Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Minolta Z1
Автор: sp   
Дата:   29-10-04 16:34

Някой има ли преки впечатления от този модел? В момента избирам някакъв нов апарат да си взема и попаднах на този, поразгледах му ревюто в steve-digicams, не изглежда лош... притеснява ме обаче туй ф2.8-3.5. За каква дълбочина на рязкост можем да си говорим?

Отговори на това съобщение
 Re: Minolta Z1
Автор: dili   
Дата:   29-10-04 17:54

Ако си гледал ревюто там, Виж и това ревю -със сигурност е на друго мнение: Казва че това е апарата с най-голямата хром.аберация, която е виждал за 6 години. Впрочем това го казва за Z1, но на ревюто на Минолта Z2.
Освен това е шумничък, разгледай и ревюто на Панасоник ФЗ20, там сравняват снимки на Z3

Публикацията е редактирана (29-10-04 18:12)

Автор: solo5   
Дата:   29-10-04 18:09

на мен ми изглежда хубав
пък и за цена от 480лв си е Супер
разгледай снимки правени с този апарат във форума (има доста добри)

Автор: sd   
Дата:   29-10-04 18:33

Този път няма да се намесвам!

Автор: petko_momchilov   
Дата:   29-10-04 19:55

минолта е на първо място в света по чупливост. адски некачествени апарати. така че ако искаш да се набуташ, купи си. бягай от минолтата като от чума, била тя аналогова или дигитална. абе въобще като търсиш апарат ги подреди никон, канон, олимпус и всички останали.

Дата:   29-10-04 21:45

м туй за аберацията не е на добре..
соло5... даже и за по малко пари ще го взема нов от УСА и не изглежда зле но сега ще видя и това ревю за което стана дума по-горе...
сд защо няма да се намесваш?
петко... неаргументиран оставаш защо са некачествени... първи по чупливост?! аз не съм тръгнал да си блъскам апарата в земята... не е причина да не се спра на него...
какво друго предложение можеш да дадеш в този ценови диапазон? до 400лв да кажем и като се има впредвид че ще се взима от вънка

Автор: cristo   
Дата:   29-10-04 22:01

а бе Светльо, бях чел много оплаквания от Z1, и в dpreview, и по други места
много зле фокусирала, направо дългият зум бил неизползваем, а и сглобката и била калпава - много бързо се разваляли...
те затова май толкова бързо изкараха Z2 и Z3

що питаш? 7-мицата да не сдаде багажа?

Дата:   29-10-04 23:55

м? ама аз не съм Светльо :)
Нещо се бъркаш май ;)
Четох са проблемите на з1 идващи от хроматичните аберации но изглежда са поправими... предлагат fuji s5000 като алтернатива ама при него пък има повече зърно(при тва мин исо - 200 [smilie10]) и компресията била кофти...

Дата:   31-10-04 00:22

ъп [smilie11]
никой ли не може да предложи нещо по-сносно от з1 на цена между 200 -300 $ ?:(

Автор: cristo   
Дата:   31-10-04 09:46

аа да - обърках се :) Светльо беше sd :) сори :) недоглеждане :)

Автор: Ceaser   
Дата:   31-10-04 14:12

Аз мога да споделя бегли впечатления за Z1, понеже една позната го има от скоро. Малко си поиграх с него. За 480лв си мисля, че по-добър апарат не може да се вземе. Разбира се, някой може да ме оспори. За автофокуса... на максимално фок.разстояние наиситна има някакво колебаене - не фокусира от първия път. Аз го пробвах да фокусира един метален ел, стълб на фона на небето, не мога да кажа точно какво беше разстоянието, но може би около 250м. Снимките ги изстрих така, че не мога да ви ги предложа.
Хроматични аберации има, няма как да няма за това малко обективче и големия zoom.
За сглобката и дуракоустойчивостта не мога да кажа нищо, защото както казах тя го има от скоро.

Дата:   31-10-04 16:46

май ще се надявам на коледни промоции на канон с1 ис :) отказах се от минолтата..

Автор: stoevmobile   
Дата:   31-10-04 18:02

sp, и от този се откажи, личен съвет!
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   31-10-04 22:20

а стига бе! що тъй?! ай ся пък нова тема ли тряя отварям :(

Дата:   31-10-04 22:24

ръгни у търсачката на форума s1, па чети до Коледа, май доста има изписано, ако не ти стигне, утре ще ти дам линкове към признати сайтове........[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   31-10-04 22:54

mh chetoh chetoh mneniqta ti :) daje mail imash ;) zadyljen shte sym ti ako mi otgovorish tiq dni... ne che byrzam do koleda ima dosta vreme ama se pak :)

Дата:   31-10-04 23:07

stoev тоя мейл дето си го дал в профила ти май вече не съществува ? :) върна ми мейла... ще си дадеш ли адреса?

Автор: sd   
Дата:   01-11-04 12:33

бях писал, че няма да се намесвам, но ме намесиха. (Sorry Cristo)
До sp:
По сносна камера на тази цена не може да се намери, не само в България, но и в Европа. /справка Метро Холандия/. Друг е въпроса, че това е камера конструирана за ЛЮБИТЕЛИ. Има доста снимки във форума правени с такава камера, така че качеството няма да го коментирам. Относно здравината - ще Ви издам една малка тайна. Процента дефектирали камери от общо продадените до момента е около 0,5%. Z1 e на пазара от около година. Че в нашата страна си имаме клиенти, които искат да си купят фотоапарат с професионално качество, на цената на китайска сапунерка - е не става. Така и при всички големи производители. И аз искам за новия dynax 7D а платя 500 лв. ама ще трябва да извадя около 6 пъти повече. И ще имам и качествени картинки и здрава и издръжлива фотокамера. Пък и не си купувам фотоапарат за да чупя орехи с него.

Публикацията е редактирана (01-11-04 12:35)

Автор: emski   
Дата:   03-11-04 13:14

A ,ako se pravi sravnenie mejdu Z1 i samsung digimax a6,koi da izbera?

Дата:   03-11-04 15:47

sp,
мейла си е истински, ама вместо буква О има цифрата 0 в името. ако го пишеш, а не копи/пейст - няма проблеми.

Автор: titon   
Дата:   03-11-04 16:27

аз имам такъв апарат

За съжаление нямам много опит с по-хубави от него,а и все още не разбирам много, но като цяло е добро апаратче за парите си. Аз съм доволна.
Мога да ти покажа и снимки правени с него, ако имаш желание.

Има проблеми с фокусирането на тъмно - ако няма нещо контрастно, по което да фокусираш или не успява да фокусира или му трябва малко повечко време. Ако имаше помошната червена светлинка, шеще да е къде къде по-добре, ама толкова.

Автор: emski   
Дата:   03-11-04 16:44

I az bih iskal da gi vidq tia snimki titon

Автор: fotoninja   
Дата:   03-11-04 16:49

Аз имам такъв апарат от около два месеца и съм доволен за сега.. вярно е че апаратчето има малко шум, но като снимаш на 100 или 50 исо няма нищо почти.... малко и острота им липсва на снимките но със съвсем малка настройка от фотошоп стават страхотни.. снимал съм с канон а 60, олимпуси - ц220 и Е10 и Е20, този последния като качество на снимките е на светлинни години, ама е бааааааааавен, ма май самия апарат беше нещо скапан. но като го сравниш с апарати на тая цена осъзнаваш че е направо екстра...(за минолтата става дума, не за олимпуса, в неговия ценови праг има и истински апарати):)) дисплея е много добър - и като опресняване, и като цветове, апарата е бърз и на нормална светлина е с много бързо фокусиране...
а акаво значи чуплив? - може и нкакой да има право, ма аз бирата с ръба на обектива не си я отварям, ако мислиш с него както казва sd да трошиш орехи, вземи си зенит... а и като намериш апарат с тези функции и такова представяне на такава цена, пиши ми че ще ми е интересно... цената му е такава, щото вече излязоха два наследника... аз се колебаех между з1 и канон а75, сега си казвам че ако бйах купил канона, щях да си вкарам автогол

Публикацията е редактирана (03-11-04 16:52)

Дата:   03-11-04 16:58

забравих за дългия зум - ми като четеш ревяюта на старци с паркинсон дето се опитват да снимат нощем на 10х без статив и с три секунди експонация........ няма проблем дългия зум при скорости от 1/200 нагоре при снимане от ръка, в това поне се убедих, и

Дата:   03-11-04 17:10

za f-nomerata, towa f2,8-3,5 sa maksimalnite stojnosti respektiwno bez zoom i na max zoom, ina4e diapazona e f2,8/3,5 - f8.0... ima prili4na dylbo4ina na rqzkost pri tezi pokazateli

първа  назад  1  2     всички  напред  последна