Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Koj e naj dobrija shirokoagalen obektiw za D70
Автор: steki   
Дата:   19-10-04 19:17

Ako njakoj e prawil testowe i ima nabljudenija, molja da spodeli opit, koj e naj dobrija shirokoagalen obektiw za DSLR Nikon

Отговори на това съобщение
 Re: Koj e naj dobrija shirokoagalen obektiw za D70
Автор: volokin   
Дата:   19-10-04 19:36

изреждам във низходящ ред по хубавост:

Nikkor 60/2,8 AF-D Micro (1:1) --->520 euro [smilie24] [smilie24]

Nikkor 105/2 D DC ------>1400 euro [smilie24] [smilie24]

Sigma 105/2,8 EX ----> 440 euro [smilie24] [smilie24]

Nikkor 35-70/2,8 D ----> 900 euro ***

Sigma 50/2,8 EX Macro ----> 340 euro [smilie24]

Nikkor 85/1,8 AF-D IF ---> 560 euro [smilie24] [smilie24]

Nikkor 85/1,4 AF-D IF -----> 1320 euro

Tamron 28-75/2,8 AF SP XR Di LD Asph ---> 390 euro [smilie24] [smilie24] [smilie24] ***

Nikkor 17 - 55/2,8 AF G DX IF-ED -----> 1500 euro ***

Nikkor 180/2,8 D IF-ED -------> 1100 euro [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Tamron AF 17-35/ 2,8-4 SP Di LD Asph IF Macro ---> 470 euro [smilie24] [smilie24] [smilie24] ***

Nikkor 17-35/ 2,8 D IF-ED AF-S ----> 2 100 euro може би най-добрия зум в този клас!! [smilie24] [smilie24] ***

Sigma 28-70/2,8 EX DF Asph ----> 310 euro [smilie24] [smilie24] [smilie24] ***

и
на края най- евтиния от всички : 50/1,8 D 150 euro [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Публикацията е редактирана (19-10-04 19:48)

Автор: boni   
Дата:   19-10-04 19:41

Toi kaza SHIROKOYGYLEN vse pak...[smilie18]

Дата:   19-10-04 19:43

ми аз да не пита втори път му изредех всичките [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: boni   
Дата:   19-10-04 19:46

Имаш грешки по цените ама карай...
Примерно 50/1.8 не е 150 ЕВРО ,а е около 115 и то в БГ
85/1.8 е 300 долара :)))

А пробвал ли си Сигма 28-70/2.8 ?? Щото аз съм и специално този обектив ми е далечко от разбиранията за хубав...

Автор: keser   
Дата:   19-10-04 19:50

sigma 12-24 mm dava goliam vegneting
pri nikkor 12-24mm e zabelejimo po maluk,
sigma 14mm i nikkor 14mm stavat ama sa mnogo kinti.
Ako misli6 da snima6 s fishaya na nikon i posle da gi izuva6 s Nikon Cature, stavat mnogo gadni, mnogo sa razpunati po krai6tata. Cled malko 6te pusna linkove s fotografii praveni s Sigma 12-24, nikkor 12-24mm, fisheye na nikor, i fisheye na sigma

Дата:   19-10-04 20:00

Цената за 50мм-овия е може би стара, говоря все пак за Д-версията, но това е по памет. Всъщност цените са долу горе верни, естествено може да се различават, важен е класа в които се броят [smilie18]

Относно Сигма: Лично аз имам една единствена 70-200/2,8 ЕХ USM IF от която съм много, ама много доволен. По мой съвет обаче един приятел си купи една и сега ме псува, щото нещо фокуса и е не както трябва, говоря за широкоъгълен зум 21-35/3,5-4,2 [smilie23]
Относно посочената от теб Сигма, лично аз нямам опит, а обективите които давам ( с изключение на Никор-ските, повечето които съм имал възможност да тествам) ги събирам като информация от различни немски фотосписания, направил съм си една листа с евентуални покупки, ако ми изпадне нещо да речем от И-бей, веднага да мога да направя справка в моята листа. Лично аз не съм фен на така наречените ''чужди'' производители като Сигма, Тамрон, Токина. Но като се има предвид, че не печеля от фотография, мога да си позволя да изневеря на Големите [smilie18]

Дата:   19-10-04 20:14

А примери за противоречиви мнения има колкото искаш: Според мен най-противоречивия обектив е Токина 28-70/2,6-2,8 Pro ATX [smilie24] [smilie23] [smilie24] [smilie23] [smilie24] [smilie23] [smilie23]

Та значи, някъде чета много добри отзиви за него, другаде точно обратното, пълна противоположност!
Интересно обаче в интернет този обектив е сравнително търсен и има долу горе постоянна цена от около 180-200 евро. Аз някога за малко щях да го купя, че веднъж за винаги да разбера става ли или не. Та това явно няма да ми се отдаде, щото по-долу от 35мм рядко слизам...[shtrak]

Автор: cristo   
Дата:   19-10-04 22:29

volokin откъде ги четеш тези неща за обективите? от списания ли?
интересуват ме тестове на MF обективи за K байонет и колкото пъти тръгна да търся все стигам до задънена улица :(
два адреса знам само http://www.photodo.com/nav/prodindex.html и този от статиите тук (и тя беше взета от някъде) ама на тези места е доста ограничено откъм стари обестиви

Автор: Thor   
Дата:   19-10-04 23:01

Nikkor 28mm 2.8 Ai-s най добрия широкоъгълен ( острота и липса на изкривявания ) обектив цена/качество а може би и изобщо който Nikon някога е произвеждал лично аз съм се убеди в това което се пише и са писали за него ,не съм пробвал нито една от аутофокусните версии ,но от това което съм чел са видимо по зле от механичната версия ,ето и един линк ,няма да направиш зле да прочетеш малко повече из нета

http://www.kenrockwell.com/nikon/nikkor.htm

за DSLR ползвам Nikkor 20mm 2.8 AI-s ( тъй като при мен 28mm се превръща в нормален 45mm и не ме устройва ) ,който по някога доближава 28mm по острота ,но според зависи условията на снимане ,ето ти няколко примера с Nikkor 20mm 2.8 AI–s закачен за EOS DSLR ( дава 32mm f 2.8 обектив )

https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/hpkx4258.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/Nikkor20mm2.jpg

https://photo-forum.net/i/40950&USER_ID=3511

https://photo-forum.net/i/33364&USER_ID=3511

https://photo-forum.net/i/32789&USER_ID=3511

https://photo-forum.net/i/32785&USER_ID=3511

закачен за Nikon DSLR с кроп фактор 1.5 - се получава 30mm 2.8 и аутофокусната версия не се различава от механичната по оптични качества ,е физически прилича на пластмасова играчка - но това не ий намалява качествата ,единствения недостатък е че е малко скъп обектив около 350US$-400US$ ,но пък на старо може и да се спести някой лев ..[smilie6]
[cool]

Дата:   20-10-04 00:57

Абсолютно си прав, Тор. Имах такъв, но му пукнах задната лупа. Това чудо е много здраво, ама няма да казвам как я пукнах, че ще ми се смее народа....[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] .

Дата:   20-10-04 04:06

Thanks na wsichki,
Boni e praw zatowa pisah DSLR zastoto naistina iskam shirokoagalen. Zastoto 18 mm ne mi e dostatachen, imam nujda ot nesto po shirokoagalno i sigurno ste se spra na towa koeto keser predlaga wapreki che e okolo 1000$.
A za Sigma 70-200/2.8 APO HSM AF-D naistina e strahotna, dnes wzeh edna za proba zastoto razliakta s Nikon sas sastite harakteristiki e 300$, Utre ste moga da dawam mnenija za tozi obektiw ako njakoj se interesuwa
Oste wednaj mersi na wsichki
Keser chakam linkowete
[shtrak]

Дата:   20-10-04 04:35

за да получиш отговор на въпроса който си искал да зададеш ,трябваше да го зададеш правилно [smilie11] !!!!
какво разбираш под най-добър широкоъгълен ?
защото сега на мен ми стана интересно ... , що е то ??? най-добър широкоъгълен обектив ( пък бил той и за DSLR ) ???? ..., на какво трябва да отговаря ( особенно ако е за DSLR защото има един такъв Fisheye 10.5mm AF DX специално създаден за DSLR ) и по какво се съди че е такъв ( на какви условия трябва да отговаря и какви трябва да са му "спецификациите"/характеристиките ) [smilie11] !?!?!?!?
[smilie6]

http://www.nikon-image.com/eng/news_release/2003/af_dx10.htm

[cool]

Дата:   20-10-04 07:13

Da Thor mislja che sam go zadal dostatachno prawilno i jasno:
Автор: steki
Дата: 19-10-04 19:17
Ako njakoj e prawil testowe i ima nabljudenija, molja da spodeli opit, koj e naj dobrija shirokoagalen obektiw za DSLR Nikon

a naj dobar ako ne si najasno kakwo e naj-dobar - znachi ako posnimash s njakolko obektiwa ot razlichni proizwoditeli pri edni i sasti harakteristiki kakto e naprawil keser ste zabelejeshi che njakoj obektiwi sa po dobri ot ostanalite - t.e. prawi se srawnenie - towa znachi naj dobar. Ta tozi fish eye go znam, blagodarja ti wse pak che si pusnal link, no pitaneto mi beshe kam tezi koito sa praweli testowe i imat nabljudenija ot lichen opit stoto i az moga da cheta kakwo pishe po sajtowete i sisanijata, ama wjarwam na kolegite koito sa go probwali na praktika

Дата:   20-10-04 08:32

хмм... най добър за теб може да не е най добър за мен , най добрия все пак трябва да отговаря на това което ти търсиш ... за теб най добър широкоъгълен може да е 35mm защото отговаря на виждането ти , за мен може да е най добър 18mm защото най добре пасва на моето виждане , какво значи тестове или тестване , тестове кой обектив срещу кой [smilie11] и какво по точно те интересува в обектива да изкривява или да не изкривява толкова ,дали трябва да бъде остър или кое предпочиташ да бъде ултра широк ,широк или супер широк ,фиш-ай ??? [smilie11] след като търсиш най доброто все пак трябваше да го опишеш ( на - какво отговаря то - още повече че има тестове и тестове на едно или друго в един обектив , единия ще бъде по добър в едното другия в другото или обратно ),как мислиш ти това което го пише по списанията и техните тестове ,по ли е валидно от това което четеш в тук този форум или това което четеш тук за теб е най-миро/меро-давно .....[smilie5]
PS.
хммм.. интересно как ли ще изглеждат тестовете на "колегите" в сравнение с тези на списанията или от по сериозните сайтове из нет-а [smilie11] [smilie11] [smilie11]
по нета можеш поне да видиш нагледно теста с картинки и буквички пък даже и със звук .....[smilie5]
PS.
IMHO , BTW нямам си и идея за теб какво означава най-добър широкоъгълен обектив ,затова беше и пуснат предния ми коментар - за да го разбера ,но явно все още и ти не знаеш !!!!!??? иначе би ми го описал ,за мене си горе долу знам кой от широкоъгълните най би ми паснал ...[smilie5]

Автор: LinkBeat   
Дата:   20-10-04 09:53

За Thor и Steki: И аз имам същия проблем, обаче за Canon- в смисъл че търся нещо добро около 10-12, за да стане с кроп фактора- 16-19. Сигмата (12-24) я пробвах, но не е достатъчно рязка за тази цена. Новия 10-22 на Canon се очетава да е същия. Tamrom ще пускат 11-18, но не се знае цената (ако е под $500 ше е може би задоволително решение). Други решения засега не виждам, освен някой твърд 14 мм, но от тях няма евтини.

Дата:   20-10-04 10:35

нямам идея ... [smilie2]
може би един руски фиш-ай ZENITAR

http://www.pictchallenge.com/indextec.html

ако не отговаря на това което търсиш ,то поне може да бъде компромис поне за цената ,все пак 150$ вместо 700$-1000$

или виж тук на втора ръка дали има някакъв избор

http://www.adorama.com/catalog.tpl?page=il_refine_search

е иска адаптор/преходник но пък ще можеш да използуваш и други обективи Nikkor ...[smilie6]

или пък проверявай от време на време тук

http://www.adorama.com/catalog.tpl?page=il_refine_search

май така като гледам няма да е лесно ,хмм ... все пак качеството си има цена ,а руския е безпорен победител най добре го вземи със байонет за Nikon F и с един адаптор/преходник EOS/NIKON и ще увеличиш възможностите за избор на обективи ,аз така бих постъпил ,но трябва да видиш и как се държи спрямо зумовете ..

[smilie6]

Дата:   20-10-04 10:37

Стеки, аз ти пуснах изобщо обективи, които хората са тествали специално за матрицата на Ф70, а както е известно дигиталните сензори са по-капризни от филма, поради разликите във възприемането на светлината и структурата на емулсията съответно сензор. Както вече споменах, тези тестове съм ги събирал от списания в продължение на месеци през последните 2 години. Там има и MTF криви и цветопредаване и кривене и т.н.
По принцип, тъй като и аз обичам обективността сравняват тези тестове с различни източници, интернет, различни списания и скромния опит който имам специално с Никор обективите. когато срещна повече еднакви тестове за един обектив той влиза в моята ''листа'' за кул-е обективи ;-)
Бони е прав, широкоъгълните са малко, а и тези които са широкоъгълни за филм за нормални или теле за диги, поради кроп фактора. Това е обаче цялата листа специално за Никон Ф70, която успях да събера. Там толкова широкоъгълни както виждаш няма. Лично аз бих се ориентирал към Никон като : 10,5/2,8 G ED, 14/2,8 D ED, 20/2,8D, и като по-евтин вариант, но не толкова широк 24/2,8D, 18-тицата не съм чел много добри отзиви за нея, а 28-ката, която ти рекламира Тор е наистина много добра, но тя при теб е вече 42мм, а това е в сектора нормален обектив вече.
От зумовете виж по-горния ми постинг.
Хубавото струва пари, това е.

П.п. Спред мен в нет-а има достатъчно информация, със съответните криви, в съответните форуми, където хората имт знания и възможности за тестване. Когато си съпоставиш няколко такива лесно ще стигнеш до заключение кое е добро и кое не. Не мисля че един форум, където множеството снимат със сапунерки може да ти даде повече информация. Доколкото гледам тук, май само Бони се опитва да прави тестове.
Другия с голям опит (и колекция) е Тор.
Айде късмет и да попаднеш на правилния обектив![smilie24]

Автор: borovinka   
Дата:   20-10-04 10:59

Всички плюят по СИГМА и до голяма степен с основание !
Но.... тези пичове правят и добри обективи като 3,5-4,5/15-30; 1,8/20 и 2,8/15. Тези трите ги пробвах лично и определено съм доволен !
На скоро изкараха и 2,8/18-50 (за АПС сензори), изглежда обещаващ, но за сега е рано да се каже.

Автор: GuruMMX   
Дата:   20-10-04 13:16

hmm.. az si bjah vzel chisto nov Nikkor 20mm f2.8 MF za fujito S2 pro (1.5 crop) i hich ne bjah dovolen!!!! Predi tova imah 18-35 pak nikkor i pak ne bjah dovolen!!!
sega obache s canonskite obektivi greshka njama!!!
shirokoto vario 17-35 f2.8 na canon bie vsichki shiroki na nikon, koito sum probval :) mdaa...

tva sa mi vpechatlenijata za shirokite lenses nikkor vs canon :)

Автор: borovinka   
Дата:   20-10-04 13:20

2,8/20 на Nikon и Canon са яка боза . . .

Автор: lucky   
Дата:   20-10-04 13:21

Todore nedei taka be maina....[smilie5]
sega 6te se razpaliat sporovete,a dobre e izvestno 4e 17-35 na Canon e po zle ot 16-35 koito e puk po sle ot 17-35 na Nikon.....
Bih sravnil Nikona samo sas 17-40 Canon no puk toi e f4......
Men li4no 6te mi e intersen tes m\u D2X+17-55 2,8 i 1Ds mkII+24-70 L.....[beer]

Дата:   20-10-04 13:23

17-35/2,8 Л на Канон също е Боза, не знам Гуруто какво има предвид, но точно този който е дал е шит[smilie23]

Дата:   20-10-04 13:24

Сигма имат и добри попадения, съгласен съм напълно!!
[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: GuruMMX   
Дата:   20-10-04 13:26

axa

първа  назад  1  2     всички  напред  последна