Автор: psychonaut
Дата: 06-01-05 23:02
Много приятен апарат за цената си - 420лв. Снимки от него съм накачулил тук http://free.datacom.bg/browse/rastafire2/Rila%2003-06.01.2005/
Имайте предвид, че го взех часове преди да почна тези снимки и не съм се запознал много добре с него. За по-малко от секунда след включването е готов за снимка. измерването на експозицията може да е spot или multi-segment (точка или зона), може да прави по 3 кадъра (bracketing).Поддържа еквивалент ISO 64/100/200/400 чувствителност (авто или ръно).Светкавицата има няколко режима - auto, запълваща, red eye reduction, може да се наглясява компенсация. Има пълно авто, полуавтоматични (различни комбинции) и изцяло ръчни настройки + режим за залези, портет, приоритет на блендата, и още разни подобни. Прави серия от кадри, като може да нагласява фокуса след всяка снимка. Има възможност да повтаря всеки кадър по 3пъти с различна експозиция (стъпки от по 0.3 Ev)С едни батерии тошиба алкални изкара 180 снимки на fine без светкавица, 1280x960 + 4 клипчета от по 30ина сек. Дисплеят може да не се ползва, за икономия на батериите, визьорът показва това, което излиза на снимката (рефлексен е). Има симулация на широкоъгълен обектив. Увеличението е много добро, дори и цифровото - не замазва много, но статива е задължителен при zoom повече от х8-10. Има режим Vivid Colors който усилва цветовете, ако е необходимо, има ръчен/автоматичен баланс на бялото... и т.н. :) Макрото е страшно - можеш да залепиш обекта за лещата, но тогава попада в сянката на обектива :) Недостатък е, че когато скоростта на затвора падне под 1/250 трябва много да се внимаваш да не мърдаш, защото се размазва кадъра (няма anti handshake). Също е пропуск е че не владее 1024х860 формата. Не ми харесва, че няма и зарядно/акумулатори в комплекта, а и самият апарат не може да зарежда. Менюто е лесно, но можеше да направят няколко бутона за които сам да определяш функция - досадно е да минаваш от теле- към широкоъгълен с по 5-6 маневри в подменютата. Глупаво решение е и 16мб карта в комплекта, която събира 6-8 големи снимки, но за 120 лева се купува 1ГБ СД флаш, който може да се ползва и в МП3 плейър, GSM и като removable HDD. За нощните снимки и светкавицата не мога да кажа много все още.
Публикацията е редактирана (24-01-05 23:29)
|
|