Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Браво volokin !!!
Автор: Божидар   
Дата:   23-11-04 21:20

За този отговор:
"37, towa e na ''slow sinhro'' i ''rear''', na swetkawicata wremenata sa ot porjaduka na 1/2 sec.
Slow sinhroto e za da dade tejest na okolnata 4erwenikawa swetlina, rear-a e za da swetne wuw wtorata faza na zatwora, za da mogat da se pod4ertajat dwijenijata na kontrabasista.
Objektiv Sigma 70-200/2,8 EX, HSM IF na 2,8 F. Swetkavicata e Nikon SB 27.
Filma e Fujifilm PROVIA 400 F."

Отговори на това съобщение
 Re: Браво volokin !!!
Автор: snooper   
Дата:   23-11-04 22:31

E dai i kadara da vidim de ;)

Автор: cristo   
Дата:   23-11-04 22:34

https://photo-forum.net/i/51887&USER_ID=3586

Автор: snooper   
Дата:   23-11-04 22:41

Uauuu, i ot men goliamo bravo!

Автор: Travis   
Дата:   23-11-04 22:54

Sorry, Volokin, snimkata e hubava, ama sa me uchili che svetkavicata na scena i kolenata na skala e seliania

[beer]

[shtrak]

Автор: Transfiction   
Дата:   23-11-04 23:11

Travis - Употребата на светкавицата е похват. Светкавица (с различна сила) се употребява и през деня, зависи какъв ефект искаш да постигнеш. Това изпълнение на volokin е като по учебник - отлично е. Мисля, че се излагаш малко с такъв коментар. Нищо лично.
Кой те е учил на ... каквото там каза? Пише ли го в някоя книга на признат автор? Защото в моите книги не пише такива неща.

Автор: sp   
Дата:   23-11-04 23:20

проява на селяния? а стига бе! :) да се подпреш на колена на скалата за да държиш по-стабилно апарата е селяния? и от кога? аз не виждам нищо селско в това? чета че известни фотографи лягат дори на земята за да заснемат нещо, връщат се целите окаляния и от никъде не бях чувал че това е селяния...?!

Автор: jumbo   
Дата:   23-11-04 23:59

травис ти си много зле

Neka me boli
Дата:   24-11-04 01:53

T'va che jiveem v tamnata India si e nash problem. V belia sviat za takova neshto shte te izhvarliat, bez da se pokolebaiat (i shte te globiat). Tam na bilteite si pishe "abosolutely no cameras, flashes...", i zatova sa belia sviat, zashoto go spazvat.

Mislia che Michael Jackson beshe osadil fotograf za tova.

Автор: jumbo   
Дата:   24-11-04 08:31

ако си забелязъл фотографите не влизат с билети и всичко е въпрос на договорки
на един мач като бият дузпа с която може да се решат милиони долари срещу тоя дето бие дузпата блестят десетки светкавици та на някакъв кирлив певец няма да му треснат
снимал съм на концерти и там екипа казва
пичове сори ама без светкавици или снимайте както искате но на най-малко 10 метра от певеца или правете каквото искате
шото аз на ден концерт на щурците се бях заврял на 3 метра от грифа на крчо маричков и гърмях на стробоскоп а той после се изкефи яко на снимките да не говорим как бях седнал почти в краката на жоро марков и снимх от там

Автор: Sid   
Дата:   24-11-04 09:48

Travis това къде е снимано според теб? В кой свят [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: stoevmobile   
Дата:   24-11-04 17:12

volokin,
браво за написаното [smilie24] [smilie24] [smilie24]
всеки би трябвало да може да отговори на подобни въпроси, ако иска да помогне на питащите!
Едва ли за всяка снимка постната може да се изпише всичко, но лично за мен е голямо ЗА Автор, който споделя с другите КАК
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   24-11-04 17:36

Koi kakto iska da snima, vseki si ima glava na ramenete. Prosto si kazah mnenieto.

Moito mnenie e che ima nachin snimkata da se napravi i po-dobre bez svetkavica. Poznavam niakolko koncertirashti muzikanti, i nikoga ne bih si pozvolil da snimam sas svetkavica direktno s/u tiah...pone dokato sviriat.

Дата:   24-11-04 17:38

Travis,
ми не снимай:)

Дата:   24-11-04 17:40

ама тук темата е по-друга май - как би помогнал на хора, дето питат [smile]

Автор: cristo   
Дата:   24-11-04 17:50

Travis
Волокин не живее "в тъмната Индия" а в Германия или Австрия и тази снимка е от там някъде
...и явно не са го изхвърлили заради "селянията" че използва светкавица!

гледай Волокин и се учи [smile]

Автор: cooler   
Дата:   24-11-04 19:13

Transfiction,Jumbo[smilie24] [smilie24] [smilie24] Всичко е въпрос на договорка и умение да не ти седиат кадрите със светкавица нелепо все едно си по колене на гола скала!

Автор: papi   
Дата:   24-11-04 19:18

те това си е чиста селяния,кой бе ти го е казал,че не може да се снима,който иска си снима,който е слушал тея глупости,нека продължава да ги слуша...все се намерихте разбирачи,мамка му...

Re: Травис ;-))
Автор: volokin   
Дата:   25-11-04 02:38

Селяния [smilie11]
Първо, това изобщо ми е първия концерт на който снимам със светкавица, що? Щото за пръв път ми разрешиха! Ден преди това ходих да оглеждам залата, за да си избера място, нещо което също правя за пръв път, що? Щото ми разрешиха и щото залата си беше без места, а обшия брой на местата беше около 50, максимум!
Та преди да снимам, още предния ден попитах, може ли изобщо да се снима, вторият въпрос бе, а може ли да се използува светкавица, отговора беше категорично ДА! Изщраках 4 филма, един чернобял и три диапозитива. имам и такива без светкавици (естествено със съвсем друг ефект ---- силно размазани). Не само това, накрая си говорихме със всеки един от музикантите, вкл. величията като Глен Мур и Синелу (последния е свирил с Маилс Дейвис и Стинг, на чиито концерт бях преди около 5 години)и най накрая се снимахме с абсолютно всички, като приятелчета ;-)) Никой от тях обаче не ме нарече СЕЛЯНИН [smilie18]!
Смятам да пратя снимките на тези от тях които имат и-меили и нет-страници, особено там където съм снимал тримата.
И накрая, ефекта без светкавица е невъзможно да стане!
И последно, на всеки един концерт от звезди, не като този, има по един двама или повече специално изпратени от агенциите фотографи, които пляскат светкавици като, че ли ще се свърши света, и тези фотографи едва ли са селяни, щото списанията които съм чел като пубер, а може би и ти, са пълни с концертни фотографии на знаменити групи и изпълнители, 99% от които са така снимани. Не споменавам тези които се разкарват по сцената като че ли са част от групата и дори пречат на гледката на публиката само и само да уловят мига!
Снимката е правена от разстояние поне 10 метра от седнало положение, с ясното съзнание че на никой не преча с обектив Сигма 70-200/2,8 на 200мм. Лентата е с Изо 400, светкавицата е СБ27 (Никон), и съм изненадан от добрите резултати, щото до сега не я бях ''напъвал'' толкова![smilie24] [smilie24] [smilie24]
Обичам да снимам на концерти, групи или величия които винаги съм мечтал да гледам, като INXS, Nirvana, Теодоси, Гарбарек, Металика, Готан Проджект, Де Фац и мн. др. Много от тях съм изпуснал, заради забрана, други (Нирвана) заради липса на пари (1994), INXS, заради липса на фотографска техника, Стоунс, заради забрана, Гарбарек силно размазани снимки (нелегално снимани) и т.н. и т.н. Така че преди да проявя селящината си, съм се сещал, че все пак съм от Европата и съм попитвал ''може ли?''......

Автор: cooler   
Дата:   25-11-04 02:52

Volokin що се оправдаваш? Ти си свършил работата и имаш готин продукт!!!К'во повече? Те хората като ги попиташ казват може или не може.Естествено че като имаш светкавица ще си направиш варианти и с нея.Най-малкото че в такива светлинни условия винаги може да се получи нещо интересно.Въобще к'во се косиш на такива коментари? Travis да действа както го учат и да се оправя![smilie24]

Автор: volokin   
Дата:   25-11-04 03:11

Травис, имам снимки от концерт на Скорпиънс, където на снимката има повече фотографи отколкото музиканти, снимаха от упор, навираха се в музикантите и къде ли не, та не ме оствиха да си направя снимките от 30-тина метра....Селяните му със селяни[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: papi   
Дата:   25-11-04 04:22

Волокин,ти си преди всичко фотограф,трябва да уловиш момента,никой не те пита как си направил добрата снимка ако наистина е добра,както има една поговорка никой не съди победителите,значи в твоя случай никой не съди автора на добрата фотография...ами ако е трябвало да се снима без светкавици,защо са ги измислили,аз поне си мисля че са измислени за да бъдат в помощ на фотографите,така че аз поне те защитавам...[smilie24] [shtrak] снимай си и не се съобразявай с мнението на един единствен човек,той едва ли ще научи предимството на светкавицата...
един пример,защо не приемат снимки за официални документи на стайна светлина ами се изисква допълнителна изкуствена светлина,защо големите фотографи използват осветление за техните снимки...нека някой който твърди че това е селяния да обясни,благодаря за вниманието...и наздраве за този дето това е било селяния,аз пия Jonnhy Walker Red Label[beer]

Дата:   25-11-04 15:41

И аз снимах на концерт, беше ми за първи път! В началото на този месец бях на концерт на Tommy Emmanuel... даже бях пуснала тук тема с въпрос за снимането и светкавиците. Преди концерта питах китариста лично, той каза, че няма проблем, стига да не ползвам светкавица, защото не обичал светкавици. Опънах си статива спокойно, и ме зяпаха разни, никой друг не снимаше, ама какво от това. На миналогодишното му шоу ако бях снимала, щеше да се получи нещо много подобно на снимката на volokin (ако изобщо можех да го докарам като него де :-Р) защото миналогодишното беше много по-зрелищно от шоуто тази година. Ето снимката от тази година - няма светкавица, нищо не е пиано, само малко кадриране. Направих и ави филмчета :-)))) Но не мога още като volokin - за тоя трик със светкавицата само съм чела, и не става с моя апарат, така че мога само да му се възхищавам и да чакам дядо Коледа да ми донесе нещичко... [smilie25]

Дата:   25-11-04 15:43

papi - а аз се радвам, че е написал как е направил снимката защото идвам тук да се уча. Интересно е [smilie25]

Автор: nanapak   
Дата:   25-11-04 16:53

Автор: nanapak

За Волокин - естествено поздравления! Уловил си страхотен момент! Любопитен съм само как си държал светкавицата и защо тя свети отдясно? Или е отсечка от вертикален кадър?

За дебата с Травис - тъга. За пореден път се чудя как може така стадно да се държат толкова форумописачи. Самия Волокин подробно обяснява за предварителната си уговорка и с музикантите, и с администрацията, и много ясно казва, че това е ИЗКЛЮЧЕНИЕ!
А един куп лизачи набиват канчето на горкия Травис - "едва ли ще научи предимството на светкавицата" и какви ли не простотии!
Ами, уважаеми господа фотографи, простено е да не знаете, че скалните катерачи НЕ Е ПРИЕТО да ползват коленете си, но би трябвало поне да знаете, че на концерти и представления НЕ Е ПРИЕТО по принцип да се ползва светкавица!!! И не защото фотографа не знае или не може да се възползва от нея, или че ще го изгонят разпоредителите, а защото ПРЕЧИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ (който не е "някакъв кирлив певец", Джъмбо!) И за това не е необходимо да живеете във Виена...
Просто въпрос на етика.
Ама това май е мръсна дума не само в България, ами и в тоя форум[smilie2]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна