Автор: volokin
Дата: 20-10-04 10:37
Стеки, аз ти пуснах изобщо обективи, които хората са тествали специално за матрицата на Ф70, а както е известно дигиталните сензори са по-капризни от филма, поради разликите във възприемането на светлината и структурата на емулсията съответно сензор. Както вече споменах, тези тестове съм ги събирал от списания в продължение на месеци през последните 2 години. Там има и MTF криви и цветопредаване и кривене и т.н.
По принцип, тъй като и аз обичам обективността сравняват тези тестове с различни източници, интернет, различни списания и скромния опит който имам специално с Никор обективите. когато срещна повече еднакви тестове за един обектив той влиза в моята ''листа'' за кул-е обективи ;-)
Бони е прав, широкоъгълните са малко, а и тези които са широкоъгълни за филм за нормални или теле за диги, поради кроп фактора. Това е обаче цялата листа специално за Никон Ф70, която успях да събера. Там толкова широкоъгълни както виждаш няма. Лично аз бих се ориентирал към Никон като : 10,5/2,8 G ED, 14/2,8 D ED, 20/2,8D, и като по-евтин вариант, но не толкова широк 24/2,8D, 18-тицата не съм чел много добри отзиви за нея, а 28-ката, която ти рекламира Тор е наистина много добра, но тя при теб е вече 42мм, а това е в сектора нормален обектив вече.
От зумовете виж по-горния ми постинг.
Хубавото струва пари, това е.
П.п. Спред мен в нет-а има достатъчно информация, със съответните криви, в съответните форуми, където хората имт знания и възможности за тестване. Когато си съпоставиш няколко такива лесно ще стигнеш до заключение кое е добро и кое не. Не мисля че един форум, където множеството снимат със сапунерки може да ти даде повече информация. Доколкото гледам тук, май само Бони се опитва да прави тестове.
Другия с голям опит (и колекция) е Тор.
Айде късмет и да попаднеш на правилния обектив!
|
|