Автор: Mobby_Dick
Дата: 01-12-04 12:13
пак сватбена фотография:)
Лошото у нас на тази фотография е, че точно тя е на светлинни години от това, което правят на запад, и то не от липса на фотографи -напротив:)
1.тук рядко са тези, които ще предпочетат да се снимат на кодак портра пред коника 100 от Илинци.
2. Тук рядко са тези, които ще предпочетат да отделят необходимото време - чисто процедурно и т.н. за да ги снимаш на Мамия 645.
3. Тук сватбите, макар и редки са на конвейр в определени места, и по часовник. Обикновено трудно е да ги разместиш или понаместиш от слънцето в градинката, да събереш необходимите хора за снимката, да ги преместиш на поне малко по-подходящ фон.
4. Да разположиш необходимото осветление в църквата, заведението.
5. Тук сватби се снимат почти репортажно.
6. Тук вече повечето сватби се снимат на сапунерка, а ритуалните снимки ги правят и обират парсата фотографи на договор с гражданското или църквата например.
Аз отдавна се отказах да се занимавам с това /намери се начин, колега-фотограф ми каза неговия: "Казваш висока тарифа, и не те врънкат"/, иначе имам стотици зад гърба си - от хора от народа, та до големи баровци, чужденци също:)
За да се снима читаво на една сватба трябва необходимата подготовка и разбиране у поръчителя /не колко пари има, а малко и фотографско познание/
Никога не съм вадил Мамия RB67 за целта, не се е налагало, не са искали:)
|
|