Автор: iambbbbob
Дата: 19-11-04 09:38
На първо време ще помоля за един съвет. По една щастлива случайност имам възможност да получа един Канон 300Д. Аз обаче трябва сам да си купя обектив. Тъй като съм абсолютен аматъор, реших да питам вас, т.е. професионалистите. Попрочетох тук-там,главно връзки от по-старите теми във форума тук, ама да си кажа почти нищо не разбрах. Въпросът ми е: Какъв обектив да си купя? Ще използвам фотоапарата си, за да снимам приятели, да снимам къщи, да снимам залези/изгреви, изобщо май ще го ползвам като "сапунерка", ама надявам се, че поне веднъж в месеца ще изпадам в особено състояние и да ми се иска да снимам една хубава снимка, просто ей така, да опитам и аз да направя прашинка изкуство.
П.П. Като се замисля, аз не видях тук тема за първия ви фотоапарат и първия обектив, та реших да пусна такава. Уж първият фотоапарат не е като първата целувка примерно, ама аз първата "сапунерка" още си я помня и още си и се кефя. Железна руска машина "Смена" - веднъж падна от колата като потегляхме и това съвсем не се отрази на качеството на снимките, които правеше. За сметка на това първият ми почти-професионален апарат ще бъде този Канон 300Д (аз исках Никонче, ама не зависи от мен...), а за обектива разчитам на вас...
|
|