Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 отново Картие Бресон !!!!
Автор: volokin   
Дата:   18-11-04 15:08

Преди един час се върнах от изложбата му във Виена.

Две неща ми направиха силно впечатлени:
Като изключим че е майстор на момента, да не казвам гений, От около 200-та фотота които видях нямаше нито една която да не е на фокус, не само това, ми детайлите по снимките са невероятни, все едно гледам снимки от голям формат. Вярно това са подбрани фотографии и т.н. ама като се има предвид как снима Бресон с предварително нагласена бленда и скорост в повечето случай съм леко казано удивен.
Второто нещо е изключително точното експониране (ок, чернобелия филм търпи естествено толеранси, и позволява корекции в обработката), но все пак, като се има предвид, че Бресон не признавал светломерите и всичко нагласял ръчно ''по памет'' така да се каже, направо ми изглежда невероятно. Детаили в сенките, детайли в светлините, направо невероятно ми се струва!!!! При това това са снимки от 50 и 60-те години, даже имаше и такива от 40-те. Знам само че за подбора на снимките лично той е вземал през 2000 година решение, но качеството им е направо поразително! А и са печатани на някакъв картон, какво ли щеше да е ако бяха на истинска фотохартия???
Това е най-силната изложба на която съм ходил (все пак той ми е най-любимия фотограф, та може и да съм пристрастен), но снимките му са повече от Картини, в тях има история, има хумор, тъга, има всичко в едно!!
Направо ми идва да захвърля всички цветни ленти и да подпукам три-х-а......
Изложбата е до края на Януари, за тези които имат път насам горещо я препоръчвам (цена 4 евро [smilie24] )
Бресон е Гений![smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: отново Картие Бресон !!!!
Автор: boni   
Дата:   18-11-04 15:11

Завиждам ти ,че си имал възможност да я разгледаш!

Автор: niavaah   
Дата:   18-11-04 15:13

Bree , shte q vidime taq rabota , sega she go potursq neide iz neto da go vidq shto za fotografiq ima:))
Ne mi e poznat avtor , am moje puk i na men da mi stane lubim!
Blagodarq za infoto[smilie24] [beer]

Автор: murnau   
Дата:   18-11-04 15:14

Ne mi e poznat avtor , am moje puk i na men da mi stane lubim!

...
ej sia volokin shta napsuva [smilie18]

Дата:   18-11-04 15:17

не сега ще му дам линк на всички мои лщбими автори, дето си ги гледам винаги [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Ето тук:
http://www.magnumphotos.com/c/Home_MAG.aspx

и тук:

http://www.magnumphotos.com/c/htm/TreePf_MAG.aspx?Stat=Photographers_Portfolio&E=29YL53UWX4B

и тук:

http://www.magnumphotos.com/c/htm/TreePf_MAG.aspx?Stat=Photographers_Portfolio&E=29YL53IQQBB

и тук:

http://www.magnumphotos.com/c/htm/TreePf_MAG.aspx?Stat=Photographers_Portfolio&E=29YL53IQ48U

и изобщо повечето от тези [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Публикацията е редактирана (18-11-04 15:18)

Дата:   18-11-04 15:17

e nema kak ;]]]sigurno ... 4akam [smilie6]

Дата:   18-11-04 15:18

a tova dobre .;]]] ne go izqdoh boq :) Mersi she gi vidq ey sega

Дата:   18-11-04 15:28

Interesno , Rene Burri strashno mnogo mi dopadna oba4e!:] Strashna viziq ima toq 4ove4ec!!! [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   18-11-04 15:44

niavaah,
pogledni tova
(moj lubim avtor hehe)

http://mapage.noos.fr/llubomirr/kertesz.jpg

ANDRE KERTESZ
(obache ima malko nehsta ot nego v neta...moje posle da skaniram oshte)

Дата:   18-11-04 15:54

murnau thx ;) Tazi mi hAresa dosta , sega razglejdam negovi raboti..!! Damn ...![smilie24] [smilie19]

Автор: nanapak   
Дата:   18-11-04 15:55

Възхищавам се на Волокин за апостолическото търпение!!!
А за Нявах и многото като него, които пълнят форума... Тъжно. Има не лоши снимки, наистина. Но защо НИКОЙ от младите, от ЖЕЛАЕЩИТЕ уж да научат нещо, НЕ ЧЕТЕ?!? Не четат не само книги и (не гледат) албуми, не гледат и в Интернет, не четат даже СОБСТВЕНИТЕ си теми!!! Тъжно...

Дата:   18-11-04 15:58

ami 4ove4e az tepurva sum se zahvanala s aparati...!!:] ti kfo o4akvash dopredi tova se zanimavah samo s mashini network, software i dr .. ?!:) Sorry 4e vi "pulnq" foruma i 4e sega si otvarqm o4ite :][beer]

Автор: boni   
Дата:   18-11-04 16:05

Винаги има първи път:)) - няма лошо

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   18-11-04 16:12

niavaah - щом сега се захващаш, направи така, че да си правиш кефа, а да не се деформираш отначалото още. Помисли каква камера ще хванеш.
Бресон https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif..ама тука у нас по изложбите ги експонират повече други, по обясними причини.

Автор: nanapak   
Дата:   18-11-04 16:14

Чети, 4ove4e!!! И пиши на кирилица - едно от не многото неща, с които МОЖЕМ да се гордеем!
Поне за фотография нета е пълен.
Като обиколиш по-големите книжарници - просто вземи и разгледай, позволяват - пълно е с всякакви албуми, даже много хубави!
Много ме подразни - нали си компютърджия, все едно да кажеш: къв е па тоя Бил Гейтс?!?
Успех [smilie24]

Автор: alexandra   
Дата:   18-11-04 19:02

nanapak, виж първо ти с какъв кич пълниш нета и после вий като куче [smilie5]

Явно и ти не си гледал достатъчно албуми [smilie11]

Дата:   18-11-04 19:39

paparak, az sum mlad i cheta,
neshto da kajesh?

da ti imam pretenciite, kato ti gledam snimkite si popil Bresson

Автор: Junior   
Дата:   19-11-04 01:14

Бресон е най-...

Автор: robi   
Дата:   19-11-04 13:17

Бресон е перфектен, вдъхновен и изящен. Най-големият ...
А в нета има толкова много за него и от него - разровете се.

Автор: icikonti   
Дата:   19-11-04 13:39

И аз много харесвам Картие-Бресон.Но съм останал с впечатления от неговите работи , само от публикации в наши фотографски списания.Не можах да видя преди около 2 години на неговата подбрана изложба в София и Пловдив.Та от това което съм виждал по списанията останах с впечатление , че резкостта на изображението при него не е толкова велика.Сега казваш обратното , но все пак си видял нещата в оригинал!Иначе за разнообразието на детайлите - има магьосници на ч/б копиране или по-скоро е имало....[shtrak]
А за TRI-X pan на KODAK вчера проверих в склад на Фомус , не откриха.Вече трета-четвърта година им го поръчвам и ядец.Ти от къде го вземаш??? И PLUS-X pan не мога да намеря само T-MAX.

Дата:   19-11-04 17:17

icikonti, Кодак Три-х си ги купувам от тук:
http://www.knips.com/websites/web_1_2/index.php?pId=9x10x3&mediaId=produkte

същото се отнася за останалите неща напоследък, като химии и т.н. магазина се намира на 500 м от нас [smilie3].
фомус, не знам кои са тия? Плус-х не снимам с него. Свикнал съм с ФП4 на Илфорд или просто Акрос на Фуджи, последния може би е най-добрия 100 изо-в филм изобщо, като под най-добър разбирам, както острота, така и богата гама на сиви тонове, лесен за проявяване и т.н.. (дават му 200 лп/мм [smilie24] [smilie24] [smilie24] ) Аз го използувам за пейзажи и натюрморт най-вече.
Т-макс започнах с тях някога, ама нещо не можах много да се влюбя, може би единствено Т-макс 100, ама както ти казвам предпочитам ФП4 или Пан-Ф+ (50-ка) или Акрос на Фуджи.
Напоследък чувам лощи новини за Илфорд, има някакво преструктуриране на фирмата и не се знае дали ще оставят производството на филми [smilie2] [smilie2]

Автор: athom   
Дата:   19-11-04 22:39

Нагоре!
Тази тема трябва да е там!!!

Автор: icikonti   
Дата:   22-11-04 10:20

Е на тебе ти е лесно , щото си в чужбина! Я ме питай мене ... снимам с каквото мога да се сдобия и то на здрави цени.Напоследък /последните 2-3 години/ снимам с FUJI PAN 400 Proff. или FUJI PAN SS 100 черно бели .Обаче мерака ми е към TRI-X PAN
Има Балкан разлика в зърното на посочените Фуджита сравнени с Кодака Plus-X , в полза на последния. Представям си какво е с TRI-X ???? Аз не мога да пазарувам от там , но ако знаеш някъде по Софето - кажи.[shtrak]

Дата:   22-11-04 12:30

imash edin Tri-X ot men podaruk!
Tozi Kodak ste go probwam.
A Neopan SS 100 izobsto ne e losh, wsustnost Acros e negow naslednik.

Apropo w profila mi ima dost snimki s Tri-X, otbeljazal sum gi. Apropo Tri-X e klasi4eski film, t.e. ne e s T-kristali i interesno wse oste se meri s naj-nowite filmi!!!
Puk i edinstwenija film, kojto se swyrshwa dori i tuk [smilie18]

Дата:   24-11-04 14:30

up

първа  назад  1  2     всички  напред  последна