Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Първия фотоапарат и първия обектив...
Автор: iambbbbob   
Дата:   19-11-04 09:38

На първо време ще помоля за един съвет. По една щастлива случайност имам възможност да получа един Канон 300Д. Аз обаче трябва сам да си купя обектив. Тъй като съм абсолютен аматъор, реших да питам вас, т.е. професионалистите. Попрочетох тук-там,главно връзки от по-старите теми във форума тук, ама да си кажа почти нищо не разбрах. Въпросът ми е: Какъв обектив да си купя? Ще използвам фотоапарата си, за да снимам приятели, да снимам къщи, да снимам залези/изгреви, изобщо май ще го ползвам като "сапунерка", ама надявам се, че поне веднъж в месеца ще изпадам в особено състояние и да ми се иска да снимам една хубава снимка, просто ей така, да опитам и аз да направя прашинка изкуство.

П.П. Като се замисля, аз не видях тук тема за първия ви фотоапарат и първия обектив, та реших да пусна такава. Уж първият фотоапарат не е като първата целувка примерно, ама аз първата "сапунерка" още си я помня и още си и се кефя. Железна руска машина "Смена" - веднъж падна от колата като потегляхме и това съвсем не се отрази на качеството на снимките, които правеше. За сметка на това първият ми почти-професионален апарат ще бъде този Канон 300Д (аз исках Никонче, ама не зависи от мен...), а за обектива разчитам на вас...

Отговори на това съобщение
 Re: Първия фотоапарат и първия обектив...
Автор: volokin   
Дата:   19-11-04 09:41

50mm/ 1,8 EF Canon [smilie24] [shtrak]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   19-11-04 09:44

почти-професионален апарат - много силно казано..
Вземи китовия обектив за 300Д на някои клубар, те са евтини и зле съответно..и стават само за него, та всеки които си е купил 300Д след време гледа да се отърве от него. За твоите цели обаче ще е супер. Няма и да дадеш много пари. Пусни обява в подобен вид...в рубриката "базар".
Иначе хубавите обективи за ЕОС са мнооого скъпи.

Автор: Vatman   
Дата:   19-11-04 09:50

Не е баш така относно ЕФ 18-55, Mobby_Dick. Специално при този обектив е въпрос на късмет. Има около 20% много добри бройки от него. Аз имам една от тях и съм изключинелно доволен от качеството му особено в широката част. Сравнявайки го с 50/1.8 разликата е минимална, но пак подчертавам, че са малко такива бройки. Не е зле и 55-200 да си вземе на по-късен етап...

Автор: boni   
Дата:   19-11-04 10:05

Не е лоша и комбинацията Сигма 18-50 & 55-200
За парите си обективите са добри .Общо излизат към 500лв

Дата:   19-11-04 14:18

Благодаря ви за отговорите. Май ще се спра на ЕФ 50мм /1.8 , не за друго, а защото ми е най-евтин като за начало.
А ако бях с Никон, какъв обектив бихте препоръчали за начало, за същите цели?

Дата:   19-11-04 14:26

приятели, изгреви, къщи ! - ще ти е доста трудничко да снимаш само с един 50 мм...които ще стане равен на 80`90 мм. при теб!!!

Дата:   19-11-04 14:35

EF 55-200mm f/4.5-5.6 II USM
по добре ли е според теб, Мобидик?

Дата:   19-11-04 14:46

Не случайно правят любителските фотоапаратчета 35 мм. формат/несменяема оптика. т.е. когато ще се ползва само един обектив (какъвто аналогично е твоят случай) ..със широк обектив - 28 мм., 35...45 едно време имаше и до 50 мм. най-много. Аз не съм видял такова със телеобектив отпред. Канон не случайно пък предлага 18-55 като китов, за този модел.
Така, че помисли си добре.
Нормален /в твоя случай...дългофокусен, портретен/ можеш да си сложиш един от Практика/Зенит, с адаптор. Той няма да ти трябва толкова често, колкото китовия.

Автор: cristo   
Дата:   19-11-04 15:03

да снимаш в къщи няма да можеш с 50 мм.!
Volokin не е по дигиталните и не се осети, че при размера на твоя сензор това е къс телеобектив
трябва ти нещо равностойно на 35мм - това е най-универсалната дължина за любителски апарат, а при този сензор това значи точно 22мм. обектив, значи на теб ти трябва някой зум който да почва от 20-24 мм. (еквивалентно 35-38 мм.)
и гледай да не е много дълъг защото зумувете колкото са по-дълъги, толкова са по-калпави, а при евтините това важи на 200%

Автор: cristo   
Дата:   19-11-04 15:11

нещо такова ще ти върши работа, не е нищо особенно, но пък е евтин - виж и останалите неща на този сайт
http://www.fredmiranda.com/reviews/showproduct.php?product=98&sort=7&thecat=29

я по добре напиши до колко пари можеш да отделиш

Автор: stoevmobile   
Дата:   19-11-04 21:03

ми ей това го имаше вчера у една тема, ама кой да търси... [smilie5]
лепнал съм си го у Favorites:)

Дата:   20-11-04 10:31

Да, видях я тази тема, но за съжаление не разбирам грам руски.
Благодаря на всички, които ми отговорихте.
Май ще направя така - купувам в момента най-евтиния "многофункционален" обектив и всеки път като се опарича си взимам по някой хубав.

първа  назад  1     всички  напред  последна