Автор: markishky
Дата: 15-12-04 15:39
Като прочетох темата на Бони за снимките в детските градини, аз пък да кажа какво ми се случи неотдавна:
Нося един филм за скениране в едно ателие, на който имаше и 2 астроснимки - по-точно на неотдавнашното лунно затъмнение и за да "разпознае скенера почти празните кадри" както ми беше обяснено, взели, че нарязали филма по отделни кадри, за да може /предполагам !!!/ скенера да ги разпознае по-лесно, като се ползва плътността на неекспонираната прозрачна част на самия филм. Това ми се видя хитра идея и макар че ми унищожиха филма, го преглътнах! Но после ми се наложи да копирам по обичайния начин от същия филм - казаха неможе! Нямало как да се слагат отделните парчета в канала на машината. Едва като разбраха, че в същото ателие са ги нарязали, се съгласиха да опитат.
Та питам, чак до там ли се стига за да се накара един скенер да "познае" кадъра? И какво значи израза "нр го позна"? Струва ми се че тука нещо не се вързва... ами то и при нормални дневни снимки може да се случи някой кадър да е почти9 напълно прозрачен по края /хванал съм да речем плътна сянка някава от края/, тогаз кво правим?!
Почвам да придобивам усещането, че "модерните цифрови технологии" за нищо не стават, ако не се хване човек сам да си свърши работата!
|
|