Автор: Ronson
Дата: 16-02-04 15:17
Тука назрява проблема за структурирането на информация достъпна на сайта.
Трябва да е ясно, че на една страничка не могат да се представят всичките категории и снимки на Фото Форума.
Последни качени снимки, снимки с най-висок рейтинг, снимки с последни коментари, избрана снимка от автор, снимки от последните конкурси, снимки от портфолиото на текущо преставяния автор, снимка на годината, снимки на месеца. Ми, това са адски много снимки. Тя първата страница ще се задръсти от снимки и ще стане нелицеприятна.
Според мен броя на снимките на първа страница в момента е достатъчен. Най-удобния вариант би бил текста и снимките, които се показват да са достатъчно, за да не се получава голям скрол примерно при резолюция 1024х768.
Друг проблем е показването и структурирането на текстовата част на сайта. Гледайки само първа страница, ми става ясно навътре какъв "буламач" е.
Накратко: Всичко по сайта в момента е доста хаотично и създава чувство на несигурност.
Дано промените, които се чакат скоро, поне частично решат проблемите.
Друго, хубаво е че в момента има човек, който отговаря за програмирането по сайта. Но за такъв тип сайтове, трябват и хора за новините, трябва и човек за графичната част, трябват и редактори, които да следят за добрия тон в сайта. За такава сложна организация не са достатъчни само 3-ма души!
Публикацията е редактирана (16-02-04 15:23)
|
|