяеми снимки на седмица??
А защо ми е голямо количество, след като трябва качество? Защото "количествените промени водят до качествени изменения". Отричайте го колкото си искате, но има истина в това.

И още нещо, photo-forum спечели наградата "сайт на годината" въпреки цялата "плява" на любителите? Защо това не беше, например, photocult, как мислите?

Публикацията е редактирана (22-12-04 20:05)

Отговори на това съобщение
 Re: За новите промени - мнение
Автор: admin   
Дата:   22-12-04 19:34

Ами нали точно за това е "избрано". За да има по-малко снимки там и по-голяма видимост.
Като направиш нещо добро и го сложиш в "избрано" ще го видят със сигурност по-добре отколкото досега. И съответно ще го оценят.

Re: За новите промени - мнение за админите!
Дата:   22-12-04 19:37

А как ще разбера дали наистина е добро, че да го пусна в избраното? След като обратната връзка от общото ще се загуби? Ще пусна 10 снимки в избрано за 2 месеца и половина, няма да са добре подбрани, щото не знам кое е наистина хубаво, няма да имам и там успех и ще се откажа. Това ли е идеята?

Като ви трябва нещо избрано и добро, нали затова има рейтинг. Появява се избраното и доброто.

Публикацията е редактирана (22-12-04 19:41)

Автор: admin   
Дата:   22-12-04 19:50

pehata - съжалявам, ти ще имаш правото на една снимка по-малко отколкото досега.
Вярвам, че и за теб ще е по-полезно да имаш 2 снимки сред избраните, отколкото 3 сред всичката плява, която е в момента.

Сайтът трябва да е удобен и приветлив за всички, а не само за новодошлите и не само за тези, които искат да се учат.

Дата:   22-12-04 19:55

Хехе, и кои остават, като ги изключим тия?

Снимките не са с 1 по-малко. Отпада и правото на подмяна. Оставете поне него.
Въпросът е принципен, не опира само до моята -1 снимка.

Админе, прочети, моля те, всичко. Знам, че сега сте заети, ама мисля, че има логика в думите ми.

Публикацията е редактирана (22-12-04 20:02)

Автор: mikele   
Дата:   22-12-04 20:16

Ами изчетох всичко тук и мисля че и пехата е прав но и Админ е прав.А ако да речем на автор се отделят да речем 1 или 2 или в зависимост от съвера мегабайта и като си ги напълни да си му мисли дали плява и дали всичко ще пуска, и като си махне "плявата" да пусне нещо хубаво.

Автор: djore   
Дата:   22-12-04 20:19

Админ рулз[smilie7] by default [smilie7] и така трябва да бъде

Автор: seaman   
Дата:   22-12-04 20:24

Съгласен съм с mikele. Taka всеки ще мисли дали си струва да качи една снимка или не.

Дата:   22-12-04 20:25

Микеле, [smilie24] [smilie24]

Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   22-12-04 20:26

Админ, имаше си едно много ама много лесно решение. Да не се заменят снимките в албум.Имаш 3 снимки на седмица и това. Щото аз на седмица съм качвал и 6-7, и са стояли 2-3 дена. Хем ще има по-лако плява, хем си имам 3-те. Сега сички ще си таковаме майката. А тези 6-7 снимки не са били плява според мен, при положение, че за 1 ден са събрали 30-на точки от хора, които са страхотни фотографи (а не 60 от секви тикви, нищо лично, които се впечатляват от сичко, в което намират скрито послание от рода на "Натисни правилният клавиш и ще изгрее слънцето").
А как ще видя дали снимката ми става за нещо и да я кача в избраните, като хората не гласуват за нея, понеже е сред плявата!?!?!?!? Бе новите правила са скапан параграф 22. Айде моля...

Дата:   22-12-04 20:32

Фантази може и така , така е в Руския сайт пускаш три за един ден и толкоз чакаш цяла седмица обмисляш обработваш преценяваш.А и ти казват колко време ти остав до следващата ти възможност.

Автор: J0R0   
Дата:   22-12-04 20:36

Depeche_Fantasy, mikele, доколкото виждам този сайт не е единственото място където пускате снимки.
Значи, като не можете да си прецените сами, добри ли са ви снимките, пускате по другите сайтове, събирате мненията на хората там и разбирате дали са добри.
Ако се окажат добри, пускате ги накрая и тука.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   22-12-04 20:42

Извини ме Жороно не си прав , просот тук попаднах случайно, а с компютри се занимавам от 79 година с фотография от по рано така че ме интресува не моите снимки а начина на правене на сайт на снимки и дуги такива.А първат си снимка публично съм пуснал не тук и не сега а предимного години.Извини ме ако с нещо съм обидил сайта,ама човек се учи не само от една книга нали.

Дата:   22-12-04 20:51

Само да добавя, че в руския сайт като си изтриеш снимката ти се освобождава мястото за нова, независимо от 5-те дни.

Дата:   22-12-04 20:53

Пеха Жоро се сърди че имаме снимки и там ама нека да кажем наздраве и да коментираме само хубави неща а?и технически проблеми.НАЗДРАВЕ[beer]

Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   22-12-04 20:59

ЖОРО, толкова грешиш... Тук се регистрирах първо, след това "открих" ФотоКулт, и първо пускам тук, после там. Защото там имам 3 или 4 на седмица според зависи, а тук 3 на ден, които със заместване мога да си ги вкарам в албума (и това и правех). А във Култ-а нивото на фоткуте е по-височко да ви кажа честно. И там си зеня всеки глас. Още повече, че всичко е прозрачно и знам кой гласува за моите снимки, не като тук.

Дата:   22-12-04 21:28

Ами не се сърдя ни най-малко, качвайте където искате.
Надявам се като отсеем малко плявата и тук нивото да стане по-високо.
Така че не мрънкайте.

Дата:   22-12-04 21:33

Жоре, дай го по-админски. Не отива да говориш за плява е не знам какво си.

Дата:   22-12-04 21:35

Жоро ама никой не мрънка а и никога не съм говорил за снимките ми а за начина на правене на сайт или нещо такова и никога не съм и споменвал засравнения.Ама хайде отпуснете малко де [beer]

Дата:   22-12-04 21:36

[smile]
добре де, като ограничим малко хората дето дето смятат, че тук е мястото да си покажат снимките на мониторите, котките и цветенцата
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: krasimir   
Дата:   22-12-04 21:37

Аз съм твърдо за премахване на заместването на снимки в албума, щото ми е писнало да гледам едни и същи автори по цяла седмица. Днес пусне три, утре ги свали и пусне още три. Според мен са много и три снимки дневно в личния албум. И тридесет да разрешат е все тая като няма кой да ти ги види.

Дата:   22-12-04 21:41

е Жоро една котка снимана добре е изкуство, едни красиво цвете също, небето водата земята, а то иначе какво остава кажи де?[shtrak] [beer] наздраве с винце

Автор: nsirakov   
Дата:   22-12-04 21:57

Joro - kakvo protiv moite kotki????

Автор: stoevmobile   
Дата:   22-12-04 22:00

nsirakov,
твоите котки не били твои, сам си призна [smilie5]

Автор: nsirakov   
Дата:   22-12-04 22:08

moi v smisal na snimka... modela e na tashtata... ne razbrah samo kakvo protiv imat sreshtu neia - ako te drazniat mote koteta moje da gi mahna... niama problemi

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна