Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Annabel Williams
Автор: boni   
Дата:   01-12-04 01:42

Купих си една фотографска книга на тая кака на тема Портретна фотография + сватби
Има много приятни потрети особено в ч/б
Направи ми впечатление ,че каката снима сватбите с медиум формат Мамия 645 със зум 35-70 и с Хаселблад предимно на Фуджи 800ИСО
И пердаши ч/б портрети и други по-непринудени снимки с Канон ЕОС5 (по времето когато е писала книгата,сега може и да е на цифрак вече) + 75-300IS и Фуджи Неопан 1600ИСО Явно този обектив не е хич лош щом има снимки опънати на 2 страници - А3 в книгата ,които са снимани на макс бленда и ниска скорост и са с перфектна рязкост...
Има и сайт ,сега го открих :
http://www.annabelwilliams.com

Отговори на това съобщение
 Re: Annabel Williams
Автор: SanniE   
Дата:   01-12-04 03:26

mnogo gotini snimi ima taq kaka

Автор: thor   
Дата:   01-12-04 03:54

http://www.tcn.ne.jp/~bochi/slg/library/02awaodori/odori4.html

[smilie6]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   01-12-04 12:13

пак сватбена фотография:)
Лошото у нас на тази фотография е, че точно тя е на светлинни години от това, което правят на запад, и то не от липса на фотографи -напротив:)
1.тук рядко са тези, които ще предпочетат да се снимат на кодак портра пред коника 100 от Илинци.
2. Тук рядко са тези, които ще предпочетат да отделят необходимото време - чисто процедурно и т.н. за да ги снимаш на Мамия 645.
3. Тук сватбите, макар и редки са на конвейр в определени места, и по часовник. Обикновено трудно е да ги разместиш или понаместиш от слънцето в градинката, да събереш необходимите хора за снимката, да ги преместиш на поне малко по-подходящ фон.
4. Да разположиш необходимото осветление в църквата, заведението.
5. Тук сватби се снимат почти репортажно.
6. Тук вече повечето сватби се снимат на сапунерка, а ритуалните снимки ги правят и обират парсата фотографи на договор с гражданското или църквата например.
Аз отдавна се отказах да се занимавам с това /намери се начин, колега-фотограф ми каза неговия: "Казваш висока тарифа, и не те врънкат"/, иначе имам стотици зад гърба си - от хора от народа, та до големи баровци, чужденци също:)
За да се снима читаво на една сватба трябва необходимата подготовка и разбиране у поръчителя /не колко пари има, а малко и фотографско познание/
Никога не съм вадил Мамия RB67 за целта, не се е налагало, не са искали:)

Автор: thor   
Дата:   01-12-04 12:16

и тук ли бе ..ха-ха-ха [smilie5] [smilie5] [smilie5] ааа голяма веселба [smilie24]

Автор: Brummaker   
Дата:   01-12-04 18:33

Аз чета, чета.... [smilie5]

Па като тръгна да се женя, да не изчезнат фотографите изведнаж [smilie3]

Ще пуснем тук тема със снимките кой как се е представил и така поне се надявам да се сложи край на споровете [smilie7]

Автор: Kuncho   
Дата:   01-12-04 18:38

не можах да си харесам някой портрет
а портретите са ми слабост

първа  назад  1     всички  напред  последна